F ONDINE - FilmBoy ONDINE - FilmBoy
  • Latest News

    ONDINE

    **********   7/10
    Διάβασε το Review εδώ.
    Όταν η απεργία των σεναριογράφων ανέβαλε επ’αοριστον το  στουντιακο θρίλερ του Neil Jordan με τίτλο Heart Shaped Box πριν κάποια χρόνια (το οποίο τελικά θα γίνει στο σύντομο μέλλον), ο Ιρλανδός σκηνοθέτης αποσύρθηκε στο σπίτι του στο West Ork της Ιρλανδίας και έγραψε το Ondine. 

    Ένα παραμυθένιο ρομαντικό μύθο για έναν ψαρά που ψαρεύει με τα δίχτυα του μια μυστήρια αλλά και πολύ όμορφη κοπέλα. 

    Γυρισμένο εξ ολόκληρου στην Ιρλανδία, το Ondine αρχίζει να κινείται όταν ο μακρυμαλλης ψαράς (Colin Farrell) πηγαίνει τη νεαρή κοπέλα (η Πολωνέζα Alicja Bachleda, ένα φρέσκο πρόσωπο όπως ήθελε ο Neil Jordan αλλά και γκόμενα τότε του Colin Farrell) στο μικρό παραθαλάσσιο σπίτι του. 

    Η κοπέλα φέρνει καλές ψαριές τραγουδώντας στα ψάρια, είναι το αντικείμενο κουτσομπολιού στο χωριό και το περίεργο πλάσμα στα μάτια της μικρής και άρρωστης κόρης (Alison Barry) του ψαρά. 

    Η μικρή είναι αυτή που θα αρχίσει να υποψιάζεται – μετά τα βραδινά παραμύθια που της αφηγείται ο πατέρας της - ότι η κοπέλα είναι...



    ...η Selkie, η μίση γοργόνα στην Ιρλανδέζικη μυθολογία. 

    Όταν ένας άντρας θα αρχίσει να την αναζητά, το μυστήριο γίνεται μεγαλύτερο. 

    Θυμίζει πολύ το Lady In The Water του M.Night Shyamalan αλλά μόνο στη γενική ιδέα, καθώς το Ondine δεν είναι ένα σκοτεινό θρίλερ μυστηρίου όπως το πρώτο αλλά ένα βραδυκίνητο μυστικιστικό παραμύθι με πλάνα καρτ-ποσταλ, όπως αυτό στο trailer που η Alicja Bachleda κάθεται στα βράχια και αγναντεύει τη θάλασσα. 

    Το Ondine προβλήθηκε στο Τορόντο πέρυσι το Σεπτέμβριο και έτυχε καλής αντιμετώπισης από τους κριτικούς, αν και είναι φανερά μια ταινία που δε θα δουν πολλοί...άλλωστε για ταινία του Neil Jordan μιλάμε. 

    Ξεκίνησε τις προβολές της στην Αμερική στις 4 Ιουνίου και σε 5 μόνο αίθουσες, αλλά συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε καμιά 40ρια. 

    Στην Ελλάδα τη διανομή την έχει η Hollywood Entertainment και θα το προβάλει στις αίθουσες στις 9 Σεπτεμβρίου 2010.

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ONDINE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top