F Νέο Μέλος στο FilmBoy...από πολύ μακριά! - FilmBoy Νέο Μέλος στο FilmBoy...από πολύ μακριά! - FilmBoy
  • Latest News

    Νέο Μέλος στο FilmBoy...από πολύ μακριά!


    Θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου όταν τέλη Απριλίου υποδεχόμουν το 1ο μέλος στην ομάδα του FilmBoy (είπαμε, ο paparazzi είναι 'αδελφός', δε μετράει) και έλεγα ότι σπάνια βρίσκεις ανθρώπους να μοιράζονται το ίδιο όραμα με εσένα. 

    Από τότε πέρασαν λιγότερο από 5 μήνες και σήμερα καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά τον 5ο  συνεργάτη, ο οποίος μάλιστα είναι ξενιτεμένος Έλληνας εκ Αυστραλίας! 

    Η δυναμική που αναπτύσσει το FilmBoy στους φίλους του κινηματογράφου είναι μεγάλη (και ευχαριστώ όλους σας), τα όνειρα μας τεράστια και σας υπόσχομαι ότι έχετε να δείτε πολλά τους επόμενους μήνες. 

    Είμαι σε ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να καλωσορίσω στο blog μας τον Γιάννη Βουρο, κριτικό κινηματογράφου για χρόνια και ένθερμο υποστηρικτή του FilmBoy.

    Ο Γιάννης (Yiannis για τους Αυστραλούς και όχι John) έχει ασχοληθεί εκτενέστερα με την Ιστορία του Ελληνικού Κιν/φου, κάνοντας μελέτες και δοκίμια πάνω σ' αυτό με αποκορύφωμα την πτυχιακή του εργασία που είχε σαν θέμα την επίδραση του μελό στις κοινωνικές μάζες τις δεκαετίας '60 - '70.

    Έγραφε κριτικές ελληνικών και ξένων ταινιών σε μικρές εφημερίδες της Αθήνας και της πατρίδας του, της Μυτιλήνης σε ερασιτεχνικό επίπεδο και στο ραδιόφωνο, το 1988 μέχρι και το 1995 όπου είχε ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον (θητεία στην ΕΡΑ-4 τότε) με μεταμεσονύκτια εκπομπή, παρέα με άλλους τρεις τρελούς, 01.00-03.00 ποικίλης ύλης, κυρίως χιουμοριστική, που συμπεριλάμβανε κριτική κινηματογράφου, ξένου και ελληνικού, παρουσίαση συντελεστών από τον ελληνικό κιν/φο,  σκηνοθετών, πρωταγωνιστών κλπ κλπ.  

    Μετά ήρθε και η τηλεόραση όπου δούλεψε ως βοηθός παραγωγής και παραλίγο και επισήμως ως σεναριογράφος, διασκευάζοντας το βιβλίο του Σπύρου Πλασκοβίτη Η ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ όπου θα έπαιζε η συχωρεμένη η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ που ναί μεν ενθουσίασε (τα πρώτα 4 επεισόδια) τον ίδιο τον συγγραφέα ως δουλειά, ναι μεν προκρίθηκε απ την επιτροπή της ΕΡΤ αλλά...έτυχε να πέσει πάνω στα γεγονότα του '96 με θάνατο Παπανδρέου, πολιτική αναταραχή, εκλογές, Ιμια και άλλα φαιδρά και...εντελώς περιέργα θάφτηκε σε κάποιο συρτάρι.... 

    Μετά ακολουθησε η ... Αυστραλία και η ξενιτιά. 

    'Νιώθω μεγάλη χαρά που θα γράφω στο FilmBoy γιατί προσωπικά το θεωρώ κάτι μοναδικό στο ελληνικό internet για το σινεμά...αλλά αυτά (και πολλά άλλα) τα είπα στο Κωνσταντίνο. 


    Από τη πλευρά μου θα κάνω ένα άνοιγμα στον Ελληνικό κινηματογράφο αλλά φυσικά θα ασχοληθώ και με το Αμερικάνικο και Ευρωπαϊκό σινεμά περασμένων δεκαετιών, αλλά και με κριτικές και φυσικά, νέα από τη μεγάλη κινηματογραφική αγορά της Αυστραλίας. 


    Καλώς σας βρήκα.'
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Νέο Μέλος στο FilmBoy...από πολύ μακριά! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top