F Devil - FilmBoy Devil - FilmBoy
  • Latest News

    Devil

    Οι παντογνώστες κριτικοί του Hollywood δε συγχώρεσαν στο δημιουργό της 6ης Αίσθησης M.Night Shyamalan το γεγονός ότι πήρε από τη Paramount ένα σκασμό δολάρια για να κάνει μια –όπως λένε οι ίδιοι – μεγάλη πατάτα, το The Last Airbender ...αλλά αυτά τα διαβάσατε στο FilmBoy τον Ιούλιο. 

    Όσο εύκολο κι αν είναι να ξεγελαστείς από το poster και τη διαφημιστική προώθηση, το Devil ΔΕΝ είναι η νέα ταινία του Ινδού σκηνοθέτη. 

    Πρόκειται απλά για μια δική του ιδέα πάνω στην οποία έγραψε το σενάριο ο Brian Nelson (ο ίδιος που έγραψε το 30 Days of Night) και σκηνοθετούν τα αδέρφια Drew και John Erick Dowdle (οι δημιουργοί του Quarantine). 

    Πάντως ο M.Night Shyamalan προτίθεται να σκηνοθετήσει ο ίδιος μια από τις άλλες 2 ταινίες της τριλογίας  ‘The Night Chronicles’ που ξεκίνησε με το Devil και που ασχολείται με το υπερφυσικό στον μοντέρνο κόσμο. 

    Η υπόθεση αφορά 5 ανθρώπους (5 σχετικά άγνωστοι ηθοποιοί) που κλείνονται στο ασανσέρ ενός ουρανοξύστη και, παρά τις προσπάθειες όλων των έξω που προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν, παραμένουν παγιδευμένοι. 

    Γίνεται προφανές στη πορεία ότι ένας από τους 5 είναι ...



    ...ο Διάβολος αυτοπροσώπως και τραυματίζει τους υπόλοιπους ενώ σαμποτάρει κάθε ενέργεια διάσωσης τους. 

    Φυσικά την υπόλοιπη ώρα (από τα μόλις 80 λεπτά διάρκειας) που δε συμβαίνουν τα παραπάνω, η ταινία μας παραπλανεί συνεχώς με τους χαρακτήρες των 5 ψάχνοντας κι αυτή μαζί μας να βρει ποιος τελικά είναι ο Devil. 

    Αν αναρωτιέστε ‘γιατί αυτοί οι συγκεκριμένοι 5’ και ‘...κοτζάμ διάβολος γιατί κλείστηκε στο ασανσέρ;’ τότε συγχαρητήρια γιατί τις ίδιες απορίες έχω κι εγώ. 

    Στο cast υπάρχουν κάποια αναγνωρίσιμα ονόματα όπως η Bojana Novakovic (η κόρη του Mel Gibson στο Edge of Darkness), ο Chris Messina από το Greenberg και ο Matt Craven από το Public Enemies αλλά ως εκεί. 

    Δεν είμαι οπαδός των ταινιών του M.Night Shyamalan – αν και χάρηκα πολύ με τις φήμες περί sequel του φοβερού Unbreakable – αλλά μου αρέσει που ασχολείται με το υπερφυσικό, τα ανεξήγητα φαινόμενα και, επιτέλους με τον καθαρό τρόμο. 

    Η UIP θα το φέρει στις ελληνικές αίθουσες ταυτόχρονα με τη πρεμιέρα στην Αμερική στις 16 Σεπτεμβρίου.  

    Δείτε το trailer.  

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Devil Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top