F The Lion King trailer: Φωτορεαλισμός και νοσταλγία στο νέο live-action remake της Disney - FilmBoy The Lion King trailer: Φωτορεαλισμός και νοσταλγία στο νέο live-action remake της Disney - FilmBoy
  • Latest News

    The Lion King trailer: Φωτορεαλισμός και νοσταλγία στο νέο live-action remake της Disney


    The Lion King

    Η μόνη απάντηση, κατά τη προσωπική μου φυσικά άποψη, στην ερώτηση ποια είναι η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων. 
    Αντικειμενικά ένα αριστούργημα, με τη νοσταλγία να παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου μιας και ήταν η πρώτη ταινία που κινουμένων σχεδίων που είδα στη ζωή μου στο σινεμά (και η πρώτη βιντεοκασέτα που αγόρασα), ο Βασιλιάς των Λιονταριών έχει μια ιδιαίτερη θέση στη καρδιά μου, και η είδηση ενός remake μόνο θετικό δε με βρήκε, με το σκηνοθέτη του πολύ καλού νέου The Jungle Book, Jon Favreau να είναι ίσως το μοναδικό στοιχείο που με έκανε να έχω μια αισιοδοξία.

    Παρότι τυπικά live-action remake, η ταινία είναι πλήρως cgi χρησιμοποιώντας τη φωτορεαλιστική τεχνολογία που είδαμε και στο Βιβλίο της Ζούγκλας, με τη διαφορά πως εδώ δεν έχουμε κανέναν ανθρώπινο χαρακτήρα, και κατ' επέκταση κανέναν "ζωντανό" ηθοποιό.

    Το νέο σενάριο έγραψε ο Jeff Nathanson (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) έχοντας ως σύμβουλο την Brenda Chapman, υπεύθυνη ιστορίας της πρώτης ταινίας. 

    Τώρα, το πόσο το νέο στόρι θα διαφέρει, δεν έχει ξεκαθαριστεί, πάντως παρότι δεν θα είναι ένα shot-to-shot remake, δεν αναμένεται να πάρει πολλές ελευθερίες. 
    Άλλο το Jungle Book, άλλο το Lion King, δε παίζεις με τα θεία!

    Όσο για το voice cast, δυστυχώς δε θα ξανακούσουμε ούτε τον Jeremy Irons, ούτε τον Nathan Lane, ούτε την Whoopi Goldberg, με τον James Earl Jones να είναι ο μόνος που επιστρέφει ως Mufasa, μάλλον τιμητικά. 

    Στους υπόλοιπους ρόλους βρίσκουμε τους Donald Glover (Solo: A Star Wars Story), Chiwetel Ejiofor (Sherlock Gnomes), Billy Eichner (Angry Birds), Seth Rogen (Sausage Party), Keegan-Michael Key (Storks), Beyoncé Knowles (Epic) και John Oliver (The Smurfs 2).

    Το πρώτο teaser που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν πραγματικά μια ανεπανάληπτη έκπληξη (που πρέπει να την είδα πάνω από 40 φορές) και φρόντισε να κάνει ακριβώς ότι πρέπει για να ενθουσιάσει τους εκατομμύρια οπαδούς της πρώτης ταινίας. 

    Το νέο trailer που μόλις κυκλοφόρησε από την Disney, φρόντισε να μας προσγειώσει, χωρίς να έχει κάτι ουσιαστικά απογοητευτικό, όμως μας υπενθύμισε τη πικρή αλήθεια πως είναι μια νέα ταινία και για να καταφέρει να ξεχωρίσει θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές που όσο οπτικά εντυπωσιακές κι αν είναι, θα μας κάνουν να αναπολήσουμε τις hand-drawn ζωγραφιές του πρωτότυπου φιλμ.

    Το νέο The Lion King έρχεται στις αίθουσες στις 18 Ιουλίου. 

    Δείτε τα trailers...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Lion King trailer: Φωτορεαλισμός και νοσταλγία στο νέο live-action remake της Disney Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top