F Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ -CHANGELING - FilmBoy Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ -CHANGELING - FilmBoy
  • Latest News

    Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ -CHANGELING


    **********   8/10
    Η Ανταλλαγή είναι βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία στο Λος Άντζελες του 1928 με φόντο τη διεφθαρμένη τοπική αστυνομία και σύμμαχο της την άβουλη ακόμα κοινή γνώμη.

    Η καλύτερη ταινία του Κλιντ Ιστγουντ ήταν για μένα το Mystic River , και εξακολουθεί να είναι , παρ όλο που το Changeling μου άρεσε αρκετά. 


    Σκέφτηκα ότι ίσως η Αντζελινα Τζολι δεν ήταν η σωστή επιλογή για το ρόλο, αλλά όταν έμαθα ότι οι άλλες πιθανές ήταν η Χιλαρι Σουονκ και η Ριζ Γουιδερσπουν (!!) ανακουφίστηκα. 
    Στα θετικά της ταινίας η πιστή απεικόνιση της εποχής , πέρα από κάποια αναχρονιστικά λάθη (με εξιτάρει να βλέπω την πρωτόγονη αμερικανική επαρχία του ‘20 , σαν γνήσιος Country-boy) και φυσικά η σκηνοθεσία. 
    Στα αρνητικά το ότι προς το τέλος νομίζεις ότι τρέχει να προλάβει να τα χωρέσει όλα. Ενώ ως τη μέση της, η ταινία έχει μια μάλλον αργή αφήγηση, ξαφνικά όλοι και όλα τρέχουν σεναριακα, λες και τελείωνε ο χρόνος τους. Και δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί μείναμε κανα 5λεπτο στη σκηνή της κρεμάλας.

    Τέλος, καλή η Τζολι αλλά όχι για Όσκαρ. Με τίποτα.

    - Υπάρχει μια φοβερή ατάκα από τον τρελό serial killer. Όταν τον έχουν συλλάβει και περνάει από τους δημοσιογράφους , ένας τον ρωτάει :

    ‘Πως απέφυγες τη σύλληψη; ‘ Εκείνος γυρνάει, τον κοιτάει με ύφος ποσο-χαζος-εισαι και λέει : ‘Λοιπόν, δεν την απέφυγα, έτσι δεν είναι; ‘

    - Η σκηνή με το ηλεκτροσόκ , θεωρητικά εξελίσσεται το 1928. Πρωτοεμφανίστηκε όμως το 1937 .

    - Πάλι στο ηλεκτροσόκ , μια ανακρίβεια που όμως είναι κλισέ σε πολλές ταινίες. Το ηλεκτροσόκ στο κεφάλι δεν πονάει. Ο ασθενής χάνει τις αισθήσεις του σε χρόνο dt. Ούτε σπαρταράει ούτε υποφέρει.

    - Η σκηνή στο σιδηροδρομικό σταθμό γυρίστηκε κατά τη διαρκεί των πυρκαγιών στο Λος Άντζελες , και το σετ ήταν γεμάτο κάπνα!

    - Η ταινία στοίχισε 55 εκατ. δολάρια .

    Δείτε το trailer.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ -CHANGELING Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top