F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 14/1/2010 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 14/1/2010 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 14/1/2010

    Καθε τέλος του χρόνου όλα τα κινηματογραφικά blogs δημοσιεύουν λίστες με τα Best of όλης της χρονιάς και ειδικά φέτος και όλης της δεκαετίας. 
    Το KostasBlog κάνει κάτι διαφορετικό.
    Εσύ ψήφισες στα KostasBlog Awards




    Sherlock Holmes, του Guy Richie.
    Ξεχάστε την εικόνα που έχετε για τον ντετέκτιβ με το καπέλο και την πίπα (εδώ δεν υπάρχει καν καπέλο), τον ευγενή που ξεδιάλυνε αστυνομικές υποθέσεις με το σεις και με το σας και πέταγε ατάκες όπως ‘Αγαπητέ μου, αυτό είναι σχετικό!’ 


    4 άνθρωποι με επικεφαλής τον Michael Robert Johnson έγραψαν ένα σενάριο που δείχνει έναν ρέμπελο, ερασιτέχνη μποξέρ, πειραχτήρι στα όρια του αγενή Σερλοκ, ερμηνευμένο από έναν απολαυστικό Robert Dawney Jr., ο οποίος έχει την αμέριστη βοήθεια στο μυαλό και στα μπράτσα του Δρ. Γουοτσον που τον υποδύεται ο Jude Law.  

    Ο χαρακτήρας της Irene Adler από την Rachel McAdams είναι η μόνη γυναίκα στην οποία έχει εκτίμηση ο Σερλοκ, αν και στα βιβλία ποτέ δεν έχει εκδηλωθεί ερωτική σχέση.
     

    Οι τρεις τους θα προσπαθήσουν να λύσουν μια υπόθεση που απειλεί ολόκληρη την Αγγλία του 1800 στην οποία λαμβάνει χώρα η ταινία, με ένα στιλ που μοιάζει σε Τζεημς Μποντ της εποχής.   

    Το trailer είναι απολαυστικό, όποιος βγαίνει από την αίθουσα λέει τα καλύτερα, ένα φιλμ με πολύ δράση και ΠΟΛΥ χιούμορ και...κοίτα να δεις που ο Guy Ritchie είναι καλός σκηνοθέτης!



    Ο Εκλεκτός (The Book of Eli), των αδερφών Hughes.
    Η ταινία τους θα λεγόταν The Road αν ο ήρωας δεν ήξερε πολεμικές τέχνες, δεν ήταν νεότερος και σε πιο καλή φυσική κατάσταση από το ερείπιο του Viggo Mortensen, και αν είχε γιο. 


    Δεν ισχύει τίποτα από αυτά, κι έτσι το φιλμ λέγεται The Book Of Eli, πρωταγωνιστεί ο Denzel Washington και είναι ένα φουτουριστικό action movie με την εξής απλή υπόθεση: 

    Ένας μοναχικός άντρας, ικανός να σαπίσει στο ξύλο με τα χέρια του μια ντουζίνα κακούς εναπομείναντες σε έναν κατεστραμμένο Πλανήτη Γη, διασχίζει περπατώντας την Αμερική. 
    Έχει, λέει, ένα βιβλίο που είναι η μόνη ελπίδα επιβίωσης του ανθρώπινου είδους. 

    Στο ρόλο του υπερκακου ο Gary Oldman που έχει ξεχάσει πως είναι να παίζεις σε καλή ταινία (εξαιρουμένου του The Dark Knight).

    Στον απαραίτητο γυναικείο χαρακτήρα η Ουκρανη Mila Kunis που υποδύεται την ...Solara (δε ντρέπεστε), και που χρωστάει τη παρουσία της εδώ στο New Moon!  
    Αν δεν ήταν αυτό, το ρόλο θα είχε πάρει η Kristen Stewart αλλά αρνήθηκε λόγω ημερομηνιών.  

    Παίζονται ακόμη:
    Αστυνομία, Ταυτότητα (Police, Adjective), του Κορνελιου Πορουνμποιου.
    Μπάτσος με συνείδηση διστάζει να πιάσει πιτσιρικά με τσιγαριλίκια.
    Ευτυχώς, έρχεται το σινάφι του και βάζει τα πράγματα στη θέση τους!
    Ρουμάνικη ταινία με καλές κριτικές.


    I Love Καρδίτσα, του Στρατου Μαρκιδη.
    Το ελληνικό της εβδομάδας που βασίζεται στην επαρχιώτικη προφορά των Ελληνοαμερικανών και στη Κατερίνα Παπουτσακη, που όταν δεν αλλάζει γκόμενους παίζει και σε καμιά ταινία.


    Το Ποτάμι Ανάμεσα (London River), του Ρασιντ Μπουσαρεμπ.
    Αγγλικό δράμα όπου μια χήρα κι ένας Αφρικανός ψάχνουν τα παιδιά τους στο Λονδίνο.


    Ricordi Mi, της Στελλας Θεοδωράκη.
    Ναι, είναι ελληνικό και διαβάζω ότι πρόκειται για ‘εγκεφαλικό δράμα με αλληγορικούς προβληματισμούς και ποιητικούς μονολόγους’!
    Μάνα, κουράγιο.


    Καλό Σινεμά.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 14/1/2010 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top