F TRUCKER - FilmBoy TRUCKER - FilmBoy
  • Latest News

    TRUCKER



    Τα πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ λειτουργούν ως ένα είδος παζαριού όπου ανεξάρτητες ταινίες προβάλλονται προσπαθώντας να βρουν διανομείς που θα τους επιτρέψουν να βγουν στις αίθουσες. 
    Η περσινή ήταν πολύ κακή χρονιά για αυτές τις ταινίες καθώς πάρα πολλές είχαν καλές κριτικές, πήραν τα βραβειακια τους και παρόλα αυτά έμειναν χωρίς διανομή, αναδεικνύοντας και την  διστακτικότητα των εταιρειών, χωρίς κάποιο εμφανή λόγο.  

    Μια τέτοια ταινία ήταν το Trucker, που προβλήθηκε πρώτη φορά αρχές του 2008 στο Tribeca Festival και έκτοτε το έβλεπαν μόνο κάποια μικρά φεστιβάλ, μέχρι που κάποια Monterey Media αγόρασε τα δικαιώματα και τελικά βγήκε σε 10 Αμερικάνικες αίθουσες μόλις πριν μια βδομάδα.  

    Και θα ήταν κρίμα για τη Michelle Monaghan να μην αναγνωριζόταν η καταπληκτική ερμηνεία της ως ανεξάρτητη μοναχική νταλικιέρισα, ‘αντράκι’ στο τρόπο ζωής (αλλά και στη γλώσσα), που ξαφνικά θα πρέπει να ζήσει μαζί με το μικρό γιο της, που είχε παρατήσει μωρό.
    Ο άντρας της (Benjamin Bratt) νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με καρκίνο και η πεθερά της της παραδίδει (κυριολεκτικά) το παιδί για 3 βδομάδες.  

    Προς τιμήν του το σενάριο δεν παρουσιάζει σχέση μάνας γιου, γιατί απλούστατα είναι δυο ξένοι. 
    Δεν απευθύνονται μεταξύ τους καν με τα ονόματα τους, αλλά με τα ‘Dude’ και ‘bitch’.
    Με το καιρό όμως δένονται και καταλαβαίνουν πόσο ανάγκη έχουν ο ένας τον άλλον.  

    Δίχως αμφιβολία, αυτή είναι η ταινία της (‘It was a role of a lifetime for me. As an actor, you want to play characters like that.) ειδικά όταν, όπως λέει η ίδια η Michelle, το βιογραφικό του 12χρονου Jimmy Bennett (Orphan) είναι μεγαλύτερο από το δικό της...και έχει δίκιο.
    Αν και προσωπικά τη θυμάμαι από το καλό Eagle Eye, θα ξαφνιαστείτε αν σας πω ότι έχει παίξει και στα Mission Impossible 3 και Mr & Mrs Smith. ...Όχι, δεν έκανε την αόρατη!



    Τώρα, αν η ερμηνεία της είναι ικανή να δείτε τη ταινία, εσείς θα το αποφασίσετε.
    Η ίδια πάντως φαίνεται να πίστεψε στη ταινία καθώς χωρίς να της ζητηθεί έβγαλε δίπλωμα οδήγησης μεγάλου φορτηγού πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.
    'Frankly the role’s written in such an honest way that it deserves to be played as honestly as it should be...' όπως εξηγεί η ιδια

    Δε νομίζω ότι η δραματική ταινία του πρωτάρη James Mottern (σενάριο και σκηνοθεσία) έχει το ειδικό βάρος για να δώσει μια υποψηφιότητα στη Michelle Monaghan, όπως διάβασα κάπου, αλλά σίγουρα θα είναι μια ταινία που θα χαρακτηριστεί από τη παρουσία της...επιτέλους.  

    Δε τρέφω και πολλές ελπίδες για διανομή στην Ελλάδα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δω τη ταινία.  

    Δείτε το trailer με το πολυ ομορφο τραγουδι της Dido.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TRUCKER Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top