F Comic Stories που θέλουμε να δούμε στο Σινεμα: Μερος 1ο - Superman - FilmBoy Comic Stories που θέλουμε να δούμε στο Σινεμα: Μερος 1ο - Superman - FilmBoy
  • Latest News

    Comic Stories που θέλουμε να δούμε στο Σινεμα: Μερος 1ο - Superman

    Γράφει ο Bustart.

    Η ιδέα για το αφιέρωμα αυτό ήρθε μετά την επίσημη δήλωση του Zack Snyder, σκηνοθέτη του καινούργιου Superman, ότι το σενάριο της ταινίας δε θα βασίζεται σε κάποια συγκεκριμένη ιστορία από τα comics, αντιθέτως θα παρουσιάσει μια δική της, καινούργια εκδοχή σχετικά με τον πρώτο καιρό του Clark Kent ως δημοσιογράφου και της απόφασης του να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να προστατέψει την ανθρωπότητα.

    Πριν συνεχίσουμε, πρέπει να σημειώσω ότι δε περίμενα από τον Zack Snyder μια τέτοια απόφαση, μιας και είναι γνωστή η ικανότητα του να μεταφέρει στο κινηματογράφο με μεγάλη δεξιοτεχνία πρωτότυπες ιστορίες από graphic novels και comics.

    Το έκανε και με τους “300” του Frank Miller όπως και με το Watchmen του Alan Moore και περίμενα πως θα διάλεγε μια αγαπημένη του ιστορία από τον κόσμο του Superman, για να τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

    Οπότε θα πρέπει να περιμένω μέχρι την επόμενη ταινία του Superman, για να δω το αγαπημένο μου comic book να παίρνει σάρκα και οστά στο πανί.

    Και μετά από αυτή τη παρένθεση πάμε να δούμε ποιες ιστορίες των αγαπημένων μας comic heroes θέλουμε να δούμε στον κινηματογράφο.

    Φυσικά θα περιοριστούμε στα franchise που έχουν ήδη βρει ή ετοιμάζονται (επίσημα) να βρουν το δρόμο τους για τη μεγάλη οθόνη.

    Superman  
     

    Θα ξεκινήσουμε με τον Superman, που στάθηκε και η αφορμή για το post.
    The Death / World Without / The Return of Superman

    O Superman, έχει ίσως το πιο γνωστό graphic novel (τριλογία παρακαλώ) στο χώρο των comic.

    Δεν είναι άλλο από το “The Death and the Return of Superman”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1993 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του επόμενου χρόνου.

    Ολόκληρη η ιστορία κυκλοφόρησε σε συνέχειες σε 5 τίτλους comic ταυτόχρονα της DC, ενώ μετά τη ολοκλήρωση της, κυκλοφόρησαν 3 graphic novels (The Death of Superman / World Without Superman / The Return of Superman)  που συγκέντρωναν ολόκληρη την ιστορία.  


    Ήταν τέτοια η εντύπωση που έκανε όταν κυκλοφόρησε, που μέχρι και τα τηλεοπτικά δίκτυα των Η.Π.Α, ασχολήθηκαν με το «γεγονός».

    Τα 3 graphic novels πραγματεύονται την μέχρι θανάτου μάχη που έδωσε ο Superman με τον τρομερό Doomsday στους δρόμους της Metropolis, τα γεγονότα που ακολούθησαν το θάνατό του (εμφανίστηκαν 4 anti-Superman), την «ανάσταση» του Superman και την μάχη του εναντίον των άλλων 4 που σφετερίστηκαν τη θέση και το όνομα του.

    Η ιστορία σε κάθε graphic novel είναι καλύτερη από την προηγούμενη, εμβαθύνοντας η καθεμία σε διαφορετικό θέμα.

    Το “The Death of Superman” έχει την περισσότερη δράση, καθώς περιέχει τη μάχη του Superman με τον Doomsday, το “World Without a Superman” εστιάζει στα συναισθήματα της Lane και του απλού κόσμου για το θάνατο του Superman, ενώ το “The Return of Superman” είναι μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη μυστήριο για το ποιος είναι ποιος, κλείνοντας με επικό τρόπο την τριλογία.

    Η τριλογία ήταν να κυκλοφορήσει ως η 5η ταινία στο κινηματογραφικό franchise του Superman μεταξύ 1994 – 1998.

    Μετά από πολλά προβλήματα με το σενάριο (το αρχικό ήθελε τον Superman χωρίς τη κλασσική στολή του και χωρίς την ικανότητα να πετάει! Έλεος!), το project το ανέλαβε ο Tim Burton το 1997, με τον Nicolas Cage στο ρόλο του Superman.  


    Εν τέλει, διαφωνίες του Burton με τον τελικό σεναριογράφο (άλλαξε κάνα δυο) και με την Warner για το budget, το project ακυρώθηκε οριστικά το 1998.

    Σε animation έχει κυκλοφορήσει το Superman:Doomsday το 2007, που είναι μια πιο απλοϊκή μεταφορά της τριλογίας, αλλά ενδιαφέρουσα.

    Θα χρειαστεί να περιμένουμε την καινούργια ταινία του Snyder πρώτα (και να σημειώσει φυσικά επιτυχία για να ακολουθήσουν κι άλλες σύντομα) για να δούμε αν θα μεταφερθεί αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός στο κόσμο του Superman στον κινηματογράφο.

    Προσωπικά δε θα με χαλούσε καθόλου μια τριλογία ή άντε δύο ταινίες (να μη γίνομαι και πλεονέκτης) με Doomsday, 4 anti-Superman, με πολλή δράση, έντονα συναισθήματα, και όλα αυτά  με έναν σκηνοθέτη του ταλέντου του Snyder!   


    ΑΛΛΑ GRAPHIC NOVEL

    Ο Superman έχει μερικές πολύ καλές ιστορίες οι πραγματεύονται με τα origins του ήρωα (The Man of Steel (1986), Superman: Birthright) και αξίζουν μεγάλης προσοχής.

    Από τη στιγμή όμως που η νέα ταινία-reboot θα έχει πρωτότυπη ιστορία σχετικά με το origin του Superman και τα πρώτα του χρόνια, είναι πολύ δύσκολο να δούμε κάποια από αυτές να μεταφέρονται (τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια) στον κινηματογράφο, οπότε δε θα αναφερθούμε λεπτομερώς σε αυτές.

    Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί στο κινηματογράφο, η καλύτερη ιστορία του Superman ίσως, το “Whatever Happened to the Man of Tomorrow?” του Alan Moore, η οποία αποτελεί και τη τελευταία ιστορία της original ιστορίας του ήρωα, καθώς μετά ακολούθησε το reboot του John Byrne, που άλλαξε τα origins του Superman.

    Κι αυτό γιατί, η ιστορία λαμβάνει χώρα στο μέλλον, όπου ο κόσμος έχει μάθει να ζει χωρίς τον Superman που έχει εξαφανιστεί πριν από μερικά χρόνια.  


    Την ιστορία των τελευταίων ημερών του Superman τη διηγείται η Lois Lane, σε έναν reporter της Daily Planet, καθώς είναι η τελευταία που είδε ζωντανό τον Superman.

    Όπως καταλαβαίνεται, η συγκεκριμένη ιστορία θα ταίριαζε ως το κλείσιμο σε μια σειρά ταινιών του Superman, οπότε έχουμε καιρό μπροστά μας!

    Στο επόμενο post - συνέχεια του παρόντος, θα αναφερθούμε στις καλύτερες ιστορίες του Batman που θέλουμε να δούμε στον κινηματογράφο.

    Να θυμίσουμε πως ο Nolan επηρεάστηκε από το βιβλίο “Batman: Year One” για τις δύο πρώτες ταινίες του, αν και οι ιστορίες που διηγούνται οι ταινίες είναι πρωτότυπες.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Comic Stories που θέλουμε να δούμε στο Σινεμα: Μερος 1ο - Superman Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top