F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 8/4/2010 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 8/4/2010 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 8/4/2010

    14 Μήνες τώρα, η στήριξη όλων σας είναι κάτι το υπέροχο και με το ρίσκο να γίνω κουραστικός, θέλω να ευχαριστήσω ξανά όλους εσάς που επισκέπτεστε το KostasBlog στη καθημερινή σας βόλτα στα διαδικτυα. 

    Βλέπετε, οι πάνω από 7000 επισκέψεις το μήνα Μάρτιο είναι κάτι που δε μπορώ να αφήσω ασχολίαστο, όσο κι αν προσπαθώ να κρατηθώ σε ...ταπεινά πλαίσια – ειδικά τώρα που το KostasBlog γίνεται interactive...kind of! 

    Υποψία (Chloe), του Atom Egoyan.
    Μια επιτυχημένη - αλλά εντελώς ανασφαλής με τον εαυτό της, τον έφηβο γιο της και τον άντρα της - γιατρός (Julianne Moore) υποψιάζεται ότι εκείνος (Liam Neeson) την απατά.  


    Για να σιγουρευτεί, προσλαμβάνει μια πόρνη πολυτελείας (Amanda Seyfried) για να τον ξελογιάσει και να βρει τις αποδείξεις που χρειάζεται.  

    Αν ήταν μόνο αυτό, δε θα είχαμε ταινία με αξιώσεις, έτσι ο Atom Egoyan παίρνει τα συστατικά ενός τυπικού δράματος και το κάνει ένα Χιτσκοκικο θρίλερ, όταν η σύζυγος αποκτά εμμονές με τη πόρνη...ή το αντίστροφο. 

    Αν αυτά δεν είναι ικανά να σας πείσουν, να πω ότι η ταινία διακόπηκε στη μέση για να κηδέψει ο Neeson τη γυναίκα του, που πέθανε σε ατύχημα στο σκι, κι επέστρεψε σχεδόν αμέσως να ολοκληρώσει τις σκηνές του! 

    ...Και έχει και μια μεγάλη ανατροπή στο τέλος.
    Α, και η Amanda Seyfried είναι συνήθως ...γυμνή. 



    Χαρι Μπραουν (Harry Brown), του Daniel Barber.
    Βασισμένο στο αξίωμα ότι είναι ηθικά σωστό και χριστιανικά αποδεκτό να παίρνεις το νόμο στα χέρια σου και με ένα όπλο να καθαρίζεις τη σημερινή κοινωνία από τα αποβράσματα...αν είσαι πάνω από 60 χρονών! 


    Εκτελεστής ο 77χρονος Michael Caine ως πρώην Πεζοναύτης που μόλις κηδεύει τη γυναίκα του, μαθαίνει ότι ένα τσούρμο έφηβοι δολοφόνησαν βίαια τον καλύτερο του φίλο.  

    Ενοχλημένος από τη στάση της Αστυνομίας (...μη μου πεις!) που είναι ανίκανη (...έλα!) να βάλει αυτούς τους τρελούς πίσω από τα κάγκελα για την υπόλοιπη ζωή τους, παίρνει την απόφαση να καθαρίσει ο ίδιος τους δρόμους. 

    Βρετανική περιπέτεια αλά Taken, με πολύ καλές κριτικές και μια εξαιρετική ερμηνεία. 

    Ζητείται Γαμπρός (Leap Year), του Anand Tucker.
    Η χαριτωμένη Amy Adams υποδύεται μια real estate στη Βοστόνη που είναι control freak και έχει σχέση με έναν καρδιολόγο (Adam Scott) εδώ και 4 χρόνια, ο οποίος όμως δε λέει να της κάνει τη ρημάδα την πρόταση γάμου. 


    Όταν εκείνος φεύγει για ένα συνέδριο, εκείνη μαθαίνει για ένα έθιμο της πατρίδας του την Ιρλανδία, κι αποφασίζει να πάει να τον βρει για να του κάνει έκπληξη (και πρόταση).  

    Προσπαθώντας με αεροπλάνα, τρένα κι αυτοκίνητα να φτάσει στο Δουβλίνο, γνωρίζει έναν μελαμψό Ιρλανδό (Matthew Goode) και τον πείθει να την οδηγήσει.  

    Κατά το ταξίδι στο άγνωστο Δουβλίνο εκείνος την κοροϊδεύει για τις Louis Vuitton αποσκευές της και την κρυφοκοιτάει στο μπάνιο, εκείνη του διαλύει το αμάξι και ξερνάει στα παπούτσια του, και τελικά ο καρδιολόγος παύει να είναι η καλύτερη της επιλογή. 

    Ερώτηση: Πως γίνεται η Ιρλανδία να έχει άνοιξη, Φλεβάρη μήνα; 


    Παίζονται ακόμα:
    Προσκύνημα στη Λουρδη (Lourdes), της Τζεσικα Χαουσνερ.
    Γαλλοαυστριακο υπαρξιακό δράμα με εξαιρετικές κριτικές και βραβείο κριτικών στη Βενετία. 


    Όμορφη Ζωή (La Buena Vida), του Αντρες Γουντ.
    Κοινωνική ταινία από τη πατρίδα του Κοντρερας (Χιλή) όπου ένας κομμωτής ...θα ήθελε να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. 


    Το Σινεμά Γυμνό, του Βασου Γεωργα.
    Ελληνικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία του εγχώριου ερωτικού κινηματογράφου (προ Σειρινακη)! 


    Αστραπή Πάνω στο Νερό (Lightning Over Water), των Βιμ Βεντερς και Νικολας Ρει.
    Γερμανικό ντοκιμαντέρ για τις τελευταίες μέρες του δεύτερου.
    Για πολύ λίγους. 


    Καλό Σινεμά.   
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 8/4/2010 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top