F 5 Ταινίες για να ξεκινήσεις τα ...μεταλλαγμένα zombie movies! - FilmBoy 5 Ταινίες για να ξεκινήσεις τα ...μεταλλαγμένα zombie movies! - FilmBoy
  • Latest News

    5 Ταινίες για να ξεκινήσεις τα ...μεταλλαγμένα zombie movies!


    Την έμπνευση του άρθρου μου την έδωσε ο φίλος μου ο Κώστας που εδώ και ένα χρόνο μου λέει «τι θα γίνει με αυτόν τον ιό έχουν γίνει τα πάντα και περιμένω να μεταλλαχθεί να δούμε κάνα ζόμπι, έχω δει τόσες ταινίες με ζόμπι που είμαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσω.» 
    Οπότε θα κάνω μια αναφορά σε ταινίες με μεταλλαγμένους ιούς που έκαναν τους ανθρώπους ζόμπι. 
    Δεν θα αναφερθούν όλες οι ταινίες με αυτό το περιεχόμενο, έχω κάνει κάποιες επιλογές.

    Πρώτη μου επαφή με ζόμπι θέμα ήταν το Resident Evil (2002) με πρωταγωνίστρια την θεά Milla Jovovich και την Michelle Rodriguez, το οποίο είναι και γνωστό video game.
    Οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να μην φύγει από το εργαστήριο ο ιός T-virus. Αν και η βαθμολογία της ταινίας είναι πολύ χαμηλή ακολουθούν τα sequel Apocalypse (2004), Extinction (2007), Afterlife (2010), Retribution (2012), and The Final Chapter (2016).


    Μετά προχωράμε σε μια εξαιρετική για εμένα βρετανική κωμωδία, το Shaun of the Dead (2004), γνωστό με την ελληνική μετάφραση είναι Το Ξύσιμο των Νεκρών. Με τους Shaun (Simon Pegg) και Ed (Nick Frost). 
    Ξαφνικά οι δυο πρωταγωνιστές βλέπουν δύο ζόμπι στον κήπο.


    Συνεχίζω με Βρετανία που μας έχει χαρίσει άλλη μια απολαυστική ταινία, το 28 Days Later (2002), η ελληνική μετάφραση του τίτλου είναι ίδια, 28 Μέρες Μετά. Με πρωταγωνιστή τον Jim (Cillian Murphy). 
    Ο Jim ξυπνάει μετά από κόμμα μετά από 28 μέρες αφού έχει απλωθεί ο ζόμπι ιός και προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται.


    Μεταφερόμαστε Ισπανία σε μια πολύ καλή ταινία, έχει μια ιδιαιτερότητα με την σκηνοθεσία που σε κάποιος μπορεί να αρέσει σε κάποιους όχι. 
    Η ταινία ονομάζεται [Rec] (2007). Μια δημοσιογράφος θέλει να κάνει ένα ντοκιμαντέρ, μπαίνει σε μια πολυκατοικία που τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα. 
    Η πολυκατοικία μπαίνει σε καραντίνα, αγαπημένη πλέον λέξη, οπότε δεν μπορεί να βγει ή να μπει κανείς. Πρωταγωνίστρια η Manuela Velasco
    Υπάρχουν και 3 sequel, Rec 2, Rec 3: Genesis και Rec 4: Apocalypse.


    Τελευταία ταινία που δεν γίνεται να παραβλέψω γατί ήταν εξαιρετικά καλή. 
    Πάμε αρκετά πιο ανατολικά στην Κορέα και στο Train to Busan (2016), στα ελληνικά Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών. Πρωταγωνιστής Seok-woo (Gong Yoo). 
    Ο πρωταγωνιστής ταξιδεύει με την κόρη του προς το Μπουσάν. 
    Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται πολύ ομαλά στην διάρκεια του ταξιδιού.


    Άρτεμις Salader
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 5 Ταινίες για να ξεκινήσεις τα ...μεταλλαγμένα zombie movies! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top