F 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest Χαλκίδας: 23 - 28 Νοεμβρίου - FilmBoy 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest Χαλκίδας: 23 - 28 Νοεμβρίου - FilmBoy
  • Latest News

    15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest Χαλκίδας: 23 - 28 Νοεμβρίου

    Φέτος, το  Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest γιορτάζει 15 χρόνια καλλιτεχνικής και δημιουργικής πορείας. Στο σταυροδρόμι του χρόνου σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί,  κορυφαίοι δημιουργοί καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των γραμμάτων και της Τέχνης συναντιούνται και γιορτάζουν τα 15 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ, μεταμορφώνοντας την πόλη της Χαλκίδας σε σημαντικό κέντρο πολιτισμού.

    Το Φεστιβάλ ανοίγει αυλαία την Τρίτη 23 Νοεμβρίου και για έξι ημέρες, μέχρι την Κυριακή 28 Νοεμβρίου υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε φαντασιακά τοπία, όπου τα όνειρα μετουσιώνονται σε εικόνες.

    Ο εορτασμός των 15 χρονών από την ίδρυση του θεσμού θα αναδειχθεί μέσα από ένα ευρύ δίκτυο δράσεων και εκδηλώσεων, που σκοπό έχουν να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά και να γεμίσουν με φως τις σκιές που άφησε πίσω της η πανδημία.

    Αυτή τη χρονιά, το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docefst χαράζει έναν δρόμο, για ένα νέο όραμα που καθρεφτίζεται στην αυγή ενός νέου κόσμου.

    Οι  Έλληνες δημιουργοί, σε πείσμα των καιρών  επιτέλεσαν την μεγαλύτερη δοκιμασία. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και υπερπηδώντας τους σκοπέλους της σύγχρονης πραγματικότητας, συνέχισαν αδιάκοπα το δύσκολο έργο τους. Να γεμίσουν το σκοτάδι με φως,  να μεταμορφώσουν τα όνειρα σε εικόνες και να δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να δει τον κόσμο μέσα από το ελεύθερο βλέμμα των δημιουργών ντοκιμαντέρ.

     

    Η συμμετοχή των δημιουργών αυτή τη χρονιά ήταν πρωτοφανής, με περισσότερες από 120 ταινίες τεκμηρίωσης να επιλέγονται στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, 50 εκ των οποίων  θα κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους.

     

    Φέτος, το αφιέρωμα «Γνωριμία με Ξένες Κινηματογραφίες» που διενεργείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Cervantes, μας προσκαλεί να περιπλανηθούμε στην καρδιά της Ισπανίας μέσα από 4 ξεχωριστά ντοκιμαντέρ, που υπόσχονται να μας γεμίσουν χρώματα και να μας ταξιδέψουν, υπό τον ήχο της πιο μελωδικής γλώσσας στον κόσμο.

     

    Παράλληλα, σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού και με την σχολή κινηματογράφου FAMU της Πράγας, το Φεστιβάλ παρουσιάζει μια σειρά από τις καλύτερες παιδικές ταινίες μικρού μήκους, που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια από τους φοιτητές της Famu.

     

    Όπως κάθε χρόνο στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις -κινηματογραφικά εργαστήρια, ημερίδες , εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια, και παρουσιάσεις εργαστηρίων σε συνεργασία με δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα- προσφέροντας  ένα χώρο ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest Χαλκίδας: 23 - 28 Νοεμβρίου Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top