F Φιλιά - Kisses - FilmBoy Φιλιά - Kisses - FilmBoy
  • Latest News

    Φιλιά - Kisses

    Δε ξέρω πώς και γιατί – ίσως υπάρχει κάτι στο νερό ή κάτι τέτοιο επιστημονικό – αλλά εντελώς ξαφνικά η Ιρλανδία εμφανίζεται να έχει τεράστιο υποκριτικό ταλέντο στα μικρά παιδιά. 

    Πριν λίγες μέρες έτυχε να δω το Ondine, ένα Ιρλανδέζικο παραμύθι του Neil Jordan όπου τους πρωταγωνιστές Colin Farrell και Alicja Bachleda επισκίασε η 10χρονη Alison Barry με την υπέροχη ερμηνεία της. 

    Στο νέο Ιρλανδέζικο δράμα Kisses πρωταγωνιστούν δυο ανεκπαίδευτα παιδιά-ηθοποιοί, η Kelly O’Neil και ο Shane Curry, που διαβάζω ότι δίνουν μια φυσικότατη ερμηνεία που επαγγελματίες κάνουν χρόνια για να επιτύχουν. 

    Ο Curry υποδύεται τον Dylan, ένα ντροπαλό παιδί που ζει στα περίχωρα με τη μητέρα του και τον βίαιο πατέρα του. 

    Η O’Neil είναι η Kylie που ζει δίπλα με την οικογένεια της και παρόμοια προβλήματα. 

    Μετά από μια μάχη με το πατέρα του Dylan, τα δυο τους το σκάνε για να πάνε στη μεγάλη πόλη, το Δουβλίνο, για να ψάξουν για τον μεγάλο αδερφό του αγοριού που φρόντισε και το έσκασε ...



    ...2 χρόνια πριν. 

    Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Lance Daly φιλμάρει τις πρώτες σκηνές με ψυχρό ασπρόμαυρο φιλμ για να δώσει αργότερα χρώμα όταν τα δυο παιδιά βρίσκουν την ελευθερία τους στο αφιλόξενο κατά τ’αλλα Δουβλίνο. 

    Ένα υπέροχο trailer και μια ταινία με καταπληκτικές κριτικές που σάρωσε στα τοπικά βραβεία και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα πολλά φεστιβάλ που προβλήθηκε – ένα από αυτά της Θεσσαλονίκης πριν 2 χρόνια. 

    Ναι, η ταινία είναι παραγωγής 2008 αλλά μόλις φέτος βρήκε αμερικάνικη διανομή από την Oscilloscope Pictures και προβάλλεται σε μια χούφτα αίθουσες από τις 16 Ιουλίου. 

    Στην Ελλάδα, η Odeon το έβγαλε σε dvd το φετινό Φεβρουάριο με τίτλο Φιλιά. 

    Δείτε το trailer.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Φιλιά - Kisses Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top