F INCEPTION - FilmBoy INCEPTION - FilmBoy
  • Latest News

    INCEPTION

    **********   9/10
    Πολύ απλά...η πλέον αναμενόμενη ταινία της χρονιάς!
    Προσωπικά, είχα να ενθουσιαστώ έτσι για ταινία από τότε που περίμενα το The Matrix και μόλις το είδα με έπιασε ο σεισμός μέσα στην αίθουσα, το Σεπτέμβρη του 1999!  


    Ο μυστικοπαθής Chris Nolan κάλεσε τους ίδιους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στο καταπληκτικό The Dark Knight (τον Hans Zimmer στη μουσική διεύθυνση αλλά και τον φωτογράφο, τον μοντερ και άλλους), και διευθύνει ένα φοβερό cast σε ένα διεθνές ταξίδι γυρισμάτων που περιλάμβανε το Λονδίνο, το Παρίσι, το Τόκιο, το Μαρόκο, τον Καναδά και το Λος Άντζελες. 

    Το Inception πέρα από το πανέξυπνο διαφημιστικό πουσάρισμα είναι και μια εντελώς διαφορετική και παράξενη ταινία, γεγονός που εξηγεί την απορία του Leonardo DiCaprio στη διάρκεια των γυρισμάτων που παραδεχόταν ότι ... 
    Δεν έχω ιδέα τι γίνεται!
    Γυρίζουμε πλάνα και πολλοί από εμάς δεν έχουν καταλάβει τίποτα για τη ταινία!’ (βλ. εδώ). 


    Ουσιαστικά είναι ένα ταξίδι στον προσωπικό και απέραντο κόσμο των ονείρων. 

    Ήρωας είναι ο Dom Cobb (Leo DiCaprio, του οποίου οι επιλογές είναι εξαιρετικές), ένας ταλαντούχος κλέφτης, ο καλύτερος ...



    ...στο να εξάγει μυστικά από το μυαλό σου την ώρα που εκείνο βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου άρα και πιο ευάλωτο. 

    Αυτή του η ικανότητα τον έχει κάνει έναν ποθητό παίχτη στον μοντέρνο και ύπουλο κόσμο της εταιρικής κατασκοπείας  αλλά του έχει στερήσει επίσης όλα τα πράγματα που έχουν άξια γι’αυτόν κάνοντας τον έναν διεθνή φυγά. 

    Με τη τελευταία του αποστολή έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί και να πάρει τη ζωή του πίσω, μόνο όμως αν πετύχει το αδύνατο. 

    Αυτή τη φορά, αυτός και η ομάδα του αντί να πρέπει να κλέψει μια ιδέα θα πρέπει να εμφυτεύσει μια νέα! 

    Αν επιτύχουν, θα πρόκειται για το τέλειο έγκλημα. 

    Αλλά ακόμα και αυτοί οι εκπαιδευμένοι ειδικοί πράκτορες δεν είναι προετοιμασμένοι για τον εχθρό που φαίνεται να γνωρίζει τις κινήσεις τους. 

    Μαζί με τον Leonardo DiCaprio θα δούμε τον Ken Watanabe (ο Ψηλός στο Cirque de Freak: The Vampire’s Assistant), τον Joseph Gordon-Levitt του Uncertainty, τη Marion Cotillard από το αξέχαστο Nine, τη μικρή Ellen Page, τον Cillian Murphy, τον Tom Berenger και τον Michael Caine. 

    Αυτή είναι η πρώτη ταινία του Chris Nolan που είναι εντελώς δική του (ιδέα, σενάριο, σκηνοθεσία) μετά το Following του 1998, καθώς όλα τα άλλα φιλμ ήταν remake ή βασισμένα σε κόμικ ή βιβλία. 

    Δείχνοντας ότι είναι ένας σκηνοθέτης της εποχής μας, ενημερώνει ο ίδιος το www.NolanFans.com όπου έχει με εξαιρετική ακρίβεια λεπτομέρειες και υλικό από τα γυρίσματα και το σετ, και αξίζει να το επισκεφτείτε. 

    Στην Αμερική θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου ενώ η Village Films επέλεξε να το φέρει στην Ελλάδα στις 24 Αυγούστου. 

    Δείτε το trailer και ...πιάστε θέση από τώρα!

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: INCEPTION Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top