F Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Leonardo DiCaprio - FilmBoy Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Leonardo DiCaprio - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Leonardo DiCaprio

    Η καριέρα του 35χρονου (αν και ακόμη κάποιοι πιστεύουν ότι φαίνεται μικρότερος) Leonardo DiCaprio είχε μια πορεία που σπάνια συναντάμε στο Hollywood. 

    Ξεκίνησε από κομπάρσος σε σαπουνόπερες (Growing Pains), έκανε το ‘αγροτικό’ του στα horror movies όπως το Critters 3 που ήταν και η πρώτη του εμφάνιση στο σινεμά, έγινε ο αγαπημένος των κοριτσιών τη δεκαετία του 90 με τα Romeo + Juliet και Titanic για να είναι πλέον (και αυτή είναι η ανατροπή) το βαρύ πυροβολικό της βιομηχανίας ερμηνευτικά, με τον Martin Scorsese να μη μπορεί να κάνει νήμα χωρίς αυτόν. 

    Αλλά ποιος είναι ο πιο σπουδαίος ρόλος που έχει υποδυθεί;
    Η απάντηση θα έχει διαφωνίες αλλά θα προσπαθήσω να το αιτιολογήσω. 




    Θα ξεκινήσω με το Romeo + Juliet του 1996, ταινία που ουσιαστικά άρχισε να κάνει γνωστό το όνομα του μαζί με το δράμα Marvin’s Room, τη πρώτη συνάντηση του Leo με θρύλους όπως Meryl Streep και Robert De Niro οπου απεδειξε οτι ξέρει και να παίζει εκτός απο το να γοητεύει έφηβες, και φυσικά το μεγάλο μπαμ του Τιτανικού, όπου όσο σπουδαία ταινία κι αν ήταν, δε νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για ερμηνείες και ρόλους. 

    Μετά, τα λεφτά σφύριζαν από πάνω του και δε μπόρεσε να αντισταθεί σε καλές μεν ταινίες αλλά ‘μικρούς’ ρόλους:
    Στο The Man in the Iron Mask...όχι βέβαια!
    Στο The Beach του Danny Boyle έμοιαζε ...λίγο μπερδεμένο και το Celebrity του Woody Allen ήταν χάλια. 


    Ο καλός ρόλος αργούσε ακόμα, αλλά τότε ήρθε ο Martin Scorsese με το Gangs of New York το οποίο φυσικά και ήταν σπουδαίος ρόλος σε μια σπουδαία ταινία, αλλά επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι εκεί τη παράσταση έκλεψε ο Daniel Day Lewis. 

    Ακολούθησαν 2 μέτριες ταινίες, το Catch Me If You Can και το Aviator (παρά την υποψηφιότητα, η ταινία ήταν πολύ μέτρια), έρχεται το The Departed όπου εκεί σοβαρεύουν τα πράγματα και φτάνουμε στα καλά. 

    Το Blood Diamond δε μου πολυάρεσε, παρ’ολ’αυτά  ο Leo ήταν άψογος με την ένσταση ότι το φιλμ είχε πολύ περισσότερη δράση για να προσέξεις τους ρόλους. 

    Προσπερνώ το Body of Lies (υπάρχει ταινία του Ridley Scott με …σπουδαίους ρόλους; Ήμαστε σοβαροί;) και φτάνω στο αξέχαστο-καταπληκτικό ρεσιτάλ ερμηνειών Revolutionary Road, το reunion με τη Kate Winslet, ταινια στην οποία θα τελείωνα το κείμενο με πολλά θαυμαστικά και με επίλογο οτι επρόκειτο για τον σπουδαιότερο ρόλο της καριέρας του...αν δεν υπήρχε το Shutter Island! 

    Νομίζω ότι εκεί έβαλε τον πήχη πολύ ψηλότερα, έθεσε νέα στάνταρ ερμηνευτικά, σε ένα τρομερό φιλμ ραμμένο επάνω του. 

    Ως ντετέκτιβ, ψάχνει για κάτι πολύ σημαντικό και εξαιρετικά προσωπικό. 

    Νομίζει ότι ξέρει τι ζητάει αλλά στη πραγματικότητα δε ξέρει τίποτα, κι αυτό είναι που κάνει ακόμα πιο τραγική την αναζήτηση του. 

    Δεν έχω γράψει κριτική για το Shutter Island αλλά ο ρόλος του Leonardo DiCaprio είναι μια χαμένη ψυχή που συνεχίζει, μήνες μετά που είδα το φιλμ, να με στοιχειώνει στον ύπνο μου. 

    Ασφαλώς και το Inception είναι καλύτερη ταινία αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους (εφέ και σενάριο) και όχι για τους ρόλους του. 

    Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο Shutter Island ήταν ο καλύτερος ρόλος του Leonardo DiCaprio. 


    Εσείς;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Leonardo DiCaprio Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top