F Animal Kingdom - FilmBoy Animal Kingdom - FilmBoy
  • Latest News

    Animal Kingdom

    Ένα από τα πιο δημοφιλή φιλμ στο φετινό Sundance – που άλλωστε κέρδισε το μεγάλο Βραβείο Κοινού ως η καλύτερη δραματική ταινία – ήταν το Αυστραλέζικο Animal Kingdom του David Michod. 

    Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του (το σενάριο είναι επίσης δικό του)  ο Michod έφτιαξε ένα μουντό και ατμοσφαιρικό οικογενειακό crime drama που διαδραματίζεται σε μια ήσυχη περιοχή της Μελβούρνης και που έκλεψε καρδιές σε ΟΛΟΥΣ τους κριτικούς που το είδαν και που με ένα περίφημο 96% στο RT φιγουράρει σε όλες τις must see λίστες των σινεφιλ. 

    Όταν η μητέρα του 17χρονου J (James Frecheville) πεθαίνει από υπερβολική δόση ηρωίνης, πηγαίνει να ζήσει στο σπίτι της γιαγιάς (Jackie Weaver) και των θειων του. 

    Αυτή η πλευρά της οικογένειας ήταν αποκλεισμένη – κατά κάποιο τρόπο – λόγω της εγκληματικής της δράσης αλλά τώρα ο J δεν έχει κάπου αλλού να μείνει. 

    Σύντομα ο πιτσιρίκος αρχίζει να βοηθά τους θείους του στις παράνομες δουλείες τους. 

    Όταν ένας από αυτούς (Joel Edgerton, που θα τον δούμε σύντομα στο prequel του The Thing) πυροβολείται ...



    ...από την Αστυνομία, ο άλλος και πιο τρελαμένος θείος (Ben Mendelsohn) πείθει τ’αδερφια του να εκδικηθούν τους μπάτσους. 

    Χωρίς να γνωρίζει το πραγματικό σχέδιο, ο μικρός J παρασέρνει δυο αστυνομικούς σε παγίδα όπου βρίσκουν και οι δυο το θάνατο. 

    Οι έρευνες με επικεφαλής τον ντετέκτιβ Leckie (Guy Pearce) βλέπει στο πρόσωπο του μικρού το κλειδί για να ‘σταυρώσει’ την οικογένεια, αλλά ο μικρός είναι βράχος και πιστός στους οικογενειακούς δεσμούς. 

    Μέχρι πότε όμως; 

    Η Αυστραλία έχει κάνει σπουδαίες ταινίες τα τελευταία χρόνια και σίγουρα μια από αυτές είναι το Animal Kingdom. 

    Μάλιστα, εκμεταλλευόμενη αυτό το θετικότατο ρεύμα της ταινίας, η Sony έστειλε ήδη τo DVD στα μέλη της Ακαδημίας για πιθανή υποψηφιότητα, κάνοντας το μαζί με το Mother and Child τις πρώτες ταινίες που ξεκίνησαν το ‘For Consideration’ για τα φετινά Όσκαρ.

    Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη όμως μέχρι εκεί.     

    Στην Αμερική βγήκε σε περιορισμένη διανομή στις 13 Αυγούστου, ενώ τίποτε δεν έχει ακουστεί για την Ελλάδα. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Animal Kingdom Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top