F 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest: Απόδραση στο Ντοκιμαντέρ - FilmBoy 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest: Απόδραση στο Ντοκιμαντέρ - FilmBoy
  • Latest News

    14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest: Απόδραση στο Ντοκιμαντέρ

     

    Tο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ επιστρέφει. Από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και για έξι μέρες, η φλόγα της 'Εβδομης Τέχνης φωτίζει, και μας καλεί να συμμετάσχουμε στον σχηματισμό ενός νέου αναδυόμενου ονείρου ενός καλύτερου κόσμου, στο 14ο docfest.

    Στο σταυροδρόμι του χρόνου δημιουργοί, καλλιτέχνες, κριτικοί συναντιούνται με φίλους της ελληνικής και διεθνούς φιλμογραφικής κοινότητας. Στην προσπάθεια ενίσχυσης και ανάδειξης της εγχώριας κινηματογραφίας το Φεστιβάλ συγκεντρώνει  και προβάλλει  ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανεξάρτητους δημιουργούς, οι οποίοι με όχημα την διεισδυτική ματιά τους ρίχνουν φως στις σκιές του σύγχρονου κόσμου.

    Λόγω των έκτακτων συνθηκών και των νέων μέτρων, με την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη την χώρα, από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, μοναδική επιλογή αποτελεί η διαδικτυακή διεξαγωγή του φετινού Φεστιβάλ.

    Όπως σε κάθε περίοδο κρίσης, έτσι και στην παρούσα, η τέχνη αποτελεί διέξοδο, προσφέρει έμπνευση και ανάταση. Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest φέρνει τον κινηματογράφο, μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες μορφές τέχνης, στο διαδίκτυο και μας προσκαλεί σε ένα νοητικό ταξίδι μακριά από όσα συμβαίνουν γύρω μας.

    Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η υποστήριξη της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας και του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ. Ειδικά φέτος, οι καλλιτέχνες καλούνται να επιτελέσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία. Να γεμίσουν με φως το σκοτάδι,  να μεταμορφώσουν τα όνειρα σε εικόνες και να δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να δει τον κόσμο, μέσα από το ελεύθερο βλέμμα των δημιουργών ντοκιμαντέρ.

    Το σύνολο των ταινιών που θα συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα προβληθούν online στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Δίνοντας έτσι, διέξοδο στο κοινό, που φέτος δεν θα έχει τη δυνατότητα να έρθει στους φυσικούς μας χώρους, να μπορεί να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ διαδικτυακά.  

    Εμπνευσμένοι καλλιτέχνες άλλα και νέοι δημιουργοί που αφιέρωσαν το έργο τους στις αισθητικές αναζητήσεις ενός κινηματογράφου ανήσυχου και διερευνητικού μας δίνουν την ευκαιρία να στοχαστούμε και να ονειρευτούμε μέσα από 90 ιστορίες ταινιών που ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα των θεμάτων και τον τρόπο καταγραφής τους.

    Τα αφιερώματα και όλες οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων,masterclass, κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά κ.α.) θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά, αλλάζοντας μορφή, διατηρώντας όμως, στο σύνολο τους τη δομή και το περιεχόμενο.

    Οι διαδικτυακές προβολές και οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν προς το κοινό.

    Μέσα από το διαδίκτυο, μέσα από την οθόνη μας, φέτος, θα είμαστε πιο δυνατοί, μια πολυφασματική φωνή που κλυδωνίζεται, ρίχνοντας φως στις σκιές του κόσμου.

     

    …εκεί που ο χρόνος σταματά και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα

    στο πολυπρισματικό σύμπαν του docfest,

    μέσα από τον φακό των ανεξάρτητων δημιουργών ντοκιμαντέρ,

    θα ξανασυναντηθούμε, για να σπάσουμε τους φραγμούς και να ανθίσει η ελπίδα.

     

    Σας καλωσορίζουμε

    στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ- docfest Χαλκίδα 2020


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest: Απόδραση στο Ντοκιμαντέρ Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top