F ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ - ANTICHRIST - FilmBoy ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ - ANTICHRIST - FilmBoy
  • Latest News

    ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ - ANTICHRIST



    **********   2/10 
    Ο Αντίχριστος του Δανού Lars Von Trier είναι με διαφορά η πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς και για αυτό υπάρχουν λόγοι πολλοί.

    Κατ’αρχας είναι ταινία καλλιτεχνικού τρόμου από έναν τρελάρα Δανό που είχε κάνει ολόκληρη ταινία επάνω σε μια μακέτα, με γραμμές που έπαιζαν ρόλο σπιτιών και τη λέξη Dog γραμμένη εκεί που...υποτίθεται ξάπλωνε ένας σκύλος! (μιλάω για το Dogville το 2003 με την Nicole Kidman).

    Ακόμα κι αν δε ξέρετε τον αμφιλεγόμενο δημιουργό, πόσες ευκαιρίες θα έχετε να δείτε ένα πραγματικά τρομακτικό φιλμ με μόνο δυο (2) ηθοποιούς σε ολόκληρο το cast;
    Αν και στους ομιλούντες θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και μια αλεπού, ένα ελάφι και το ίδιο το δάσος!

    Αν δε πειστήκατε ακόμα, να σας πω ότι στη προβολή της ταινίας στο διαγωνιστικό των Καννών το Μάιο είχαμε 4 λιποθυμίες, πολλή ένταση κατά τη διάρκεια του φιλμ και πολλά γιουχαΐσματα στο τέλος της.
    Το Time.com έγραψε ότι ‘μόλις παρακολουθήσαμε έναν σκηνοθέτη να τρελαίνεται!
    Οι Suntimes του Σικάγο είπαν: ‘Σπανια βρίσκω ένα φιλμ από έναν μεγάλο σκηνοθέτη τόσο ενοχλητικό. Οι εικόνες του είναι πιρουνιές στο μάτι! Η σκληρότητα του απερίγραπτη! Πρόθεση του πρέπει να ήταν η αποκάλυψη ότι τελικά, τον κόσμο τον έπλασε ο Σατανάς! Δεν εξηγείται αλλιώς!

    Και το καλύτερο (αντιγράφω από τις Μάζες): ‘Μεγάλο αντί-βραβείο δόθηκε για πρώτη φορά στις Κάννες από τη χριστιανική "οικουμενική" επιτροπή, στον Αντίχριστο του Lars von Trier, γιατί "προτείνει ότι η γυναίκα πρέπει να καεί παλουκωμένη για να μπορέσει ο άνθρωπος να ορθοποδήσει", πράγμα το οποίο προτείνουν και οι Μάζες και όλες οι θρησκείες από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά τείνει να ξεχαστεί στον 21ο αιώνα.’ ...Προσκυνώ


    Όπως είπαμε, στη ταινία παίζουν μόνο δυο ηθοποιοί. Ο Willem Dafoe και η Charlotte Gainsbourg (αντί της Eva Green από το Franklyn που ήταν έτοιμη να υπογράψει.) 
    Ονόματα ρόλων δεν υπάρχουν, είναι Αυτός και Αυτή.
    Η ταινία ξεκινά με ασπρόμαυρα όμορφα πλάνα σε slow motion.
    Ένα παράθυρο ανοιχτό, το χιόνι έξω πέφτει πυκνό, ένα μωρό  κοιτάει μαγεμένο το χιονισμένο ουρανό, ένα ζευγάρι στο δίπλα δωμάτιο κάνει παθιασμένο έρωτα, το μωρό ανεβαίνει στο ανοιχτό παράθυρο, οι γονείς στο δίπλα δωμάτιο φτάνουν στη κορύφωση, το μωρό πέφτει στο κενό!

    Αυτή, η μητέρα, από τις ενοχές της καταλήγει να νοσηλεύεται σε κλινική. Αυτός, ο πατέρας, είναι πιο δυναμικός και της συστήνει να σταματήσει αμέσως όλες τις αγωγές. Πηγαίνουν στο εξοχικό τους, την απομονωμένη Eden μέσα στο δάσος, να βρουν τη λύτρωση που ψάχνουν μακριά από ανθρώπους, βαθιά μέσα στη φύση, και με τη ...λογοθεραπεία εκείνου ως φάρμακο προς εκείνη.
    Εκεί όμως, το προηγούμενο καλοκαίρι κάτι τρομερό είχε συμβεί.

    Χωρισμένο σε τέσσερα κεφάλαια, με πρόλογο κι επίλογο, η ταινία περιγράφει πράξεις σεξιστικής σκληρότητας καθώς Αυτός κι Αυτή ξετυλίγουν τη σκοτεινή πλευρά της Μητέρας Φύσης, ακόμα και στα ενδότερα της...


    Update: Μετα απο 10 μερες προβολης της στην Ελλαδα και αφου καταφερε κατι σπανιο, να εχει τα ιδια εισητηρια και στα δυο τριημερα (απο 6,5 χιλιαδες) , αισιως εφτασε τα 17 χιλιαδες εισητηρια και συνεχιζει για 3η εβδομαδα.



    Στην Ελλάδα θα το δούμε την 1η του Οκτώβρη από τη Seven Films, ενώ στην Αμερική λίγο αργότερα, στις 23.
    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ - ANTICHRIST Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top