F Παιχνίδια Συνομωσίας - Fair Game - FilmBoy Παιχνίδια Συνομωσίας - Fair Game - FilmBoy
  • Latest News

    Παιχνίδια Συνομωσίας - Fair Game

    Στον κινηματογράφο μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα με μία καλή πένα (σενάριο) παρά με τα όπλα (δράση).

    Και αν έχεις στη διάθεσή σου δυο από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς μου, τότε φτιάχνεις μια πολύ καλή ταινία, έστω κι αν το στόρι ίσως ταίριαζε πιο πολύ σε tv movie.

    Ο λόγος για το Fair Game του Doug Liman ο οποίος συνεχίζει να κάνει κατασκοπικές ταινίες (The Bourne Identity, Mr. & Mrs Smith) αλλά αυτή τη φορά χωρίς κρυφτοκυνηγητά και πιστολίδια παρά μόνο με ερμηνείες και διαλόγους.

    Το Fair Game λέει την ιστορία της Valerie Palmer (Naomi Watts) και του Joe Wilson (Sean Penn), ένα συνηθισμένο ζευγάρι από τη Washington – παιδιά, σκυλιά, καυγάδες παντρεμένων – αλλά την ίδια στιγμή εντελώς ασυνήθιστου – εκείνος είναι πολιτικός διπλωμάτης κι εκείνη μυστική πράκτορας της CIA.

    Λίγο πριν την εισβολή στο Ιράκ, εκείνος πηγαίνει σε αποστολή στη Νιγηρία για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των Αμερικανών στρατιωτικών ότι η τοπική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να πουλήσει 50 τόνους Ουράνιο στον Σανταμ.

    Δε βρίσκει τέτοιες πληροφορίες και το αναφέρει στο Λευκό Οίκο.

    Ο κακός Λευκός Οίκος αγνοεί τις διαψεύσεις του και προχωρά στην επιχείρηση, προκαλώντας ...




    ...το θυμό του διπλωμάτη ο οποίος θεωρεί έξυπνη κίνηση να τα γράψει όλα σε ένα άρθρο στους New York Times!

    Φυσικά η κυβέρνηση αντιδρά, όχι μόνο αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του αλλά αποκαλύπτοντας και τη γυναίκα του ως πράκτορα της CIA, καταστρέφοντας τη κάλυψη της και τελειώνοντας τη καριέρα της. 


    Ένα θέμα (η αποκάλυψη των πρακτόρων της CIA) που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας στο Hollywood, με το Nothing But The Truth του Rob Lurie με την Kate Beckinsale και τον Matt Dillon να είναι πολύ ψηλά στη δική μου λίστα με τις ταινίες του είδους.

    Μακάρι να την ξεπεράσει το Fair Game του Doug Liman.

    Οι κριτικές που έρχονται από το RT
    (τη Βίβλο της αξιολόγησης ταινιών) είναι κατι περισσότερο από ενθαρρυντικές, με την εγγύηση των ονομάτων των δυο πρωταγωνιστών.

    Naomi Watts και Sean Penn φαίνονται πολύ ταιριαστό ζευγάρι για τέτοια ταινία, σε αντίθεση με το δίδυμο Nicole Kidman και Russell Crowe που μαθαίνω ότι επρόκειτο να πάρουν τους ρόλους.

    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική μόλις προχθές, 5 Νοεμβρίου, ενώ στην Ελλάδα η Odeon θα το φέρει στις 18 Νοεμβρίου.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Παιχνίδια Συνομωσίας - Fair Game Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top