F Artemis Fowl trailer: Εφηβικές περιπέτειες στη χώρα των νεράιδων, στη νέα ταινία φαντασίας της Disney - FilmBoy Artemis Fowl trailer: Εφηβικές περιπέτειες στη χώρα των νεράιδων, στη νέα ταινία φαντασίας της Disney - FilmBoy
  • Latest News

    Artemis Fowl trailer: Εφηβικές περιπέτειες στη χώρα των νεράιδων, στη νέα ταινία φαντασίας της Disney



    Το Νοέμβριο του 2018, η Disney έδωσε στη δημοσιότητα το teaser μιας young-adult περιπέτειας φαντασίας, που μάλλον πέρασε απαρατήρητο. 
    Σύμφωνα με εκείνο, η ταινία έπρεπε να βγει στις αίθουσες τον Αύγουστο του 2019, όμως οι μήνες περνούσαν, νέα promotional materials δε βλέπαμε, μέχρι που το Μάιο του '19 ανακοινώθηκε πως η έξοδός του αναβάλλεται για το Μάιο του '20. 
    *Update* Και να 'σου που ο κορωνοϊός άλλαξε τα σχέδια για ακόμα μια φορά, αυτή τη φορά οριστικά και θα έλεγα ραγδαία, με την Disney να ακυρώνει τελείως τη κινηματογραφική διανομή του και να το στέλνει απευθείας στο Disney+.
    Σχεδόν 15 μήνες λοιπόν μετά από εκείνο το πρώτο teaser, το house of mouse έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο ολοκληρωμένο trailer του Artemis Fowl.

    Η ταινία υπόσχεται να μας πάει ένα φανταστικό ταξίδι με τον 12χρονο ιδιοφυή Artemis, απόγονο μιας μακράς γραμμής εγκληματιών που αναζητά τον πατέρα του που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. 
    Με τη βοήθεια του πιστού του μπάτλερ, ο Artemis αποκαλύπτει έναν αρχαίο πολιτισμό, τον απομονωμένο κόσμο των νεράιδων, ο οποίος με κάποιο τρόπο συνδέεται με την εξαφάνιση του πατέρα του, και ετοιμάζει ένα σχέδιο για να τις αντιμετωπίσει.



    Η ταινία βασίζεται στην ομότιτλη σειρά βιβλίων του Eoin Colfer, η οποία ωστόσο ολοκληρώθηκε το 2012. 
    Παρότι η κινηματογραφική διασκευή βρίσκεται στα σκαριά από το 2001, όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο από τα 8 συνολικά βιβλία, απανωτές αναποδιές και αλλαγές το καθυστέρησαν σε σημείο που δυστυχώς έχασε το momentum της. 
    Αυτή λέγεται πως είναι και η αιτία της περσινής αναβολής της πρεμιέρας, με την εξαγορά της Fox να προκαλεί αλυσιδωτές αλλαγές στο καλεντάρι της εταιρίας, με το Artemis Fowl να πληρώνει το μάρμαρο απλά γιατί δεν υπήρχε πια κανένας λόγος βιασύνης.

    Το σενάριο (βασισμένο στα δύο πρώτα βιβλία) έχουν γράψει οι Conor McPherson (The Eclipse) και Hamish McColl (Paddington) και το σκηνοθέτησε ο Kenneth Branagh (Cinderella).
    Πρωταγωνιστεί ο μικρός Ferdia Shaw μαζί με τους Colin Farrell (Dumbo), Josh Gad (Beauty and the Beast), Judi Dench (Cats), Nonso Anozie (Pan) και η Hong Chau (Downsizing).

    Το Artemis Fowl θα δούμε -τελικά- στις 12 Ιουνίου στο Disney+. 
    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Artemis Fowl trailer: Εφηβικές περιπέτειες στη χώρα των νεράιδων, στη νέα ταινία φαντασίας της Disney Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top