F ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΙΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - LAST HOUSE ON THE LEFT - FilmBoy ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΙΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - LAST HOUSE ON THE LEFT - FilmBoy
  • Latest News

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΙΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - LAST HOUSE ON THE LEFT


    **********   7/10

    Τελικά η σκηνοθεσία είναι σαν όλα τα πράγματα στην Ελλάδα. Αν είσαι καλός σε προσέχουν στο εξωτερικό. Εντάξει, δεν ισχύει αυτό, αλλά στη περίπτωση του Ντενη Ηλιαδη αυτό έγινε.

    Θυμάστε το Hardcore; Μετά τη καταπληκτικη-σοκαριστικη ελληνική ταινία του, το 2004 (σας τη συνιστώ) ο γκουρου των horror movies Wes Craven τον επέλεξε να σκηνοθετήσει άλλο ένα remake δικής του ταινίας, το Last House On The Left το οποίο έκανε πρεμιέρα στην Αμερική αυτή την εβδομάδα (13 Μαρτιου).

    Βέβαια, αμφιβάλλω αν τον άφησε να κάνει ότι θέλει, αν κρίνω από τις προηγούμενες ‘συνεργασίες’ του (The Hills Have Eyes 2) και από τη τοποθέτηση στα credit του σεναρίου τον δικό του άνθρωπο Carl Ellsworth (κάνανε μαζί πολλές δουλειές όπως το Red Eye και άλλα) μαζί με τον ρουκι Adam Alleca. 
    Όπως βέβαια και από το θάψιμο του ονόματος του σκηνοθέτη στα credit της ταινίας, αλλά μην τα θέλεις και όλα ρε Ντενη! 
    Η ουσία είναι ότι βρήκες το δρόμο σου καθώς μαθαίνω ότι ανέλαβες νέα δουλειά.

    Η ταινία του 1972 του πιτσιρικά τότε Wes Craven ήταν ότι πιο σοκαριστικο είχε να επιδείξει ο χώρος. Μάλιστα το trailer μας ενθαρρύνει να επαναλαμβάνουμε από μέσα μας ‘ITS ONLY A MOVIE’ για να μην λιποθυμήσουμε! 
    (Μιλάμε βέβαια για αρχές του 70 και αμφιβάλλω αν οι Γάλλοι είχαν αρχίσει να ασχολούνται σοβαρά με τρόμου ταινίες ...)

    Παίζουν φυσικά νέα παιδιά, παλιό συνήθειο του Craven. Αν ξέρατε πόσοι τωρινοί σταρ ξεκίνησαν με ρόλους σε ταινίες του...


    Το trailer της ταινίας του Ηλιαδη δε δείχνει τόσο ...βαρύ, αλλά ούτε και το παλιό έδειχνε. Πάντως αν σχεδιάζατε να πάτε με τις φιλενάδες σας όπως σε άλλα θριλερακια του Craven, καλού κακού πιάστε θέση κοντά στην έξοδο! Ελληνικη πρεμιερα στις 28 Μαιου απο τη Village Films.


    Update: Ατμοσφαιρικο, δραματοποιημενο, σκηνοθετικα καινοτομο για ταινια του Craven, ο Ντενης Ηλιαδης δειχνει το τροπο του να ξεχωριζεις, ακομα κι αν κανεις remake υπο πιεση. 
    Η ιστορια δεν εχει και πολλα για να απογειωθει, μιας και τα περισσοτερα γινονται στο σπιτι και στο δασος.  Παρ'ολα αυτα η σκηνη στη λιμνη ειναι αριστοτεχνικη και μονο απο αυτην, ο ελληνας σκηνοθετης θα πρεπει να κερδισε πολλα μπραβο. 


    Αρκετα καλο αν και οχι τοσο βιαιο οσο το πρωτο, νομιζω. Αυτο που δεν μου αρεσε καθολου, ειναι η επιστροφη στο σπιτι για το τελευταιο πλανο. Ηταν τοσο ασχετο που μαλλον γελαγες, αν δε δυσανασχετουσες κιολας. 
     
    Δείτε το Trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΙΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - LAST HOUSE ON THE LEFT Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top