F Dune trailer: Ο Denis Villeneuve διασκευάζει το κλασσικό μυθιστόρημα του Frank Herbert σε μια επική sci-fi περιπέτεια - FilmBoy Dune trailer: Ο Denis Villeneuve διασκευάζει το κλασσικό μυθιστόρημα του Frank Herbert σε μια επική sci-fi περιπέτεια - FilmBoy
  • Latest News

    Dune trailer: Ο Denis Villeneuve διασκευάζει το κλασσικό μυθιστόρημα του Frank Herbert σε μια επική sci-fi περιπέτεια


    Έχει χαρακτηριστεί ως 'sci-fi Lord of the Rings', 'παππούς του Star Wars' και πολλά πολλά άλλα. 
    Είναι ένα από τα κλασσικότερα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, με το Dune του Frank Herbert να επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για δεύτερη φορά, 36 χρόνια μετά την αμφιλεγόμενη πρώτη του David Lynch.

    Τα θεμέλια της νέας διασκευής μπήκαν το 2008 όταν η Paramount ανακοίνωσε πως έβαλε μπρος το project δίνοντας τα ηνία στον Peter Berg και αργότερα στον Pierre Morel
    Κρίνοντας από τους σκηνοθέτες, μάλλον καλώς το project δεν προχώρησε και το 2016 τα δικαιώματα πέρασαν στα χέρια της Legendary, η οποία με τη σειρά της το παρέδωσε στα χέρια του Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049), με τους Eric Roth (A Star Is Born) και Jon Spaihts (Passengers) να γράφουν το σενάριο.

    Μετά από απαίτηση του Villeneuve, Legendary & Warner συμφώνησαν η διασκευή να χωριστεί σε δύο ταινίες, κάτι απολύτως λογικό μιας και η πλούσια ιστορία του Dune εξελίσσεται σε έναν ακόμη πιο πλούσιο κόσμο που δεν μπορεί αποτυπωθεί πλήρως μέσα σε ένα δίωρο.

    Το Dune αφηγείται την ιστορία του Paul Atreides, ενός λαμπρού και ταλαντούχου νεαρού που γεννήθηκε σε ένα μεγάλο πεπρωμένο πέρα από την αντίληψή του και τον οδηγεί να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του σύμπαντος για να εξασφαλίσει το μέλλον του, την οικογένεια και τους ανθρώπους του. 
    Καθώς οι κακόβουλες δυνάμεις συγκρούονται για την αποκλειστική προσφορά του πλανήτη, του πιο πολύτιμου πόρου που υπάρχει - ένα μόνο εμπόρευμα είναι ικανό να ξεκλειδώσει τις μεγαλύτερες δυνατότητες της ανθρωπότητας. 
     Αυτοί που θα τα καταφέρουν να επιβληθούν στο φόβο τους, θα επιβιώσουν.

    Πρωταγωνιστούν οι Timothée Chalamet (Little Women), Rebecca Ferguson (Doctor Sleep), Oscar Isaac (The Rise of Skywalker), Josh Brolin (Deadpool 2), Stellan Skarsgård (Out Stealing Horses), Dave Bautista (Hotel Artemis), Stephen Henderson (Fences), Zendaya (Spider-Man: Far from Home), David Dastmalchian (Bird Box), Chang Chen (Red Cliff), Sharon Duncan-Brewster (Rogue One), Charlotte Rampling (Red Sparrow), Jason Momoa (Aquaman) και Javier Bardem (The Roads Not Taken)!

    Αν το νέο Dune έχει κάτι που με ανησυχεί, αυτό είναι το γεγονός πως οι παραγωγοί μπορεί να δέχτηκαν τον όρο του Villeneuve να σπάσουν το βιβλίο σε δύο ταινίες, αλλά επίσημα δεν έχουν δώσει το πράσινο φως στη δεύτερη. 
    Από τη μία, υπάρχει η δικαιολογία πως ο Καναδός μπορεί να μας έχει δώσει αριστουργήματα όμως οι ταινίες του δεν είναι ο ορισμός του blockbuster και ο κίνδυνος το Dune, ένα ip που δεν είναι και τόοοοσο ευρέως γνωστό, να αποτύχει εμπορικά, ειδικά σε αυτή τη περίοδο της υγειονομικής κρίσης αλλά και λόγω μεγάλου κόστους, είναι υπαρκτός. 
    Από την άλλη, η πρώτη ταινία θα καλύπτει το πρώτο μισό του βιβλίου και θα είναι τεράστιο ξενέρωμα να μπεις στο κόσμο του Arrakis και να μείνεις ξεκρέμαστος. Οψόμεθα...

    Μετά από πολλές αναβολές, το Dune είναι προγραμματισμένο να φτάσει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Οκτωβρίου.

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Dune trailer: Ο Denis Villeneuve διασκευάζει το κλασσικό μυθιστόρημα του Frank Herbert σε μια επική sci-fi περιπέτεια Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top