F Dinner For Schmucks - FilmBoy Dinner For Schmucks - FilmBoy
  • Latest News

    Dinner For Schmucks

    Έχω την εντύπωση ότι αν θέλεις να κάνεις το remake του περιβόητου Le Diner de Cons (Δειπνο Ηλιθίων) του 1998 του Francis Veber και ψάχνεις cast για δυο ηθοποιούς που θα υποδυθούν με επιτυχία τους ηλίθιους, δεν έχεις να ψάξεις και πολύ. 

    Όχι, δεν εννοώ ότι υπάρχουν πολύ ηλίθιοι εκεί έξω (...όχι;) αλλά ότι δυο ονόματα σου έρχονται στο μυαλό πριν προλάβουν καν οι ατζέντηδες να στείλουν βιογραφικά: Steve Carell και Zach Galifianakis. 

    Ειδικά μάλιστα ο πρώτος φαίνεται να είναι τόσο καλός και τόσο συγχρονισμένος σε αυτά που ζητάει ο συγκεκριμένος ρόλος (εκτός αν είναι όντως ηλίθιος) που είναι από μόνος του ένας πολύ καλός λόγος για να δω το Dinner for Schmucks. 

    Ο Tim (Paul Rudd που πλέον έχει γίνει κάτι σαν must στη μεταμοντέρνα κωμωδία) θέλει απεγνωσμένα μια προαγωγή που θα τον ελευθερώσει από τη μιζέρια του αλλά ελπίζει και από τις γκρίνιες της κοπέλας του (η Stephanie Szostak από το The Good Heart). 

    Αν θέλει να αποκτήσει την εύνοια του αφεντικού του (Bruce Greenwood) – και τη θέλει – θα πρέπει να βρει κάποιον εντελώς χαζό τύπο να καλέσει στο μηνιαίο δείπνο που διοργανώνουν τα στελέχη της εταιρείας του, στο οποίο όποιος ...



    ...φέρει τον πιο looser θα έχει όλα τα εταιρικά οφέλη ...ο΄τι κι αν σημαίνει αυτό. 

    Ο Tim δε γνωρίζει κάποιον τόσο χαζό αλλά...χτυπάει έναν με το αυτοκίνητο του. 

    Δε χρειάζεστε παραπάνω λόγια... θα δείτε το trailer και θα καταλάβετε. 

    Ειδική αναφορά όμως πρέπει να κάνω στον Zach Galifianakis και, πραγματικά δε ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να προσβληθώ από το πόσο πειστικός είναι ο Ελληνικής καταγωγής ηθοποιός στο να παίζει εντελώς ηλίθιους τύπους, όπως εδώ που υποδύεται το ...αντίπαλο δέος του Steve Carell, αλλά και στα Due Date και It’s Kind of a Funny Story που ακολουθούν από πίσω. 

    Το καλοκαίρι ήταν πολύ μαύρο για τις κωμωδίες φέτος (σε ένα μέτριο καλοκαίρι γενικά πάντως) αλλά ίσως εδώ …we have a winner! 

    Στη σκηνοθεσία είναι ο Jay Roach με καλή προϋπηρεσία στη κωμωδία (Austin Powers και Meet the Parents). 

    Το Dinner for Schmucks έκανε πρεμιέρα στις 30 Ιουλίου στην Αμερική με άνοιγμα τριημέρου 25 περίπου εκατομμύρια δολάρια, και έχει μαζέψει συνολικά 70 μέχρι τώρα. 

    Στην Ελλάδα τη διανομή την έχει η UIP και θα το δούμε στις 7 Οκτωβρίου. 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Dinner For Schmucks Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top