F Σκοτεινή Καρδιά - Heartless - FilmBoy Σκοτεινή Καρδιά - Heartless - FilmBoy
  • Latest News

    Σκοτεινή Καρδιά - Heartless

    Όσο περισσότερο παρακολουθώ το Βρετανικό κινηματογράφο τόσο περισσότερο σιγουρεύομαι ότι το στυλ του δε μου ταιριάζει. 

    Εκτός από κάποιες κωμωδίες, το Βρετανικό σινεμά είναι πάντα σκοτεινό, άβολο, ψυχοπλακωτικό, απαισιόδοξο...ή έτσι φαίνεται στα δικά μου μάτια. 

    Αυτό που το ...σώζει είναι το γεγονός ότι πάντα βρίσκονται παραπάνω από μια Βρετανικές ταινίες στο προσωπικό τοπ-10 κάθε χρονιάς, όπως τα περσινά In The Loop, The Escapist, Easy Virtue. 

    Ίσως φέτος είναι η σειρά του Heartless, για το οποίο σας είχα μιλήσει τον Απρίλιο, μιας θεοσκότεινης ταινίας (Σκοτεινή Καρδιά είναι ο πετυχημένος ελληνικός τίτλος) που όμως δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική με τέτοιο στόρι. 

    Ένας από τους καλύτερους νεαρούς Βρετανούς ηθοποιούς, ο Jim Sturgess (50 Dead Man Walking) υποδύεται τον Jamie Morgans, έναν νεαρό που έχει εκ γενετής ένα σημάδι στο πρόσωπο και αυτό τον έχει καταδικάσει σε απομόνωση. 

    Ζει σε μια κακόφημη περιοχή του Ανατολικού Λονδίνου όπου ...



    ...κυριαρχεί μια συμμορία και η άναρχη βία είναι καθημερινότητα. 

    Ο Jamie έχει πεισθεί ότι έτσι είναι ο κόσμος, άσχημος και άναρχος, μέχρι που συναντά κάποιον που του λέει την αλήθεια:
    Η βία δεν είναι τυχαία, δεν κυριαρχεί το χάος, υπάρχει λόγος για ο,τι συμβαίνει. 


    Όταν ο νεαρός το αποδέχεται, ο κόσμος αποκαλύπτεται μπροστά του ως υπέροχος και όμορφος, αλλά τότε είναι που ξεκινά ο πραγματικός τρόμος. 

    Beauty is the Beginning of Terror!   

    Ασφαλώς πρόκειται για θρίλερ, κλειστοφοβικό, μουντό και αγχωτικό, αλλά με καλές κριτικές στη πλειοψηφία τους. 

    Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Phillip Ridley που αποφάσισε να δοκιμάσει ξανά μια καριέρα μετά από 15 χρόνια σχεδόν ολοκληρωτικής αποχής. 

    Μαζί με τον Sturgess είναι η Γαλλίδα Clemence Poesy (που θα δούμε σύντομα στο 127 Hours του Danny Boyle) και ο Noel Clarke (του Centurion). 

    Στη Βρετανία προβλήθηκε το Μάιο και αξίζουν πολλά μπράβο στη Filmopolis που το φέρνει στην Ελλάδα στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν έχει βρει αλλού διανομή ακόμα. 

    Οι εταιρείες πρέπει να τολμούνε να φέρνουν τέτοια μικρά θρίλερ κι εμείς πρέπει να τα στηρίζουμε πηγαίνοντας στις αίθουσες, μήπως και καταφέρουμε κάποια στιγμή να βλέπουμε ανεξάρτητες ταινίες τρόμου στο σινεμά που τόσο μας λείπουν. 

    Δείτε το trailer.  

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Σκοτεινή Καρδιά - Heartless Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top