F Chernobyl trailer: Το HBO αναβιώνει τη μεγαλύτερη ανθρωπογενή καταστροφή σε μια συγκλονιστική μίνι-σειρά - FilmBoy Chernobyl trailer: Το HBO αναβιώνει τη μεγαλύτερη ανθρωπογενή καταστροφή σε μια συγκλονιστική μίνι-σειρά - FilmBoy
  • Latest News

    Chernobyl trailer: Το HBO αναβιώνει τη μεγαλύτερη ανθρωπογενή καταστροφή σε μια συγκλονιστική μίνι-σειρά


    Για σχεδόν μια δεκαετία, και μόνο η λέξη Τσερνόμπιλ προκαλούσε τρόμο. 
    Το πυρηνικό ατύχημα του 1986 στο Pripyat που σήμερα βρίσκεται στα σύνορα Ουκρανίας και Λευκορωσίας, άφησε το στίγμα του σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, με τα άμεσα θύματα να είναι μόλις 28, όμως χωρίς κανείς να μπορεί να υπολογίσει τις έμμεσες συνέπειές του που κόστισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους σε Ευρώπη και Ασία.

    Το ατύχημα έχει "χρησιμοποιηθεί" πολλάκις σε τηλεόραση και κινηματογράφο, όμως με μοναδική εξαίρεση μια τηλεταινία του 1991, όλες οι άλλες περιπτώσεις καταπιάνονται με "φανταστικά" επακόλουθα του ατυχήματος σε ταινίες τρόμου ή επιστημονικής φαντασίας. 

    Για πρώτη φορά, η σειρά Chernobyl, συμπαραγωγής HBO και Sky, θα μας παρουσιάσει μια δραματική αναβίωση των πραγματικών γεγονότων, της έκρηξης, των προσπαθειών κατάσβεσης αλλά και συγκάλυψης, των ψεμμάτων αλλά και των ηρωικών προσπαθειών που έσωσαν μια τεράστια περιοχή από πολύ χειρότερες συνέπειες.

    Δημιουργός της σειράς είναι ο Craig Mazin, γνωστός αποκλειστικά ως σεναριογράφος κωμικών ταινιών όπως τα Scary Movie και τα The Hangover, κάτι που είναι λογικό να μας δημιουργεί μια μικρή ανησυχία. 

    Μεταξύ του πλούσιου cast βρίσκουμε τους Jared Harris (The Terror), Stellan Skarsgård (Kraftidioten), Emily Watson (On Chesil Beach), Jessie Buckley (Taboo), Barry Keoghan (American Animals), Ralph Ineson (Ready Player One) και τον James Cosmo (Game of Thrones).

    Το Chernobyl θα έχει διάρκεια μόλις 5 επεισοδίων, τα οποία σκηνοθέτησε ο Johan Renck (The Last Panthers) και θα ξεκινήσουν να προβάλλονται από τις 6 Μαΐου. 

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Chernobyl trailer: Το HBO αναβιώνει τη μεγαλύτερη ανθρωπογενή καταστροφή σε μια συγκλονιστική μίνι-σειρά Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top