F Review: Σκοτεινή Καρδιά - Heartless - FilmBoy Review: Σκοτεινή Καρδιά - Heartless - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Σκοτεινή Καρδιά - Heartless

    **********   5/10
    Λέμε πολλές φορές ότι μια ταινία ξεκινάει πολύ καλά αλλά γρήγορα χάνει το ενδιαφέρον της και παρακαλάς να τελειώσει, όμως στο Heartless του Phillip Ridley ισχύει το αντίθετο. 

    Το φιλμ ξεκινάει υποτονικά, δεν έχει ρυθμό, είναι αργό, σκοτεινό και μελαγχολικό – περισσότερο από την απεικόνιση ενός βρόμικου κι επικίνδυνου Λονδίνου και όσο διάστημα ‘στήνεται το σκηνικό’ μόνο αδιαφορία σου προσφέρει. 

    Όλα αυτά μεχρι τον πρωτο φόνο όμως – αν κι έχει περάσει κάνα μισάωρο - γιατί από εκεί και πέρα η ταινία βρίσκει τα πατήματα της και γίνεται μια ιστορία που θέλεις να παρακολουθήσεις και να πάρεις στα σοβαρά... κάπως. 

    Ο Jamie (Jim Sturgess) είναι ερασιτέχνης φωτογράφος ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, ντροπαλός και σημαδεμένος σε όλη την αριστερή πλευρά του με ένα εκ γενετής σημάδι που...



    ...φυσικά, του έχει καταστρέψει ψυχολογικά τη ζωή. 

    Διατηρεί με τον αδερφό του το φωτογραφείο και ζει με τη μητέρα του σε μια επικίνδυνη περιοχή όπου συμμορίες καίνε ανυποψίαστους με μολότοφ, σχεδόν κάθε βράδυ. 

    Όταν η μητέρα του γίνεται θύμα, αποφασίζει να πάρει όπλο και να εκδικηθεί, αντί γι’αυτο γνωρίζει τον  Papa B. (Joseph Mawle) έναν  δαιμονικό τύπο που του προτείνει μια συμφωνία που φαίνεται πολύ συμφέρουσα. 

    Αλλά όταν κάνεις συμφωνίες με τον διάβολο, ξέρουμε όλοι ποιος είναι ο χαμένος. 

    Ξεκάθαρα πρόκειται για μια μοντέρνα surreal εκδοχή του Faust με κάποια πυροτεχνήματα μαύρης κωμωδίας - οταν εμφανίζεται ο Weapons Man (Eddie Marsan) -  με πολύ κακό πρώτο 20λεπτο, ενδιαφέρον υπόλοιπο αλλά και εντελώς προβλέψιμο και αφελές τέλος. 

    Love ain’t eternal… only suffering can be eternal… 

    Να είστε προετοιμασμένοι μιας και το Heartless εμπεριέχει κάποιους πολύ extreme gore θανάτους αλλά και Θεολογικά ζητήματα και βλασφημίες που ίσως προκαλέσουν κάποιους ... υπερευαίσθητους. 

    Λεπτομέρειες, εικόνες και trailer μπορείτε να δείτε στο preview εδώ
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Σκοτεινή Καρδιά - Heartless Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top