F THE LAST AIRBENDER - FilmBoy THE LAST AIRBENDER - FilmBoy
  • Latest News

    THE LAST AIRBENDER

    Ο M.Night Shyamalan ήταν υποψήφιος για 2 Όσκαρ το 1999 για το The Sixth Sense, ταινία με την οποία έκανε το μπάσιμο του στο Hollywood και που έσπασε ταμεία και ...κριτικούς. 

    Συνέχισε με το Unbreakable (εξαιρετικό για μένα, καλό για τις κριτικές, ικανοποιητικό στα ταμεία) και μετά είχε ένα σερί μέτριων ταινιών όπως το Signs, The Village και The Happenning με το κακό Lady In The Water ενδιάμεσα. 

    Ακόμα, γράφει ο ίδιος τα σενάρια των ταινιών του, είναι γνησιότατα (καμία μεταφορά εκτός από τώρα) και όλα περνάν από τα χέρια του δημιουργώντας το δικό του στυλ. 

    Τώρα, αν το παραπάνω βιογραφικό δικαιολογεί το υπέρ-κράξιμο που έφαγε για το The Last Airbender από τους πάντες (σε σημείο κάποια έντυπα να τον λυπούνται γράφοντας δειλά δειλά, υπερασπιστικα κείμενα) τότε τι να σας πω. 

    Μιλάμε για εξόντωση! 

    Έχω διαβάσει άρθρα με τίτλους ‘Is This the end of his career?’, παραφράσεις του τίτλου από Last Airbender σε Last Snore-bender (το μεγάλο ροχαλητό) και είδα video πρόσφατης συνέντευξης τύπου όπου μια Βρετανίδα δημοσιογράφος ...



    ...αφού ξεφτίλιζε επί 5 λεπτά τα προηγούμενα έργα του, στο τέλος τον ρώτησε ευθαρσώς αν έκανε αυτή τη ταινία για να κοροϊδέψει τους φαν του! 

    Πραγματικά, στα λίγα χρόνια που ασχολούμαι με το σινεμά και την online κοινότητα δεν έχω συναντήσει ξανά τέτοια απαξιωτικη συμπεριφορά σε έναν άνθρωπο που εν πάση περιπτώσει δικαιούται να κάνει μια κακή ταινία. 

    Ίσως τα λεφτά ήταν πάρα πολλά (το φιλμ στοίχισε 150 εκ. δολάρια και η Paramount έδωσε άλλα 100 σε διαφημιστική προώθηση) και οι κριτικοί ζηλεύουν. 

    Tο The Last Airbender είναι βασισμένο στην animation σειρά Avatar: The Last Airbender της Nickelodeon, όπου ο κόσμος έχει χωριστεί σε 4 βασίλεια (Air, Fire, Water, Earth) υπό την επίβλεψη του μεγάλου Avatar. 

    Όταν ο μικρός Aang (Noah Ringer)  εξαφανίζεται, ο Αρχοντας της Φωτιάς (Cliff Curtis) γίνεται επιθετικό και έχει υπό την κατοχή του τα άλλα τρία. 

    Οκ, πιθανότατα δεν είναι και η καλύτερη σύνοψη που έχετε διαβάσει, αλλά αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι μιλάμε για μετατροπή σε 3D και όχι original, ότι τα ονόματα των πρωταγωνιστών προφέρονται λάθος σε όλη τη ταινία επίτηδες (έτσι λέει ο Shyamalan) για να μείνει πιστή στο πρωτότυπο, ότι το Avatar από τον τίτλο βγήκε για ευνόητους λόγους και ότι θα πρέπει να το δούμε όλοι για ...ανθρωπιστικούς λόγους. 

    Ίσως σώσουμε έναν σκηνοθέτη! 

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα την 2η μέρα του Ιουλίου ενώ στην Ελλάδα η UIP θα μας το φέρει στις 28 Οκτωβρίου 2010. 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE LAST AIRBENDER Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top