F WORLD'S GREATEST DAD - FilmBoy WORLD'S GREATEST DAD - FilmBoy
  • Latest News

    WORLD'S GREATEST DAD


    **********   7/10
    Ξεκάθαρα η ταινία με τον κυνικό τίτλο ‘Ο Καλύτερος Μπαμπάς του Κόσμου’ δεν είναι για όλα τα γούστα.
    Θα πρέπει να εκτιμάς το πολιτικά-μη-ορθο black humour, να νιώθεις άνετα με μακροσκελής σιωπές και να έχεις συνηθίσει τον Robin Williams σε δραματικούς ρόλους για να σου αρέσει....

    Πιθανότατα το πιο σωστό πράγμα που έχει ειπωθεί είναι ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τραγωδία από τα να θάβεις το ίδιο σου το παιδί.
    Ας υποθέσουμε για μια στιγμή, χάριν της συζήτησης, ότι ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι και το τέλος του κόσμου.
    Για την ακρίβεια, ας πούμε ότι είναι η αρχή μιας σειράς πολύ καλών γεγονότων στη ζωή του πατέρα.

    Όσο τρελό κι αν ακούγεται, αυτή είναι η βασική ιδέα του Worlds Greatest Dad, σε σεναριο και σκηνοθεσια Bobcat Goldthwait, όπου η ζωή ενός αποτυχημένου συγγραφέα και καθηγητή ποίησης (Robin Williams) ανθίζει μετά την ‘κατά λάθος’ αυτοκτονία του γιου του.

    Είναι σημαντικό να σας πω ότι ο γιος του (Daryl Sabara απο το Spy Kids) είναι ο πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας παιδιού που έχει γραφτεί. Δεν έχει ενδιαφέροντα, θεωρεί τη μουσική και το σινεμά ως ασχολίες για αδερφές (!), κανένας στο σχολείο δεν τον συμπαθεί, και το μόνο που του αρέσει είναι να ...αυνανίζεται!
    Σε μια από τις πιο γραφικές ...αυτοκτονίες που έχουμε δει σε ταινία, ο γιος κατά λάθος πεθαίνει.
    Αντί για λεπτομέρειες, θα σας πω τον αγγλικό όρο που εξηγεί το πως πέθανε, και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. ‘Autoerotic Asphyxiation’ !!

    Ο ντροπιασμένος μπαμπάς γράφει ένα σημείωμα αυτοκτονίας για να γλυτώσει το ρεζιλίκι, και ξαφνικά όλα στη ζωή του αλλάζουν προς το καλύτερο.
    Στη συγγραφική κοινότητα όλοι αρχίζουν να τον εκτιμούν.
    Η σχέση του (Alexie Gilmore), μια συνάδελφος καθηγήτρια που ως τώρα δεν ήθελε καν να λέει στο κόσμο ότι είναι μαζί του, σκέφτεται μέχρι και γάμο.
    Μέχρι και ο αντιπαθής στο σχολείο γιος του, γίνεται σιγά σιγά ένας μετά θάνατον ήρωας.

    Η ταινία προβλήθηκε στο Sundance φέτος και πήρε γενικά καλές κριτικές. Αυτό δε σημαίνει ότι θα αρέσει στο ευρύ κοινό, μιας και όπως είπαμε, δε πρόκειται για μια συμβατική κωμωδία του Robin Williamς, ο οποίος φαίνεται να σταμάτησε τα παραπληγικά θρίλερ (Insomnia) και το ξαναγύρισε στις κωμωδίες, ευτυχώς για όλους μας (αν και υπάρχει και μια ολόσωμη γυμνοτατη σκηνή του στη ταινία, πράγμα εξίσου τρομακτικό).

    Στην Αμερική έπαιξε σε ελαχιστοτατες αίθουσες στις 21 Αυγούστου και στην Ελλάδα ούτε λόγος, ακόμα.

    Δείτε το trailer.  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: WORLD'S GREATEST DAD Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top