F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 3/9/2009 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 3/9/2009 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 3/9/2009

    Το μόνο που μ’ενδιεφερε να σας πω την αλήθεια ήταν να μην πέσουν οι εκλογές το Φεβρουάριο, τον μήνα των Όσκαρ!
    Ο καθένας με τον πόνο του θα μου πείτε, αλλά προσωπικά θεωρώ τον ‘ψεύτικο’ κόσμο του Σινεμά πιο ενδιαφέρον από τον ψεύτικο κόσμο των πολιτικών.
    Καλό μήνα, λοιπόν, από το KostaBlog που σήμερα σας προτείνει 3 ταινίες για όλα τα γούστα, από τις 8 που κάνουν πρεμιέρα.

    Gamer, των Mark Neveldain και Mark Taylor, με τον Gerard Butler (που προαλείφεται ως νέος Μπρους Γουιλις σε ταινίες καταστροφής) και την Alison Lohman.
    Όπως μας εξηγεί στην αρχή της ταινίας ένα talk show στο μακρινό μέλλον, υπάρχει ένα παιχνίδι που λέγεται Slayers και που ο gamer ελέγχει πραγματικούς ανθρώπους, οι οποίοι τυγχάνει να είναι ισοβίτες. 
    Σ’αυτο το shootemup, οι χαρακτήρες σκοτώνουν και σκοτώνονται στ’αληθεια, ελεγχόμενοι όμως από τους παίχτες, με τη βοήθεια κάποιου νανοτσιπ.
    Είναι πολύ διαφορετική από τη προηγούμενη των δυο σκηνοθετών, το Cranc (...ευτυχώς), με μεγαλύτερες και καλύτερες εκρήξεις, με πλάνα από ανοιχτές γωνίες και με στόρι ακόμα πιο τρελαμένο.
    Παίζεται σε όλα τα multiplex (φυσικά).

    Η Γυναίκα Του Ταξιδευτή (The Time Traveller’s Wife) του Robert Schwentke, με την Rachel McAdams και τον Eric Bana.
    Ο Γερμανός σκηνοθέτης του Flightplan, δοκιμάζει τη τύχη του σε ένα είδος που δε ξέρει, αλλά έχει τη βοήθεια του βραβευμένου με Oscar το 1990 για το Ghost, Bruce Joel Rubin που έγραψε το σενάριο και φυσικά τις συμβουλές της συγγραφέως του ομότιτλου βιβλίου, Aundrey Niffenegger, η οποία πάντως πρέπει να έκανε πολύ μεγάλες υποχωρήσεις αφού το φιλμ τελικά, δεν έχει καμία σχέση με το βιβλίο της!
    Πρόκειται για την ιστορία του Χενρυ, ενός βιβλιοθηκάριου που κάνει ταξίδια στο χρόνο χωρίς να το θέλει (ας έχουμε πολύ καλή διάθεση και ας ξεχάσουμε ότι αυτό προσπαθούν να το αιτιολογήσουν ιατρικά (!) ως γενετική ανωμαλία με τίτλο ‘Chrono-impairment’) και που γνωρίζει την Κλαρ από τα 6 της. 
    Εκείνη είναι πεπεισμένη ότι είναι ο μοναδικός έρωτας της ζωής της και όταν μετά από χρόνια τον συναντάει φυσικά τον παντρεύεται παίρνοντας όμως μαζί της και όλα τα προβλήματα που κουβαλάει ένας σύζυγος που εξαφανίζεται συνέχεια για άλλους κόσμους.
    Mια δακρύβρεχτη ιστορία αγάπης, διαφορετική από τις άλλες και ένα καλό date movie.

    Ο Βιρτουόζος (The Soloist) του Joe Wright, με τους Robert Downey Jr. και τον Jamie Foxx.
    Δυο από τους καλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, οι οποίοι όμως μένουν συνήθως σε δεύτερο πλάνο, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα βιογραφικό δράμα, καθοδηγούμενοι από τον εξπέρ στο είδος Joe Wright.
    Ένας δημοσιογράφος με χαμένη έμπνευση, διαλυμένο γάμο και στο κατώφλι του αλκοολισμού συναντά ένα θεότρελο άστεγο  που παίζει βιολί με δυο μόνο χορδές. 
    Όταν μαθαίνει ότι αυτός ο άστεγος ξεκίνησε σπουδές σε μια μεγάλη μουσική σχολή και θεωρούνταν μεγάλο ταλέντο μέχρι που η σχιζοφρένεια του χτύπησε τη πόρτα (η πιο σωστά το κεφάλι) γίνεται φίλος μαζί του, και προσπαθεί να τον βοηθήσει. 

    Το ερώτημα είναι αν ο ίδιος θέλει να τον βοηθήσουνε.
    Εν μέρη αληθινή ιστορία, με τον σχιζοφρενή αλλά ταλαντούχο μουσικό Nathaniel Ayers να περιφέρεται όντως στους δρόμους του Λος Άντζελες μέχρι που ο δημοσιογράφος Steve Lopez τον ανακαλύψει και γράψει ουκ ολίγα άρθρα γι αυτόν. 
    Πάντως, η απελπιστικά αργή αρχή της και η παντελείς έλλειψη κορύφωσης κάνουν τη ταινία μέτρια και το μόνο που αξίζει είναι οι ερμηνείες.

    Προβάλλονται επίσης:
    Εξωγήινοι Στη Σοφίτα (Aliens In The Attic), του Τζον Σουλτζ. Παιδική κωμωδιούλα όπου εξωγήινοι ξεμένουν στο πατάρι και μια ομάδα παιδιών αναλαμβάνουν να τα διώξουν με σκούπες και τσουγκράνες, και σώζουν το κόσμο!
    Μόνο για κάτω των 12.

    (Κατα)Σκοπεύοντας (Espions), του Ντομινικ Σααντα. Γαλλικό αστυνομικό θρίλερ όπου ένας νεαρός υπόδικος στρατολογείται από τη Γαλλική ΚΥΠ και καταλήγει κατάσκοπος στην Αγγλία.
    Σε 3 αίθουσες.

    Θέμις, του Μαρκου Γκαστιν. Ελληνικό ντοκιμαντέρ με θέμα ... τα ελληνικά δικαστήρια.
    Σε 2 αίθουσες, αν αντέχετε.

    Λευκή Νύχτα Γάμου (White Night Wedding) του Μπαλτασαρ Κορμακουρ. Ισλανδική κωμωδία στα χνάρια του Hangover αλλά ...καμιά σχέση.
    Σε 1 αίθουσα.

    Ο Γιος Του Τσάρλι, του Καρολου Ζωναρα. Ελληνικό δράμα με τους Φαιδων Γεωργιτση (!) και τον Κώστα Βουτσα (!!). Χωρίς σχόλια.
    Σε 1 αίθουσα.

    Καλο Σινεμα.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 3/9/2009 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top