F Review: Passengers - FilmBoy Review: Passengers - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Passengers



    Δυο επιβάτες ενός διαστημόπλοιου το οποίο κάνει ένα ταξίδι 120 ετών για να τους μεταφέρει σε μια καινούργια ζωή, ξυπνούν μυστηριωδώς από τις κάψουλες ύπνωσής τους μόλις 90 χρόνια πριν φτάσουν στον προορισμό τους. 

    Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο πίσω από τον τρόπο με τον οποίο «ξύπνησαν» νωρίτερα, σε μια διαδικασία κατά την οποία ερωτεύονται ο ένας τον άλλο, μαθαίνει ο ένας τον άλλον, αλλά ταυτόχρονα απειλούνται από την επικείμενη πρόσκρουση του διαστημόπλοιου με τους 5.259 επιβάτες. 
    Σκοπός τους η ανακάλυψη της αλήθειας που τους ξύπνησε αλλά και η επιβίωση τους.

    Αν δεν υπήρχε τόσο διάχυτο το ρομάντζο στην ταινία, θα μιλούσαμε για ένα ακόμη Gravity, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με επίκεντρο των άνθρωπο και τις δυνατότητες του.
    Όμως όχι.

    Στο «Passengers», που όπως έμαθα, είναι από τα σενάρια που παραμένουν χρόνια στα γραφεία των στούντιο και ακολουθούνται από πολλές συζητήσεις σχετικά με την υλοποίηση τους (θα έλεγα ορθώς!), η ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δύο επιβάτες ενός διαστημικού σκάφους με προορισμό μια αποικία, ξεφεύγει από την έννοια του sci-fi και μάλλον οδεύει σε μια ιστορία αλά Titanic σε μορφή διαστημοπλοίου, με τον σκηνοθέτη Νορβηγού Morten Tyldum (Το Παιχνίδι της Μίμησης) να ρίχνει αρκετά τις προσδοκίες μας όσον αφορά τουλάχιστον την ανάδειξη των χαρακτήρων.



    Τεχνολογικά άρτια εικόνα, πελώρια σκηνικά, καινοτομίες και τεχνολογικά pic με «θέα στο Διάστημα», προηγμένες εικόνες, είναι απλά το σκηνικό για μια καινή, άνευ λόγου ερωτική ιστορία που απλά υπογραμμίζει την μηδαμινότητα του ανθρώπου έναντι στις δυνάμεις της Φύσης και του σύμπαντος. 

    Ούτε 90 χρόνια μετά, δεν θα μπορούσαν να «αλλάξουν» την αίσθηση που αφήνει η ταινία, η οποία απλά είναι έναν καλογυρισμένο εισπρακτικό blockbuster από αυτά που θα βλέπουμε στο mega/star σαββατοκύριακο.

    Αξιοσημείωτη η επιλογή της μουσικής, αλλά και τα επιβλητικά εφέ, πλην όμως ρηχή και απλή η ερμηνεία της Jennifer Lawrence (X-Men: Apocalypse), όχι κάτι παραπάνω από μια απλή «παρουσία» της στη ταινία,  αλλά και χωρίς χημεία το ερωτικό δίδυμο με τον Chris Pratt (The Magnificent Seven).

    Στους κινηματογράφους από 29 Δεκεμβρίου.

    Ερασμία Τσίπρα.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Passengers Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top