F Valhalla Rising - FilmBoy Valhalla Rising - FilmBoy
  • Latest News

    Valhalla Rising

    Έχουν ειπωθεί πολλά σε αυτό το blog για το σύστημα αξιολόγησης ταινιών και το ποιες είναι οι κριτικές που θα πρέπει να εμπιστευόμαστε όσοι από εμάς έχουμε την υποχρέωση να πληροφορήσουμε όσο το δυνατόν πιο σωστά ένα αναγνωστικό κοινό. 

    Γιατί όταν γράφεις για μια ταινία που δεν έχεις δει, φράσεις όπως ‘έχει καλές κριτικές’ ή το αντίθετο είναι μεγάλη παγίδα και μπορούν να σε εκθέσουν, αν οι πηγές σου δεν είναι πολλές. 

    Τον Ιούλιο, όταν είδατε από εδώ το 1ο trailer του Valhalla Rising έγραφα ότι ‘κάποιοι ισχυρίζονται ότι η ταινία δεν βλέπεται’. 

    Αυτοί οι κάποιοι αποδείχθηκε ότι ήταν μειοψηφία, καθώς κατά τη μελέτη μου για τις ανάγκες του preview (κάτι που θέλω να πιστεύω ότι αναγνωρίζεται από εσάς) είδα ότι το Δανέζικο αυτό φιλμ έχει πολύ καλές κριτικές στο σύνολό τους (ένα 70% στο RT). 

    Αυτό όμως που πέτυχα διάνα είναι ότι δεν υπάρχουν διάλογοι παρά ατάκες μετρημένες στα χέρια των δυο χεριών (ίσως είναι όλες κι όλες αυτές στο trailer). 

    Και πως θα μπορούσε όμως να έχει λόγια, αφού ο κύριος πρωταγωνιστής είναι...



    ...μουγγός! 

    Ο One Eye (α ναι, είναι και τυφλός από το ένα μάτι) είναι ένας πολεμιστής με υπερφυσικές δυνάμεις (υποδυόμενος από τον Δανό Mads Mikkelsen) και αιχμάλωτος του πολέμαρχου Barde (Alexander Morton). 

    Βοηθούμενος από έναν πιτσιρικα-σκλάβο (Maarten Stevenson) σφάζει τους δεσμοφύλακες του και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι στη καρδιά του σκότους. 

    Επιβιβάζονται σε ένα καράβι Viking αλλά γρήγορα εγκλωβίζονται σε μια ατελείωτη ομίχλη και αναγκάζονται να αποβιβαστούν σε μια άγνωστη και φυσικά, αφιλόξενη γη. 

    Αν και δεν είμαι γνώστης των προηγουμένων δουλειών του σκηνοθέτη Nicolas Winding Refn, νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει εύκολα ένα remake ενός Conan the Barbarian. 

    Το φιλμ είναι όλο ατμόσφαιρα και Σκοτσέζικα τοπία με ελάχιστους διαλόγους και πολύ βίαιες σκηνές μάχης ενώ είναι επενδυμένο μουσικά με επικούς ήχους, ηλεκτρικές κιθάρες και εκκωφαντικά τύμπανα. 

    Αν και είναι Δανέζικη παραγωγή, το φιλμ είναι αγγλόφωνο. 

    Η συνήθης ύποπτη σε τέτοιες περιπτώσεις IFC Films το έβγαλε σε κάνα δυο αμερικάνικες αίθουσες στις 16 Ιουλίου και για 3 βδομάδες πριν το κάνει διαθέσιμο για την cable tv. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Valhalla Rising Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top