F Κριτική: Αποκαλύψεις - El Desentierro (The Uncovering) (2018) - FilmBoy Κριτική: Αποκαλύψεις - El Desentierro (The Uncovering) (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Αποκαλύψεις - El Desentierro (The Uncovering) (2018)



    Ο σκηνοθέτης της ταινίας Nacho Ruipérez έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις σε μια κινηματογραφική ταινία με κυριότερο αυτό της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. 
    Σκηνοθέτησε ένα segment της δραματικής ανθολογίας ‘Blue Lips’ το 2014 και το ‘The Uncovering’ (ή με τον αυθεντικό τίτλο ‘El Desentierro’) αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη δική του κινηματογραφική ταινία. 
    Είναι ένα θρίλερ παραγωγής Ισπανίας και Αργεντινής με πολλούς χαρακτήρες, καλές τοποθεσίες και πειστικές ερμηνείες. 
    Όμως, κάτι στο σενάριο των Nacho Ruipérez και Mario Fernandez Alonso δείχνει κάτι το υπερβολικό και απροκάλυπτα κλισέ.

    Σε αυτό το δίκτυο από χαρακτήρες, ήρωας της ιστορίας μας είναι ο Jordi (Michel Noher, And Soon the Darkness). 
    Με αφετηρία την εξαφάνιση μιας γυναίκας σε μια παραλιακή πόλη, ο Jordi αποφασίζει να ερευνήσει το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα του Pau, που θεωρείται εξαφανισμένος εδώ και 20 χρόνια. 
    Ο πολιτικός και πατέρας του ξαδέρφου του Diego πεθαίνει σε τροχαίο ατύχημα και ο Jordi παρευρίσκεται στην κηδεία. 
    Εκεί ο Diego (Jan Cornet, Red Lights), ένας φέρελπις συγγραφέας, θα τον βοηθήσει στην αναζήτησή του και στην δύσκολη αυτή αποστολή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλούς και διπρόσωπους χαρακτήρες που θέλουν να τους βλάψουν. 
    Οι δύο άντρες θα μάθουν πολλά πράγματα που δεν γνώριζαν έως τώρα…

    Αφενός υποσχόμενη και ενδιαφέρουσα σαν πλοκή, αφετέρου εξεζητημένη και υπερβολική τόσο σαν σενάριο όσο και σαν σκηνοθεσία. 
    Οι πληροφορίες που λαμβάνει ο θεατής είναι πάρα πολλές ήδη από την πρώτη πράξη και οι εναλλαγές στα χρονικά επίπεδα θέλουν προσοχή διότι δεν είναι εύκολο να διαχωρίσεις τι γίνεται πάντα μιας και υπάρχουν τόσα κεντρικά πρόσωπα. 


    Οι ερμηνείες των προσώπων είναι καλές και πείθουν και προφανώς ως παραγωγή διαθέτει αρετές κάνοντας τον θεατή να ανυπομονεί για τις εξελίξεις. 
    Παράλληλα, όμως, θα μπορούσε να γυριστεί και ως μίνι σειρά για την τηλεόραση γιατί η σκηνοθετική προσέγγιση του δεν δίνει κάτι που εντυπωσιάζει ή δεν αφήνει περιθώρια για νέους δρόμους ως προς το είδος αυτό. 
    Σχεδόν όλες οι πρόσφατες παραγωγές σε αυτό το είδος μοιάζουν μεταξύ τους σε εξωφρενικό βαθμό.

    Οι βασικοί χαρακτήρες της ιστορίας δείχνουν να έχουν βγει από την καθημερινότητα και αγωνίζονται για την αλήθεια πάση θυσία. 
    Κάποιες πειστικές ερμηνείες και οι διάλογοι ανήκουν στα θετικά στοιχεία της ταινίας. 
    Το ενδιαφέρον μας σίγουρα θα είχε επηρεαστεί από μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα γεγονότα της ιστορίας σε χρονική σειρά καθώς κάτι τέτοιο θα έκανε το έργο περισσότερο κατανοητό και θα του έδινε άλλη πνοή. 
    Η σκηνοθετική ματιά του δημιουργού της προβλέπεται να βελτιωθεί στο μέλλον αν το θελήσει.  

    Στους κινηματογράφους από 30 Μαΐου. 

    Πάνος Μουζάκης


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Αποκαλύψεις - El Desentierro (The Uncovering) (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top