F Zack Snyder ο σκηνοθέτης του νέου Superman με Chris Nolan στη παραγωγή! - FilmBoy Zack Snyder ο σκηνοθέτης του νέου Superman με Chris Nolan στη παραγωγή! - FilmBoy
  • Latest News

    Zack Snyder ο σκηνοθέτης του νέου Superman με Chris Nolan στη παραγωγή!

    Γράφει ο Bustart.

    H Warner Bros είχε κάνει το 1ο σωστό βήμα όσον αναφορά το reboot των ταινιών του Superman, να αναθέσει τη παραγωγή στον Chris Nolan (ξέρετε του Batman Begin και The Dark Night).  

    Το 2ο σωστό βήμα ήταν να αναθέσει το σενάριο στον David Goyer (ω τι τύχη, έχει συνυπογράψει τα σενάρια για τα 2 Batman του Nolan!).  

    Ε, δε θα μας τα χαλούσε στο 3ο και σημαντικότερο βήμα.
    Αυτό του σκηνοθέτη.  


    Και όντως χθες η WB ανακοίνωσε ότι ο Zack Snyder (των comic based 300, Watchmen) είναι ο εκλεκτός της για να σκηνοθετήσει τη καινούργια ταινία -reboot- του γνωστότερου ίσως ήρωα των comic.  

    Βέβαια για να λέμε την αλήθεια, η (μικρή) λίστα με τους σκηνοθέτες που είχε στο συρτάρι της η WB για να κάνει την επιλογή, είχε πολύ αξιόλογα ονόματα:
     
    •    Tony Scott (Unstoppable, The Taking of Pelham 123)
    •    Matt Reeves (Let Me In (τι ταινία!), Cloverfield)
    •    Jonathan Liebesman (Battle: Los Angeles, Clash of the Titans 2 [προσεχώς])
    •    Duncan Jones (Moon (κι αυτή τρομερή), Source Code) 


    Ενώ το τελευταίο διάστημα είχε ακουστεί έντονα και το όνομα του  Darren Aronofsky (…των  «π», «Requiem for a Dream» αλλά και των «The Wrestler» και «Black Swan»).  

    Και κατέληξε θα λέγαμε στη πιο σίγουρη επιλογή.
    Οι 2 μεγάλες επιτυχίες του Snyder ...




    ...(«300», «Watchmen») έγιναν κάτω από τη στέγη της WB και φυσικά αφορούσαν comic.
    Και τι comic!
    Frank Miller και Alan Moore!  


    Ο Snyder, φανατικός των comic ο ίδιος, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού, ειδικά αυτού των comic, και των κριτικών, με το ξεχωριστό και πολύ δικό του τρόπο με τον οποίο αφηγείται τις ιστορίες του και σκηνοθετεί τους ήρωες του.  

    Προσωπικά είχα ενθουσιαστεί πάρα πολύ με το “Watchmen”, όταν το πρωτοείδα, που αμέσως πήγα και στην επόμενη προβολή!  

    Έχοντας διαβάσει παλιότερα και το βιβλίο (ακόμα 50e έχει άραγε η ελληνική έκδοση;) είχα εντυπωσιαστεί το ποσό καλά είχε αποδώσει την ιστορία του Moore χωρίς να χάσει η ταινία τίποτα από τη ταυτότητα του δημιουργού της.   

    Βέβαια επειδή τίποτα δεν είναι απλό στις μέρες μας, έχουν ήδη ακουστεί μερικά, όχι ακριβώς παράπονα, περισσότερο αμφιβολίες για το πόσο σωστή ήταν η επιλογή του Snyder.  

    Στεκούμενοι κυρίως στη slow-motion τεχνική που χρησιμοποιεί για τις σκηνές δράσεις, στη πιστότητα που είχαν οι 2 comic based ταινίες του στο original σενάριο (δε βρίσκω προσωπικά που είναι το κακό εδώ, όταν μιλάμε για συγγραφείς του επιπέδου Frank Miller και Alan Moore) και στη (πολύ) σκοτεινή ατμόσφαιρα που έχουν οι ταινίες του σε σχέση πάντα με τον action και πιο φωτεινό χαρακτήρα του Superman.  

    Από την άλλη να μη ξεχνάμε ότι ο Snyder θα σκηνοθετήσει τη ταινία κάτω από την εποπτεία του (πολύ) Chris Nolan και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα δουλέψει αυτή η συνεργασία (άραγε θα είναι περισσότερο Nolan ή Snyder το τελικό αποτέλεσμα;).  

    Η WB από τη μεριά της, που βιάζεται να ξεκινήσει τη παραγωγή μέσα στο 2011 αλλιώς κινδυνεύει να χάσει μέρος των δικαιωμάτων της, έχοντας δύο από τους πιο ταλαντούχους και δημιουργικούς σκηνοθέτες να δουλεύουν μαζί, ελπίζει να ανανεώσει αρχικά το ενδιαφέρον του κόσμου για το franchise και φυσικά σε ένα αποτέλεσμα ανάλογο με τα 2 Batman που προηγήθηκαν. 

    Όσον αναφορά τη ταινία αυτή καθαυτή λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά.  

    Το σενάριο είναι πάνω σε μια πρωτότυπη ιδέα του David S. Goyer, δε θα βασιστεί δηλαδή σε κάποια ιστορία από τα πολλά comic albums του Superman που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει.  

    Ενώ υπάρχει και μια πιθανότητα το Man of Steel (όπως θα είναι το όνομα της ταινίας) να μην είναι ακριβώς reboot αλλά να έχει μια κάποια σχέση με τις 2 πρώτες ταινίες (και καλύτερες) του Richard Donner, όπως δηλαδή συνέβη και με το Superman Returns του Singer (που περιμέναμε πολλά περισσότερα μετά τα 2 εξαιρετικά X-Men).  

    Τέλος, αναφέρθηκε ότι η Νέμεσις του Superman, ο Lex Luthοr, δε θα είναι ο villain της ταινίας αλλά ο General Zod και ότι ο Brandon Routh μάλλον δε θα επαναλάβει το ρόλο του ως Clark Kent/Superman. 

    Ένα σχόλιο πριν κλείσουμε κι αν μου επιτρέπετε βέβαια (sic)!
    Δε ξέρω ποιο θα είναι το σενάριο του David S. Goyer και που θα επικεντρώνεται, αλλά θα προτιμούσα πάρα πολύ να δω μια ιστορία που δεν έχει παρουσιαστεί σε κάποια από τις 5 προηγούμενες ταινίες του Superman.  


    Και έχουν γραφτεί εξαιρετικά graphic novels («Doomsday trilogy», «Whatever Happened To The Man Of Tomorrow?» «Red Son» «Κrisis of the Κrimson Κryptonite») για να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη.  

    Πάνω από όλα όμως ελπίζουμε να μπορέσουν να συνεργαστούν αρμονικά οι δύο (ταλαντούχοι) σκηνοθέτες, βάζοντας ο καθένας τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά ώστε να απολαύσουμε μια ταινία αντάξια του Superman.  

    Η δική σας γνώμη ποια είναι;
    Είναι η καλύτερη επιλογή ο Zack Snyder για να σκηνοθετήσει μια ταινία του Superman;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Zack Snyder ο σκηνοθέτης του νέου Superman με Chris Nolan στη παραγωγή! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top