F A PERFECT GETAWAY - FilmBoy A PERFECT GETAWAY - FilmBoy
  • Latest News

    A PERFECT GETAWAY



    **********   5/10

    Τα οικονομικά προβλήματα της Paramount είναι μεγάλα, η Paramount Vantage κλείνει και αυτό προκαλεί αναβολές στις ημερομηνίες έξοδου των ταινιών της στη καλύτερη - με αποκορύφωμα την αλλαγή του αναμενόμενου Shutter Island (Το Νησί Σατερ) του Martin Scorsese με τον Leonardo DiCaprio, από 2 Οκτώβρη στα μέσα του Φλεβάρη του 2010, μεταθέτοντας έτσι τις όποιες προσδοκίες για τα Όσκαρ στη τελετή του 2011 – και ακυρώσεις προβολών στη χειρότερη, όπως το θρίλερ Carriers που τελικά θα βγει σε πολύ περιορισμένη διανομή και σχεδόν αμέσως σε DVD.  

    Μια άλλη λύση για τις εταιρείες που έχουν πρόβλημα είναι να πουλάνε τη διανομή σε άλλη εταιρεία.
    Αυτό έκανε η MGM με το A Perfect Getaway κι έτσι τώρα η Universal που το αγόρασε (δίνοντας μεγάλη χαρά στο σκηνοθέτη της και σεναριογράφο David Twohy) του άλλαξε την ημέρα εξόδου για τις 7 Αυγούστου, από Μάρτιο.  

    Πρόκειται για ένα φιλμ που σίγουρα θα προσελκύσει μετα-εφηβικο κοινό καθώς ο ...τουριστο-τρόμος (ποιος θυμάται το Turistas! πριν 3 χρόνια) αρέσει σε τέτοιες ηλικίες.  

    Η ιστορία ξεκινάει με έναν σεναριογράφο και τη γυναίκα του (Steve Zahn μετά το Management και Milla Jovovich μετά το Resident Evil:Extinction και λίγο πριν τη συνέχεια του) που ταξιδεύουν στην εξωτική Χαβαι για το μήνα του μελιτος.
    Εκεί γνωρίζουν ένα άλλο ζευγάρι (Timothy Olyphant και Kiele Sanchez) πιο αθλητικό και πιο περιπετειώδης. Αυτός είναι πρώην πεζοναύτης και άρτι αφιχθείς από τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και απορριφθείς ...σεναριογράφος επίσης.


    Μόλις μαθαίνουν ότι ένα άλλο ζευγάρι νιόπαντρων είχε κατακρεουργηθεί (πάντα μ’αρεσε αυτή η λέξη!)στο ίδιο νησί, και μόλις αρχίζουν οι θεατές να τσεκάρουν υπόπτους, ένα τρίτο ζευγάρι κάνει την εμφάνιση του στη παρέα.
    Ένας πρώην κατάδικος γεμάτος tattoo και προσωρινά έξω με αναστολή και η γκόμενα του έτοιμη για όλα (Chris Hemsworth από το πρόσφατο Star Trek και η Marley Shelton που σίγουρα τη θυμάστε από το Ταραντινικο Planet Terror και που είναι με διαφορά η πιο σέξι έγκυος του Χόλλυγουντ!) 

    Είναι ένα suspense thriller που σε προκαλεί να βάλεις στοίχημα για το ποιοι είναι οι δολοφόνοι και που οι κριτικές λένε να μην το βάλεις γιατί θα το χάσεις.
    Επίσης λένε ότι περίπου στα 2/3 της ταινίας γίνεται μια έκπληξη στη πλοκή που δεν είναι καθόλου κακή, αλλά που δυστυχώς είναι η τελευταία και η ταινία μετά γίνεται προβλέψιμη.    
    Γενικά σίγουρα δεν είναι κακή ταινία αλλά σίγουρα δεν είναι και κάτι το σπουδαίο, έτσι λένε οι αριθμοί (58% καλές κριτικές στο Rotten Tomatoes και 63% στο Metacritic).  

    Τελικά η αλλαγή ημερομηνίας δεν το βοήθησε καθόλου εισπρακτικά καθώς έκανε λιγότερα από 6 εκατομύρια δολάρια στο πρωτο τριήμερο του και συνολικά μόλις 14 μέχρι χτες.  

    Όπως είπαμε έκανε πρεμιέρα στις 7 Αυγούστου στην Αμερική αλλά στην Ελλάδα ως τώρα δεν κουνιέται φύλλο. Δε μπορεί, μάλλον θα το δούμε μέσα στο χειμώνα, ειδικά αφού πλέον είναι διανομή της Universal.

    Update:  Εκνευρίζομαι όταν νοιώθω ότι με κοροϊδεύουν!
    Όσοι παρακολουθείτε καιρό αυτό το blog γνωρίζετε ότι θεωρώ το σενάριο ακρογωνιαίο λίθο μιας καλής ταινίας.
    Αν το σενάριο έχει κενά δεν έχω καμία ένσταση, απλά κάτι τέτοιο χαρακτηρίζει τη ταινία.
    Όταν όμως υπάρχει ένδειξη κοροϊδίας...τσαντίζομαι. 


    Σκεφτείτε να βλέπετε μια ταινία 2 ωρών, να σπαζοκεφαλιάζετε για τη πλοκή, τα ερωτήματα να πληθαίνουν, να βιάζεστε να φτάσετε στο τέλος για να δείτε πως δικαιολογούνται όλα αυτά που βλέπετε, να φτιάχνετε δικά σας σενάρια στο μυαλό...και τελικά να σας λένε ότι ο ήρωας έβλεπε όνειρο! 
    Ότι όλα αυτά δεν δικαιολογούνταν γιατί δεν συνέβαιναν στη πραγματικότητα.
    Εύκολη και φτηνή λύση. Απάτη. 


    Στο A Perfect Getaway δεν υπάρχει όνειρο, αλλά υπάρχει απάτη. 
    Ενώ προσπαθείς να καταλάβεις ποιοι μπορεί να είναι οι δολοφόνοι, έχεις αποκλείσει εξ αρχής δυο γιατί...
    Δε θέλω να κάνω spoilers έτσι δε μπορώ να σας πω λεπτομέρειες.
    Απλά η σεναριακη στροφή της ταινίας στο τέλος απλά αναιρεί όλη τη προηγούμενη ταινία.


    Κρίμα γιατί κατά τα αλλά έχει πολύ όμορφα πλάνα και έχει κάποιο ενδιαφέρον.

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: A PERFECT GETAWAY Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top