F Review: Ηλίθιος και Πανηλίθιος Δίο - Dumb and Dumber To - FilmBoy Review: Ηλίθιος και Πανηλίθιος Δίο - Dumb and Dumber To - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ηλίθιος και Πανηλίθιος Δίο - Dumb and Dumber To


     
    Ποιος να το φανταζόταν πριν από 20 χρόνια πως θα είχαμε το sequel σε μια από τις πιο διασκεδαστικές και συνηδειτά αφελής κωμωδίες, όπως το Dumb And Dumber

    Το φιλμ των αδερφών Farrelly παρέδιδε ακριβώς αυτά που υποσχόταν, δηλαδή μερικές ηθελημένα χοντροκομένες αλλά πραγματικά αστείες σκηνές και ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο, το οποίο δεν δίσταζε να "τσαλακώσει" την εικόνα του.

    Κανονικά οι συντελεστές θα έπρεπε να αφήσουν την πρώτη ταινία στην ησυχία της, αλλά με όσα συνηθίζει το Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια, σιγά μην άφηνε μια τόσο επιτυχημένη κωμωδία ανεκμετάλλευτη.


    Έτσι, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας, σκέφτηκε να επιχειρήσει μια αναβίωση των στιγμών εκείνων στο sequel, το οποίο πριν το δούμε έμοιαζε πολυαναμενόμενο.

    Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους περιπέτεια, οι καλόκαρδοι αν και όχι ιδιαίτερα έξυπνοι, κολλητοί Harry Dunne (Jeff Danniels, The Newsroom) και Lloyd Christmas (Jim Carrey, Kick-Ass 2) ξανασμίγουν. 


    Όταν ο Harry μαθαίνει ότι έχει μια κόρη κάπου εκεί έξω, προσπαθεί να βγάλει τον Lloyd από την κωματώδη κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει μετά τη χοντρή χυλόπιτα που έφαγε από τη Mary και να τον πείσει να διασχίσουν ολόκληρη τη χώρα για να την αναζητήσουν. 

    Ο Lloyd εντωμεταξύ είναι και πάλι ερωτευμένος. 
    Μετά από τόσα χρόνια, όλα εκτός από την ηλιθιότητά τους έχουν αλλάξει. 

    Σε αυτό το ταξίδι θα ξεκινήσουν από ένα ίδρυμα - στο οποίο θα έπρεπε να είναι κανονικά εσώκλειστοι - και θα βρεθούν σε μια σύνοδο κορυφής, όπου έχουν μαζευτεί τα λαμπρότερα μυαλά όλου του κόσμου.

    Από τα πρώτα λεπτά της ταινίας, είσαι βέβαιος ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεις ταινία σαν την πρώτη. 


    Δεν περιμένεις από το Dumb And Dumber Το κάτι το extreme, απλά να σε κάνει απλά να γελάσεις ...αλλά συμβαίνει πολύ σπάνια εως και καθόλου.


    Σε μερικά σημεία η ώρα κυλάει αφάνταστα βασανιστικά, όχι μόνο επειδή η ταινία δεν προσφέρει γέλιο, αλλά διότι επιβεβαιώνει ολοένα και περισσότερο ότι όλη αυτή η ιδέα ήταν καθαρά μια αρπαχτή, μια ταινία που έγινε μόνο για το οικονομικό όφελος των συντελεστών και για κανένα άλλο λόγο.

    Το Dumb And Dumber Το δείχνει ότι δεν σέβεται καθόλου τον θεατή - και δεν μιλάμε μόνο ως προς την πρώτη ταινία (η οποία χωρίς να διαθέτει χιούμορ υψηλού επιπέδου, τουλάχιστον είχε μια ειλικρινεία) αλλά και προς τον θεατή, δίνοντας του μια συρραφή από ανεκδιήγητες σκηνές οι οποίες όσο περνάει η ώρα κλίνουν όλο και περισσότερο προς το σκατολογικό χιούμορ. 


    Συν τοις άλλοις, οι ελάχιστες καλές στιγμές έχουν αποτυπωθεί στο trailer και δεν υπάρχει κάτι άλλο για την ταινία να δείξει.

    Αισθητική κακής ταινίας των 80's από αυτές που βρίσκαμε σωρηδόν στα videoclub, τόσο ως προς την εικόνα και φωτογραφία της ταινίας, αλλά και στο περιεχόμενο της. 


    Το χιούμορ είναι ανεπαρκέστατο, με τις περισσότερες εκ των καταστάσεων να είναι τραβηγμένες για να συμπληρωθεί η διάρκεια της ταινίας.

    Αυτό που είναι εξίσου θλιβερό είναι η σπατάλη του ταλέντου των δυο πρωταγωνιστών, αφού οι Jim Carrey και Jeff Daniels αναλώνονται σε "κρύα" αστεία, αλλά και σκηνές  που ούτε χαμόγελο δεν σου προκαλούν, πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις. 


    Και  να φανταστεί κανείς ότι ο Jim Carrey είχε πει μετά την δεύτερη ταινία του Ace Ventura, ότι δεν θα ξαναπαίξει σε sequel, εκτός αν έχει καλό σενάριο.
    Αλήθεια εδώ τι ακριβώς είδε;

    Γενικά, δεν περιμέναμε το Dumb And Dumber Το να είναι η κωμωδία της χρονιάς, αλλά σίγουρα δεν περιμέναμε μια από τις πιο βαρετές κωμωδίες των τελευταίων χρόνων. 


    Το σενάριο είναι τόσο βαρετό και χωρίς έμπνευση που αναρωτιέσαι γιατί χρειάστηκαν 6 άτομα (ναι 6!) για να το γράψουν. 
    Χίλιες φορες να ξαναδείτε την πρώτη ταινία, παρά να χάσετε τον χρόνο σας σε αυτή.

    Από 4 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους.

    Νίκος Δρίβας.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ηλίθιος και Πανηλίθιος Δίο - Dumb and Dumber To Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top