F TV Series Review: Μέσα στη Νύχτα - Into The Night (2020) - FilmBoy TV Series Review: Μέσα στη Νύχτα - Into The Night (2020) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series Review: Μέσα στη Νύχτα - Into The Night (2020)




    Μία ενδιαφέρουσα εκδοχή ενός σύγχρονου Αρμαγεδδώνα παρουσιάζεται στην βελγικής παραγωγής μίνι σειρά του Netflix, Into the Night
    Βασισμένος στο μυθιστόρημα The Old Axolotl του Πολωνού συγγραφέα Jacek Dukaj, ο Jason George δημιουργεί ένα δραματικό sci-fi θρίλερ που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από άλλα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δράματα του είδους. 



    Η μικρή διάρκεια των επεισοδίων (30-40 λεπτά)  είναι ιδανική ώστε  να καταφέρνει να αποφεύγει την «κοιλιά». 
    Το cast ως επί το πλείστον είναι άγνωστο στο ευρύ μη γαλλόφωνο κοινό- με ελάχιστες εξαιρέσεις- και καταφέρνει να μας εκπλήξει ευχάριστα. 
    Οι ηθοποιοί δεν είναι συνδεδεμένοι με κάποιον παλιότερο ρόλο τους και αυτό βοηθάει πολύ στην ταύτιση του θεατή με τον εκάστοτε πρωταγωνιστή. 
    Ο κάθε χαρακτήρας έχει μία δική του ιστορία που εντείνει αυτή την αίσθηση της οικειότητας και εμβαθύνει τη σχέση μας με την πλοκή. 

    Η τελευταία ξεκινά όταν ένα πολιτικό αεροπλάνο φεύγει από τις Βρυξέλλες, με τους λιγοστούς επιβάτες να μαθαίνουν ότι όποιος έρχεται σε επαφή με το φως του ήλιου πεθαίνει ακαριαία. 
    Έτσι, κατευθύνονται προς τα δυτικά, μέσα στη νύχτα, ώστε να αποφεύγουν συνεχώς την ανατολή. 
    Όλοι τους θα πρέπει να καταφέρουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να συμβιώσουν και να συνεργαστούν παρά τις ιδιαιτερότητες, το χαρακτήρα και τα βιώματα του καθενός.



    Με την ενδιαφέρουσα ερμηνεία των βασικών πρωταγωνιστών από τους  Pauline Etienne (Sylvie), Laurent Capelluto (Mathieu), Stefano Cassetti  (Terenzio), Mehmet Kurtulus (Ayaz), Jan Bijvoet (Rik), Ksawery Szlenkier (Jakub) και Regina Bikkinina (Zara) απολαμβάνουμε μία σειρά γεμάτη σασπένς, αγωνία και πολύ γρήγορο ρυθμό. 
    Η εξαιρετικές νυχτερινές λήψεις, η βραδινή φωτογραφία και οι διάφορες ίντριγκες που διαδραματίζονται, υπερνικούν τις κοινοτυπίες και τα αρκετά κλισέ της σειράς, τα οποία με την δουλεμένη σκηνοθεσία δεν είναι τόσο ενοχλητικά. 
    Αν εξαιρέσεις ότι κάποιες φορές οι πρωταγωνιστές αντιδρούν υπερβολικά ή ότι κάποια περιστατικά είναι κάπως τραβηγμένα κατά τα άλλα το όλο concept στέκεται πολύ καλά. 

    Ενδιαφέρον είναι, επιπλέον, το γεγονός ότι υπάρχει μία ποικιλία στην καταγωγή, τη γλώσσα και την κουλτούρα τόσο των χαρακτήρων όσο και των ίδιων των ηθοποιών που σε πολλές στιγμές πυροδοτεί τις διαμάχες και άλλες φορές φαντάζει σωτήρια για τη συνέχεια. 
    Ο αγώνας των ηρώων να ξεφύγουν από το επικείμενο τέλος, φαίνεται πως θα συνεχιστεί και για δεύτερη σεζόν μετά τα 6 επεισόδια της πρώτης, καθώς το τελευταίο επεισόδιο αφήνει σαφείς αιχμές ότι θα υπάρξει συνέχεια. 

    Ανυπομονούμε, λοιπόν, για τη δεύτερη σεζόν της σκοτεινής, περιπετειώδους σειράς καταστροφής και ελπίζουμε να είναι το ίδιο απολαυστική με την πρώτη. 

    Ζωή Γιαννακούλη.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series Review: Μέσα στη Νύχτα - Into The Night (2020) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top