F Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το 'Σκασε - Peter Rabbit 2: The Runaway (2021) - FilmBoy Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το 'Σκασε - Peter Rabbit 2: The Runaway (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το 'Σκασε - Peter Rabbit 2: The Runaway (2021)


    Ο παιχνιδιάρης, σκανταλιάρης και ακαταμάχητος λαγός επιστρέφει δριμύτερος με νέες περιπέτειες, αυτή τη φορά στη μεγάλη πόλη. Ο Πίτερ Ράμπιτ αποκτά φήμη, παθαίνει κρίση ταυτότητας και το σκάει από την οικογένειά του, για να βρει τον εαυτό του.

    Στη διασκεδαστική νέα ταινία του πιο άτακτου λαγού στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο Φάνης Μουρατίδης δανείζει τη φωνή του στον Πίτερ, ενώ η Στεφανία Λυμπερακάκη -που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το “Last Dance”- χαρίζει τη φωνή της στην αξιαγάπητη Αμέλια, που θέλει να κάνει τον Πίτερ δικό της.

    Σύνοψη
    Ο αξιαγάπητος κατεργάρης είναι πάλι κοντά μας. Η Μπι, ο Τόμας, ο Πίτερ και οι αδελφές του έχουν φτιάξει μια μικρή οικογένεια, αλλά ο Πίτερ δεν μπορεί να αποποιηθεί την άτακτη φύση του. Μακριά από τον κήπο, ο Πίτερ παρασύρεται σε έναν κόσμο που οι σκανταλιές χαίρουν εκτίμησης, αλλά όταν η οικογένειά του ρισκάρει τα πάντα για να τον βρει, πρέπει να επιλέξει τι είδους λαγός θέλει να είναι.

    Το σίκουελ
    Μετά την κατάκτηση του κήπου, ο Πίτερ Ράμπιτ βάζει πλώρη για έναν μεγαλύτερο κόσμο, δηλαδή για ακόμα πιο συναρπαστικές περιπέτειες. Ο σκηνοθέτης Will Gluck επιστρέφει για να τον οδηγήσει στους δρόμους της μεγάλης πόλης, όπου θα ανακαλύψει τι είδους ήρωας θέλει να είναι.
    «Ο Πίτερ κάνει πολλά λάθη, νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Αυτό τον κάνει απολαυστικό, έχει πλάκα να παρακολουθείς κάποιον που προχωρά χωρίς έγνοια για τις συνέπειες. Στο τέλος, παίρνει το μάθημά του» λέει ο σκηνοθέτης.
    Όλοι ξέρουν ότι είναι ένας σκανταλιάρης λαγός, αλλά ο ίδιος δεν το πιστεύει. «Είναι αυτό που είσαι το αντίθετο από αυτό που νομίζουν οι άλλοι για σένα» εξηγεί ο Gluck. «Ο Πίτερ, η Μπι και ο Τόμας θα κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι αυτογνωσίας στην ταινία».
    Στην πρώτη ταινία, ο Τόμας ΜακΓκρέγκορ και ο Πίτερ Ράμπιτ πολεμούν για έναν κήπο, πριν η Μπι τους αλλάξει τα μυαλά. Η καινούρια ταινία ξεκινά από εκεί. «Η Μπι έχει εκδώσει βιβλίο με τις ζωγραφιές της και ο ΜακΓκρέγκορ έχει συνάψει μία εύθραυστη ανακωχή με τον Πίτερ.» εξηγεί ο σκηνοθέτης. Το βιβλίο και η επιτυχία του θα οδηγήσουν λαγούς και ανθρώπους στη μεγάλη πόλη του Γκλόσεστερ, στον εκδοτικό οίκο του Νάιτζελ Μπέιζιλ-Τζόουνς. Ο Νάιτζελ συναρπάζεται από το βιβλίο και παρεξηγεί την ιδιοσυγκρασία του Πίτερ, προκαλώντας του κρίση ταυτότητας. «Ο Νάιτζελ νομίζει ότι ο Πίτερ είναι ένας κακός λαγός και ο Πίτερ θεωρεί ότι ακόμα και η Μπι και ο Τόμας τον βλέπουν ως κακό, οπότε πιστεύει ότι μάλλον είναι…» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

    Επικεφαλής ανάμεσα σε εκείνους που πιστεύουν ότι ο Πίτερ είναι κακός, είναι ένας περπατημένος λαγός του δρόμου, ο Βαρνάβας, που αναγνωρίζει τον Πίτερ από το χαρακτηριστικό μπλε τζάκετ που έχει δει στο βιβλίο της Μπι. Τον πλησιάζει και του λέει ότι γνώριζε τον πατέρα του με τον οποίο, μάλιστα, έκαναν επιδρομές στον κήπο του ΜακΓκρέγκορ.
    Ο Βαρνάβας ξεναγεί τον Πίτερ στον γοητευτικό κόσμο έξω από τον κήπο και τον συστήνει σε ατίθασα γατιά όπως ο Τομ Κίτεν και η αδελφή του Μίτεν και o πολύ παχουλός αρουραίος, Σάμουελ Γουίσκερς. Ο Πίτερ πιστεύει ότι βρήκε τον εαυτό του… αλλά σύντομα θα καταλάβει ότι δεν είναι αυτός που του λένε ότι είναι. Είναι αυτός που είναι.

    Ποιος είναι ποιος

    Πίτερ Ράμπιτ (με τις φωνές των JamesCorden/Φάνη Μουρατίδη)
    Ο Πίτερ Ράμπιτ έχει ιδιαίτερη προσωπικότητα. Κάνει τα λάθη του, αλλά ποτέ δεν τον πνίγουν οι αμφιβολίες. Τώρα, προσπαθεί να ενστερνιστεί τον καινούργιο του ρόλο ως αρχηγός, έχοντας συνάψει μία εύθραυστη ανακωχή με τον Τόμας ΜακΓκρέγκορ και προσπαθώντας να κρατήσει την ατμόσφαιρα ανάλαφρη. Οι ιστορίες της Μπι με τις περιπέτειές του τον κάνουν διάσημο και δεν μπορεί να απαλλαχθεί από τη φήμη του σκανταλιάρη. Ο Πίτερ αποφασίζει να παραδώσει τα όπλα και να αφεθεί στη φήμη του, το σκάει και βάζει την οικογένειά του σε κίνδυνο… μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να έρθει στο προσκήνιο ως ο ήρωας που χρειάζονται.
    Είναι αλήθεια ότι οι κακοί πουλάνε περισσότερο και έτσι ο εκδότης του βιβλίου τον προωθεί ως κακό και ο Πίτερ υπηρετεί αυτόν τον ρόλο. Σαν ένα παιδί που συμπεριφέρεται όπως περιμένουν οι άλλοι και όχι όπως νιώθει.

    Μπι
    Η Μπι, τώρα πια κυρία ΜακΓκρέγκορ, έχει μεταφέρει τις ζωγραφιές της σε ένα επιτυχημένο βιβλίο με ήρωα τον άτακτο Πίτερ Ράμπιτ. Παρόλο που αγαπά τον Πίτερ για αυτό που είναι, οι ιστορίες της δίνουν τη λάθος εντύπωση στους άλλους. Όταν ο Πίτερ το σκάει, πρέπει να συνέλθει και να σώσει την οικογένεια της.
    Εν τω μεταξύ, οι διαφορές της Μπι με τον Τόμας έχουν επιλυθεί και έχουν οδηγήσει σε έναν αρμονικό γάμο. Ο Τόμας εκδίδει το βιβλίο της Μπι, τραβώντας το ενδιαφέρον του μεγαλοεκδότη Νάιτζελ, ο οποίος προσεγγίζει την ανερχόμενη καλλιτέχνιδα.
    Η Μπι παρασύρεται από το ενδιαφέρον του Νάιτζελ και τις ιδέες του, που είναι μάλλον ύπουλες. Αρχίζει μάλιστα να ζωγραφίζει επεισόδια υπό τις οδηγίες του, για να τον εντυπωσιάσει. Τελικά, το ένστικτό της την ξυπνάει και καταλαβαίνει ότι η ζωή της και η ζωγραφική της την κάνουν χαρούμενη και δεν χρειάζεται να υποκύπτει στις ιδέες του Νάιτζελ.

    Τόμας ΜακΓκρέγκορ
    Ο Τόμας έχει χαλαρώσει λιγάκι. Έχει αποδεχτεί αυτά που δεν μπορεί να αλλάξει, όπως το γεγονός ότι οι λαγοί κυκλοφορούν στον κήπο του. Παρόλο που η Μπι τον βλέπει σαν πατρική φιγούρα της αυτοσχέδιας οικογένειάς τους με τα λαγουδάκια, ο Τόμας ονειρεύεται ένα μωρό στην αγκαλιά του. Αλλά, όταν οι λαγοί κινδυνεύουν, όλα τα άλλα είναι περιττά.
    Όταν ο Νάιτζελ παρασύρει την Μπι με γλυκόλογα και την μπερδεύει σχετικά με τον Πίτερ, ο Τόμας αναλαμβάνει δράση για να σώσει την οικογένειά του, όπως κάθε σωστός πατέρας.

    Νάιτζελ-Μπέιζιλ Τζόουνς
    Ο Νάιτζελ είναι ένας γοητευτικός, αβρός εκδότης που αναγνωρίζει μία καλή ιστορία, όταν τη βρίσκει, και δεν υπάρχει καλή ιστορία που δεν μπορεί να βελτιώσει. Όταν η περιορισμένη έκδοση των περιπετειών του Πίτερ Ράμπιτ αρχίζουν να έχουν απήχηση, ο Νάιτζελ διακρίνει έναν τρόπο να τις κάνει πιο δημοφιλείς, φτάνει η Μπι να κάνει μερικές αλλαγές και να εκσυγχρονίσει τους χαρακτήρες.

    Βαρνάβας (με τη φωνή των Lennie James/Θανάση Κουρλαμπά)
    Σάμουελ Γουίσκερς (με τη φωνή των Rupert Degas/Κώστα Τερζάκη)
    Τομ Κίτεν (με τη φωνή των Damon Herriman/Φοίβου Ριμένα)
    Μίτεν (με τη φωνή των Hayley Atwell/Κατερίνας Μάντζιου)

    Όταν ο Πίτερ το σκάει, ανακηρύσσοντας τον εαυτό του «κακό λαγουδάκι», διασταυρώνεται με τον Βαρνάβα, που λέει ότι ήξερε τον πατέρα του από τα παλιά, όταν έκαναν επιδρομές σε κήπους. Ως περπατημένος λαγός, ο Βαρνάβας και η συμμορία του -ο αρουραίος Σάμουελ Γουίσκερς, ο Τομ Κίτεν και η αδελφή του η Μίτεν- δείχνουν στον Πίτερ έναν τρόπο να τα βγάζει πέρα και να αρπάζει κάθε ευκαιρία που βρίσκει μπροστά του. Είναι το παράδειγμα του Βαρνάβα που αναγκάζει τον Πίτερ να αποφασίσει τι είδους λαγουδάκι θέλει να είναι.

    Ο Βαρνάβας δείχνει στον Πίτερ πόσο σπουδαίοι μπορούν να είναι οι κακοί λαγοί. Παρόλο που είναι παραπλανητικός, ο Βαρνάβας ξέρει ακριβώς ποιος είναι και αυτή η αυτοπεποίθησή του παρασύρει κι άλλα ζωάκια, συμπεριλαμβανομένου του χοντρού αρουραίου Σάμουελ Γουίσκερς και των αιλουροειδών Τομ Κίτεν και Μίτεν.

    Φλόπσι (με τις φωνές των Margot Robbie/Τζίνης Παπαδοπούλου)
    Μόπσι (με τις φωνές των Elizabeth Debicki/Μαριάνθης Σοντάκη)
    Κότοντεϊλ (με τις φωνές των Aimee Horne/Άντριας Ράπτη)

    Οι αδελφές του Πίτερ, η Φλόπσι, η Μόπσι και η Κότοντεϊλ, συνεχίζουν να αντισταθμίζουν τις τρέλες του. Η ατρόμητη Φλόπσι έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Η Μόπσι είναι η προσγειωμένη αδελφή, που ενώνει την οικογένεια. Και η Κότοντεϊλ δεν σταματά να κάνει τα δικά της.

    Συντελεστές

    Σενάριο: Will Gluck & Patrick Burleigh
    Σκηνοθεσία: Will Gluck
    Παίζουν: Rose Byrne, Domhnall Gleeson
    Με τις φωνές των: James Corden, M

    argot Robbie, Elizabeth Debicki
    Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι ηθοποιοί: Φάνης Μουρατίδης,Tζίνη Παπαδοπούλου, Δημήτρης Σάρλος, Χρήστος Θάνος, Μελίνα Κατσακούλη, Χρήστος Συριώτης, Στεφανία Λυμπερακάκη, Μαριάνθη Σοντάκη, Άντρια Ράπτη, Τάνια Παλαιολόγου, Αργύρης Κανδύλης, Πέτρος Δαμουλής, Φοίβος Ριμένας, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Θάνος Συριώτης, Κατερίνα Μάντζιου, Κώστας Τερζάκης, Χρύσα Διαμαντοπούλου
    Διεύθυνση Φωτογραφίας: Peter Menzies Jr.
    Μοντάζ: Matt Villa
    Μουσική: Dominic Lewis
    Διάρκεια: 93’

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το 'Σκασε - Peter Rabbit 2: The Runaway (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top