F Κριτική: Δεσμοί Αίματος - La Misma Sangre (2019) - FilmBoy Κριτική: Δεσμοί Αίματος - La Misma Sangre (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Δεσμοί Αίματος - La Misma Sangre (2019)



    Ένας από τους ιδιαίτερα συμπαθείς αλλά και ταλαντούχους Αργεντίνους ηθοποιούς που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει γνωστοί και αγαπητοί και στο Ελληνικό κοινό, ο Oscar Martínez του The Distinguished Citizen πρωταγωνιστεί στο La Misma Sangre του Miguel Cohan.

    Η Carla με τον Sebastián είναι καλεσμένοι στο οικογενειακό τραπέζι των γονιών της, Elias και Adriana. 
    Ο Sebastián τυχαίνει να ακούσει έναν άσχημο καυγά μεταξύ των πεθερικών του, χωρίς να δίνει περισσότερη σημασία, ούτε να το αναφέρει στη σύζυγό του. 
    Το ίδιο βράδυ όμως, η Adriana βρίσκει τραγικό θάνατο στη κουζίνα του σπιτιού. 
    Παρότι αυτός καταλογίζεται ως ατύχημα, ο γαμπρός δε μπορεί να βγάλει από το μυαλό του πως κάτι άλλο συνέβη, και τα στοιχεία που βρίσκει τον κάνουν όλο και πιο σίγουρο.

    Μπορεί στη μέχρι τώρα σύντομη καριέρα του να μην έχει κάποια αξιοσημείωτη επιτυχία, όμως ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Miguel Cohan δείχνει μια ιδιαίτερη εξειδίκευση στις ιστορίες μυστηρίου και φαίνεται πως ξέρει καλά τους κανόνες του παιχνιδιού.
    Η βασική ιστορία είναι αρκετά απλή, όχι όμως και απλοϊκή. 
    Οι χαρακτήρες έχουν παρόν και παρελθόν, με όλους τους να κινούνται στα όρια της γκρίζας ζώνης, χωρίς να έχουμε πραγματικά καλούς και κακούς, πλησιάζοντας τα όρια του νουάρ.

    Το χαρακτηριστικό που κάνει τη διαφορά είναι η παρουσίαση, με τον Cohan να ξέρει πως να ανακατεύει τη χωροχρονική τράπουλα, παίζοντας εξαιρετικά με το μοντάζ, χρησιμοποιώντας απλά αλλά έξυπνα τρικς για να διηγηθεί την ιστορία από τις διαφορετικές οπτικές γωνίες της.
    Το μυστήριο είναι βραδυφλεγές και δεν έχουμε να κάνουμε με μια ταινία που σε κρατάει καρφωμένο στη καρέκλα με κομμένη την ανάσα. 


    Έχοντας το γνώθι σ αυτόν, ο δημιουργός αποφασίζει ορθώς να δώσει την απάντηση αρκετά νωρίς, πριν καν τα μισά του φιλμ και ουσιαστικά να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του. 
    Αυτό γίνεται τη κατάλληλη στιγμή, όμως δυστυχώς ο Cohan, δεν έχει κρυμμένους άσσους στο μανίκι του, στο δεύτερο μέρος της ταινίας μοιάζει απλά να σπαταλάει το χρόνο μας, επαναλαμβάνοντας τα όσα ήδη ξέρουμε για τις υποψίες του γαμπρού και τα προβλήματα στο γάμο του Elias με την Adriana. 
    Ευτυχώς το φινάλε μας επιφυλάσσει ένα δυνατό και αρκετά ευφυές ξύπνημα, όμως αυτό έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση.

    Δύο χαρακτηριστικά που πρέπει να αναφερθούν είναι κάποιες αρκετά σημαντικές σεναριακές τρύπες που δυστυχώς δεν περνούν απαρατήρητες και αφαιρούν πόντους ρεαλισμού, αλλά στον αντίποδα έχουμε την πολύ καλή ερμηνεία του Oscar Martínez σε έναν ρόλο που δε μπορούμε να πούμε πως του ταιριάζει και γάντι.

    Το La Misma Sangre σίγουρα δεν είναι το Contratiempo της φετινής θερινής σεζόν, όμως είναι μια αρκετά αξιόλογη ταινία μυστηρίου, που παρά τα προβλήματά της, θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον.

    Στους κινηματογράφους από 1 Αυγούστου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Δεσμοί Αίματος - La Misma Sangre (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top