F Κριτική: Sonic: Η Ταινία - Sonic the Hedgehog (2020) - FilmBoy Κριτική: Sonic: Η Ταινία - Sonic the Hedgehog (2020) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Sonic: Η Ταινία - Sonic the Hedgehog (2020)




    Ένα από τα πιο διάσημα ηλεκτρονικά παιχνίδια της SEGA αποκτά τη δική του ταινία. 
    Ο αγαπητός και ταχύτατος Sonic βγαίνει αυτή τη φορά από τις κονσόλες που τον έχουμε μάθει και εμφανίζεται στη Γη. 

    Έτσι στήνεται μια ταινία που κινείται ανάμεσα σε video game και ταινία δράσης ανηλίκων, με πρωταγωνιστή έναν μπλε σίφουνα. 
    Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όμως να γίνει μια ταινία αποκλειστικά για το παιδικό κοινό, με τους νεαρούς φίλους, ανεξάρτητα αν γνωρίζουν την προέλευση του παιχνιδιού, να διασκεδάζουν με τα παιδιάστικα καμώματα του χνουδωτού flash και τις αντίστοιχες πλάκες. 



    Πέρα από κάποιες δραματικές πινελιές που εμφανίζονται διάσπαρτες και τη νοσταλγία που δημιουργεί ένας ήρωας με τον οποίο αρκετοί μεγαλύτερης ηλικίας έχουν ξοδέψει ατελείωτες ώρες τρέχοντας και χοροπηδώντας, η ταινία δεν προσφέρει κάτι περισσότερο.
    Υπεύθυνος για το αποτέλεσμα ο Jeff Fowler στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, με το παρελθόν του στο είδος του animation να μην βοηθάει, αλλά απεναντίας να τον κάνει να χειρίζεται τυποποιημένα  τους χαρακτήρες και την ιστορία του. 



    Ιδίως για τους ηθοποιούς αυτό είναι ξεκάθαρο από την καρικατουρίστικη απόδοσή τους, με προφανέστατο παράδειγμα αυτό του (κάποτε) αγαπημένου Jim Carrey (Dump and Dumber To). 
    Με τον ηθοποιό να απέχει τα τελευταία χρόνια από πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αξιόλογα project, αυτή η επιστροφή του είναι άλλη μια απογοητευτική επιλογή, με την καριέρα του διάσημου κωμικού να διατηρεί συνεχώς καθοδική πορεία. 

    Με ατελείωτη υπερβολή που θυμίζει κακή αναπαράσταση 90's στιγμών του, δημιουργεί ένα χάρτινο πρόσωπο χωρίς υπόσταση (χωρίς να έχει βέβαια και κάποια ουσιαστική σεναριακή υποστήριξη). 
    Πιο μετρημένος αλλά και πιο περιορισμένος ως προς την επίδρασή του ο James Mardsen (The Best of Me), με τα παραπάνω να οδηγούν στο λυπηρό συμπέρασμα ότι ο ψηφιακός πρωταγωνιστικός χαρακτήρας δίνει την καλύτερη ερμηνεία.

    Μια ταινία που θα διασκεδάσει τελικά το παιδικό κοινό με τις χαριτωμενιές του μπλε σταρ της, αλλά πέρα από δόσεις νοσταλγίας για τους φαν των ρετρό ηλεκτρονικών παιχνιδιών, δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο στο ενήλικο κοινό.

    Στους κινηματογράφους από 20 Φεβρουαρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Sonic: Η Ταινία - Sonic the Hedgehog (2020) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top