F Review: Κυρία Σλόαν - Miss Sloane - FilmBoy Review: Κυρία Σλόαν - Miss Sloane - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Κυρία Σλόαν - Miss Sloane



    H Jessica Chastain τα βάζει με την αμερικάνικη οπλοβιομηχανία και δηλώνει ετοιμοπόλεμη για μία αναμέτρηση με σκληρούς όρους, σε ένα πολιτικό θρίλερ που εισβάλει στα άδυτα του πολιτικού παρασκηνίου της Ουάσιγκτον.

    Η Elizabeth Sloane (Jessica Chastain, The Huntsman: Winter's War) λομπίστα σε μία πανίσχυρη εταιρία όπλων, είναι μια δυναμική - σκληρή τεχνοκράτισσα που πληρώνεται για να κερδίζει. 
    Όταν δέχεται την δελεαστική πρόταση της ανταγωνίστριας εταιρίας, ξεκινά έναν αγώνα εναντία στην νομοθεσία της ελεύθερης οπλοκατοχής και βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα των πρώην εργοδοτών της.

    Ο John MaddenΕρωτευμένος Σέξπιρ», «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», «Proof» και The Best Exotic Marigold Hotel) συνεργάζεται για 2η φορά με την Jessica Chastain μετά το «The Debt» του 2010 σε ένα παρόμοιας θεματολογίας φιλμ περισσότερο πολιτικό αυτή τη φορά.

    Στο επίκεντρο βρίσκεται ο πολιτικός κόσμος της Ουάσιγκτον και τα συμφέροντα μεγάλων εταιριών, ενώ παράλληλα  σκιαγραφείται και το προφίλ μίας σύγχρονης στυγνής επαγγελματία η οποία πάσχει από αϋπνίες, παίρνει χάπια προκείμενου να αντέξει τον σκληρό ανταγωνισμό και πληρώνει συνοδούς για να έχει ερωτική ζωή.


    Με πολυσύνθετο σενάριο και πολύπλοκη αφήγηση, το φιλμ απαιτεί την ολοκληρωτική αφοσίωση του θεατή. 
    Πολλά ονόματα, δολοπλοκίες και συνομωσιολογικά  μονοπάτια, οδηγούν στο σκοτεινό παρασκήνιο του σύγχρονου καπιταλιστικού κόσμου και των σκληρών κανόνων του παιχνιδιού. 

    Όσο και αν κουράζει ή μπερδεύει η αφηγηματική ροή, ο Madden με δεξιοτεχνική σκηνοθεσία και με την βοήθεια της Chastain, η οποία δίνοντας πνοή με τις ερμηνευτικές της εξάρσεις αναδεικνύεται νικήτρια  στην αναμέτρηση της με έναν απαιτητικό ρόλο, καταφέρνει να κρατήσει ζεστό το ενδιαφέρον καθ όλη τη διάρκεια, αλλά δεν διασώζει το διαφαινόμενο σασπένς που χάνεται εγκλωβισμένο σε μία δαιδαλώδη πλοκή, γεμάτη με πολιτικοοικονομική ορολογία.

    Η ακαδημαϊκή σκηνοθετική προσέγγιση, οι κλισέ σεναριακές φόρμουλες και το προβλέψιμο απλοποιημένο φινάλε διεκπεραιώνουν εν τέλη, άλλο ένα τετριμμένο αμερικάνικο φιλμ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ακαδημίας, που παρά τις προβλέψεις έμεινε τελικά έξω από τα Όσκαρ έχοντας για παρηγοριά την υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας που απέσπασε η Jessica Chastain.

    Στους κινηματογράφους από 1η Ιουνίου.

    Γιάννης Αποστολίδης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Κυρία Σλόαν - Miss Sloane Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top