F The English Game trailer: Η ταξική ιστορία του ποδοσφαίρου στη νέα σειρά του δημιουργού του Downton Abbey - FilmBoy The English Game trailer: Η ταξική ιστορία του ποδοσφαίρου στη νέα σειρά του δημιουργού του Downton Abbey - FilmBoy
  • Latest News

    The English Game trailer: Η ταξική ιστορία του ποδοσφαίρου στη νέα σειρά του δημιουργού του Downton Abbey


    Στο Downton Abbey, η "πάλη των τάξεων" μεταξύ πάνω και κάτω πατώματος στην έπαυλη των Crawley ήταν μάλλον υποτονική. 
    Στη νέα του σειρά αντιθέτως, ο Julian Fellowes μοιάζει έτοιμος να αναδείξει τη σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Αγγλία του 19ου αιώνα, με αφορμή το όπιο των λαών, το ποδόσφαιρο.

    Παρά τις αρχαίες κινέζικες ρίζες του, το ποδόσφαιρο με μια μορφή αρκετά κοντινή σε αυτή που γνωρίζουμε σήμερα, "ανακαλύφθηκε" όπως είναι γνωστό, στη Μεγάλη Βρετανία και επί 200 σχεδόν χρόνια θεωρούταν άθλημα της νεολαίας της ανώτερης τάξης. 
    Μέχρι που στα μέσα στου 19ου αιώνα άρχισε να εξαπλώνεται στην εργατική κοινωνία, με την κόντρα μεταξύ τους να φουντώνει εντός και εκτός γηπέδων, αλλάζοντας τη μορφή τόσο του αθλήματος όσο και της ίδιας της Αγγλίας για πάντα.



    Στη νέα μίνι-σειρά του Netflix πρωταγωνιστούν οι Edward Holcroft (Gunpowder), Kevin Guthrie (The Terror) και Charlotte Hope (The Nun), με τη Δανή Birgitte Stærmose να έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία των 3 πρώτων επεισοδίων.

    Τα 6 επεισόδια του The English Game θα ανέβουν στο Netflix στις 20 Μαρτίου. 
    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The English Game trailer: Η ταξική ιστορία του ποδοσφαίρου στη νέα σειρά του δημιουργού του Downton Abbey Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top