F Operation Mincemeat trailer: Ο Colin Firth εκτελεί την πιο James-Bond-ική πολεμική επιχείρηση στο true-story WW2 δράμα! - FilmBoy Operation Mincemeat trailer: Ο Colin Firth εκτελεί την πιο James-Bond-ική πολεμική επιχείρηση στο true-story WW2 δράμα! - FilmBoy
  • Latest News

    Operation Mincemeat trailer: Ο Colin Firth εκτελεί την πιο James-Bond-ική πολεμική επιχείρηση στο true-story WW2 δράμα!


    Η κατάληψη της Σικελίας ήταν μία από τις στρατηγικά σημαντικότερες νίκες των συμμάχων κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Για να επιτευχθεί, οι στρατηγοί είχαν οργανώσει μια σειρά παραπλανητικών επιχειρήσεων, με γνωστότερη την "Επιχείρηση Κιμάς". Αυτή προέβλεπε την απόρριψη ενός πτώματος ενός (ψεύτικου) Βρετανού αξιωματικού στις ακτές της Ισπανίας, το οποίο μετέφερε μυστικά έγγραφα που αποκάλυπταν πως οι σύμμαχοι προετοίμαζαν επίθεση σε Σαρδηνία και Ελλάδα. Όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο, με Ισπανούς ψαράδες να περιμαζεύουν το πτώμα, και η "ουδέτερη" κυβέρνηση να επιστρέφει τα έγγραφα στη Βρετανία... αφού πρώτα τα μεταβίβασε στον Χίτλερ! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Άξονας να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του στις προαναφερόμενες περιοχές, με αποτέλεσμα η Σικελία να μείνει -συγκριτικά- απροστάτευτη.

    Το ενδιαφέρον ντεσού της ιστορίας είναι πως εμπνευστής της επιχείρησης δεν ήταν άλλος από τον Ian Fleming, μετέπειτα συγγραφέα των περιπετειών του James Bond που κατά τη διάρκεια του πολέμου υπηρέτησε ως προσωπικός βοηθός του ναύαρχου John Godfrey.

    Το χρονικό της Operation Mincemeat καταγράφηκε στο ομότιτλο βιβλίο του ιστορικού Ben Macintyre, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί βάση της εν λόγω ταινίας.

    Το σενάριο έγραψε η Michelle Ashford (Masters of Sex) και το σκηνοθέτησε ο βετεράνος John Madden (Miss Sloane).

    Πρωταγωνιστούν οι Colin Firth (Supernova), Kelly Macdonald (Dirt Music), Matthew Macfadyen (The Nutcracker and the Four Realms), Penelope Wilton (Downton Abbey), Johnny Flynn (Stardust), Jason Isaacs (Mass), Tom Wilkinson (SAS: Red Notice), Simon Russell Beale (Radioactive) και Mark Gatiss (The Father).

    Η ταινία θα βγει στις ευρωπαικές αίθουσες στις αρχές του έτους, ενώ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θα κάνει την εμφάνισή της απευθείας στο Netflix.

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Operation Mincemeat trailer: Ο Colin Firth εκτελεί την πιο James-Bond-ική πολεμική επιχείρηση στο true-story WW2 δράμα! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top