F THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON - FilmBoy THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON - FilmBoy
  • Latest News

    THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON


    **********   5/10
    Το Μπέντζαμιν Μπατον το είδα πριν βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους.

    Μετά από λίγες μέρες λοιπόν, οδηγούσα στη Κηφισίας και είδα τεράστιες αφίσες , να διαφημίζουν τη ‘νεα ταινία του Brad Pitt’ . Πάγωσα. Ένα κύμα πανικού με πλημμύρισε. Ένοιωσα υπεύθυνος για όλο τον κόσμο! Ο Θεός με διάλεξε για να σώσω τους ανυποψίαστους έλληνες! Σκέφτηκα να σταματήσω το αυτοκίνητο , να βγω στη μέση του δρόμου και να σηκώσω τα χέρια ως την ύστατη προσπάθεια για ένα ιερό χρέος!

    ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!!

    Τελικά δεν το έκανα. Από τότε κάθε βράδυ σκέφτομαι τα νεαρά στα Village να γεμίζουν αίθουσες για τη ‘νεα ταινία του κούκλου’ , να μπαίνουν με κέφι και όρεξη και στην ώρα επάνω να στέλνουν μηνύματα στον έξω κόσμο για βοήθεια! Οι πιο τολμηροί θα έφυγαν στη μέση (στη μιάμιση ώρα δηλαδή γιατί η ταινία κρατάει 3!) και οι ήρωες , βγαίνοντας από το μαρτύριο θα είναι πρόθυμοι να τρώνε όλο το φαγητό τους άλλη φορά, να διαβάζουν τα μαθήματα τους πριν δούνε τηλεόραση και γενικά να είναι καλά παιδιά!

    Όπως καταλάβατε, δε μου άρεσε. Κρίμα για τον David Fincher , από τον οποίο είχα προσδοκίες.( βλ. Seven , The Game , Fight Club , Zodiac ).

    Η ιδέα είναι πολύ καλή. Καθόλου τυχαία , είναι και αυτό έργο συγγραφέα, του F. Scott Fitzgerald από το 1922. Όχι όμως βιβλίο. Είναι μια μικρη ιστορία , που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα ! Φοβάμαι να σκεφτώ πόσο μεγάλη θα ήταν η ταινία, αν επρόκειτο για βιβλίο 500 σελίδων.

    Δεν έχω κάτι με τις μεγάλες ταινίες, αλλά ο Button δεν έχει πουθενά μια κορύφωση. Είναι πολύ επίπεδη , με μικρές ιστορίες άσχετες μεταξύ τους, αλλά και σχεδόν αδιάφορες.

    Σε όλο αυτό τον μαραθώνιο, εγώ ξεχώρισα δυο σημεία μόνο. Την πρώτη σκηνή-ιστορία με το ρολόι , και το what-if-rewind στο ατύχημα της Cate Blanchett (θυμίζει λίγο ‘Butterfly effect’ ). Κατά τα άλλα ..ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

    -5 ώρες κάθε μέρα χρειαζόταν ο Brad Pitt για το μακιγιάζ.

    -Η ταινία γυρίστηκε στη Νέα Ορλεάνη, και είναι η δεύτερη ταινία που γυρίστηκε εκεί μετά το χαμό του Κατρινα.

    -To Studio συνεργάστηκε στενά με την Levi’s και τη συλλογή της για τα ρούχα και διάφορα αξεσουάρ για να αποδώσουν πιστά τις διαφορετικές εποχές που διηγείται η ταινία.

    -Σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις φαίνονται στο πλάνο τεχνικοί. Όταν ο Button βλέπει πρώτη φορά το παιδί του , φαίνεται στο βάθος ένα χέρι να κρατάει τη πόρτα κλειστή (!!) και όταν η Daisy προχωράει στο δρόμο αντανακλάται ένας κάμεραμαν να τραβάει σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο .

    -Στη ταινία εμφανίζεται και το πραγματικό παιδί του ζεύγους Angelina-Brad, η Shiloh σε ηλικία 10 μηνών

    -Η ταινία στοίχισε 135 εκατ. Δολάρια

    Δείτε το trailer (ησυχάστε, είναι μόνο ενάμιση λεπτό).

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top