F The Vigil trailer: Η νεκρική αγρυπνία γίνεται εφιάλτης για έναν νεαρό Εβραίο, στη νέα ταινία της IFC - FilmBoy The Vigil trailer: Η νεκρική αγρυπνία γίνεται εφιάλτης για έναν νεαρό Εβραίο, στη νέα ταινία της IFC - FilmBoy
  • Latest News

    The Vigil trailer: Η νεκρική αγρυπνία γίνεται εφιάλτης για έναν νεαρό Εβραίο, στη νέα ταινία της IFC


    Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποια θρησκευτική οδηγία ή κάποια προκατάληψη πίσω από το γνωστό έθιμο του ξενυχτίσματος του νεκρού, όμως όπως μας πληροφορεί η ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου Keith Thomas, το ίδιο έθιμο υπάρχει και στην εβραική θρησκεία και έχει το όνομα The Vigil.

    Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, κατά τη πρώτη νύχτα μετά το θάνατο ενός προσώπου, ένας τουλάχιστον άνθρωπος πρέπει να ξενυχτίσει δίπλα στο άψυχο σώμα ώστε αυτό να μην καταληφθεί από το κακό. 
    Το στόρι της ταινίας μας βάζει σε μια χασιδική κοινότητα του Brooklyn, με τον Yakov να είναι ένας νεαρός άνδρας που μόλις πρόσφατα αποφάσισε να την εγκαταλείψει. 
    Παρ' όλ' αυτά, όταν δέχεται την πρόταση να γίνει ο shomer, αυτός δηλαδή που θα προσέχει το πτώμα κατά το πρώτο του βράδυ, δέχεται να το κάνει για να πάρει την αμοιβή. 
    Δεν αργεί όμως να το μετανοιώσει, αφού κάτι στο σπίτι του θανόντος πάει πολύ πολύ στραβά...

    Το The Vigil έκανε πρεμιέρα στο προπέρσινο φεστιβάλ του Toronto και αφότου πρόλαβε να βγει μια μικρή κινηματογραφική πορεία το περασμένο καλοκαίρι, τώρα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε vod για τους υπόλοιπους που δεν είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν σε μεγάλη οθόνη.

    Πρωταγωνιστούν οι Dave Davis (Logan) και η Lynn Cohen (The Cobbler) σε έναν από τους τελευταίους της ρόλους.
    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Vigil trailer: Η νεκρική αγρυπνία γίνεται εφιάλτης για έναν νεαρό Εβραίο, στη νέα ταινία της IFC Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top