F Balloon trailer: Ανατολική-Δυτική Γερμανία, ένα αερόστατο δρόμος - FilmBoy Balloon trailer: Ανατολική-Δυτική Γερμανία, ένα αερόστατο δρόμος - FilmBoy
  • Latest News

    Balloon trailer: Ανατολική-Δυτική Γερμανία, ένα αερόστατο δρόμος


    Η ιστορία της περιπετειώδους "απόδρασης" των οικογενειών Strelzyk και Wetzel από την ανατολική στη δυτική Γερμανία, το Σεπτέμβριο του 1979 δεν είναι άγνωστη, με την Disney να μη χάνει χρόνο και να τη διασκευάζει σε πιο... family-friendly μορφή στο Night Crossing του 1982.

    Τριάντα-πέντε και πλέον χρόνια αργότερα, με τις πληγές του τοίχους να έχουν σχεδόν κλείσει, έφτασε η ώρα να μάθουμε την ιστορία από πρώτο χέρι, στο γερμανικό περιπετειώδες θρίλερ Balloon.

    O Peter Strelzyk, ηλεκτρολόγος και πρώην μηχανικός της πολεμικής αεροπορίας, και ο οικοδόμος Günter Wetzel είναι πια συνάδελφοι σε ένα εργοστάσιο πλαστικών στο Poessneck της Ανατολικής Γερμανίας. 

    Η κοινή τους επιθυμία να αποδράσουν και να περάσουν στο δυτικό κομμάτι της χώρας, τους φέρνει κοντά και αναζητώντας τρόπους να τα καταφέρουν, σκαρφίζονται τη λύση του αερόστατου. 
    Υπό απόλυτη μυστικότητα, το κατασκευάζουν κομμάτι-κομμάτι μέσα στα σπίτια τους, όμως η πρώτη τους απόπειρα αποτυγχάνει, με το αερόστατο να συντρίβεται μόλις λίγα μέτρα από τα σύνορα λόγω καιρικών συνθηκών. 
    Για καλή τους τύχη, καταφέρνουν να μη τραυματιστούν ούτε να συλληφθούν, όμως η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τους, και έχουν μια τελευταία ευκαιρία να τα καταφέρουν.

    Σκηνοθέτης του Balloon είναι ο γνωστός κωμικός Michael Herbig και πρωταγωνιστούν οι David Kross (Race), Friedrich Mücke και Thomas Kretschmann (Dragged Across Concrete).

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Balloon trailer: Ανατολική-Δυτική Γερμανία, ένα αερόστατο δρόμος Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top