F Κριτική: Ντούλιτλ - Dolittle (2020) - FilmBoy Κριτική: Ντούλιτλ - Dolittle (2020) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ντούλιτλ - Dolittle (2020)




    Το Dolittle αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του σκηνοθέτη Stephen Gaghan να σκηνοθετήσει μία οικογενειακή ταινία, μετά τα προφανώς σοβαρότερα Gold και Syriana
    Για πρώτη φορά, επίσης, μετά τις γεμάτες δράση ταινίες της Marvel, ο Robert Downey Jr. (The Avengers: Endgame) αφήνει τη στολή του Iron-Man και πρωταγωνιστεί ως ο Δρ. John Dolittle σε μια εντελώς διαφορετική περιπέτεια. 
    Αυτό γίνεται και με τη βοήθεια ενός μεγάλου καστ, το οποίο συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων, τους Antonio Banderas (Pain and Glory), Michael Sheen (Brad's Status) και τις φωνές των Emma Thompson, Rami Malek, Ralph Fiennes και Tom Holland

    Το Dolittle ακολουθεί τον φιλέρημο Δρ. John Dolittle καθώς ζει στο κτήμα του στην Αγγλία του 19ου αιώνα. 
    Η συντροφιά του προέρχεται κυρίως από τα εξωτικά ζώα με τα οποία συναναστρέφεται και συνομιλεί σε καθημερινή βάση. 
    Αυτή η καθημερινότητα όμως θα διαταραχθεί με την αρρώστια της νεαρής βασίλισσας Βικτώριας, με αποτέλεσμα ο εκκεντρικός γιατρός και οι τριχωτοί του φίλοι να ξεκινήσουν προς μια επική περιπέτεια σε ένα μυθικό νησί για να βρουν τη θεραπεία.

    Η ταινία κατέχει αναμφίβολα πολλά καλά στοιχεία, με το πρώτο αυτό της υποκριτικής ικανότητας του Downey Jr., ο οποίος εκφράζει απόλυτα το πνεύμα της ταινίας. 
    Παράλληλα, όντας ένας ηθοποιός με την δυνατότητα να εκδηλώνει έντονα συναισθήματα ενώ ταυτόχρονα να παίζει κωμικά, κάτι που υφίσταται κλειδί για τον συγκεκριμένο ρόλο, η επιλογή του για αυτό το ρόλο είναι καθοριστική. 



    Ο Downey Jr. όμως, δεν είναι το μοναδικό ταλέντο στη ταινία, αφού το υπόλοιπο καστ το οποίο χαρίζει τις φωνές του στα ζώα/φίλους του Δρ. Dolittle κάνει και αυτό εξαιρετική δουλειά, ενώ ξεχωρίζουν ιδιαίτερα ο Kumail Nanjiani στον ρόλο του στρουθοκαμήλου Plimpton, και ο Jason Mantzoukas ως μια συμπαθητική λιβελούλα. 

    Λαμβάνοντας αυτά υπόψιν μας, το Dolittle δεν αποτελεί ούτε και αριστούργημα. 
    Τα περισσότερα ζώα δεν εξυπηρετούν κάτι το ουσιαστικό, πέραν των one-liners που φαίνεται να είναι και η βασική τους λειτουργία. 
    Η θέαση του, παρ’ όλη την προσπάθεια της ταινίας, δεν θα σας μαγέψει, ούτε θα σας ενθουσιάσει. 

    Απλά εξακολουθεί να κάνει αρκετά έτσι ώστε να μην καταλήξει σε ακόμη μια αποτυχία της Universal μετά το περίφημο Cats
    Με τον προϋπολογισμό της ταινίας στα 175 εκατομμύρια δολάρια, όμως, και με ένα παρόμοιο καστ, το Dolittle θα έπρεπε να αποτελεί κάτι περισσότερο από μια μέτρια ταινία για παιδιά, όπως και να προσφέρει μια καλύτερη συνοχή στην ιστορία του. 

    Στους κινηματογράφους από 16 Ιανουαρίου.

    Αντριάν Σαλτέ.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ντούλιτλ - Dolittle (2020) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top