F Remake Originals: Με Σειρά Εξαφάνισης - In Order of Disappearance (Kraftidioten) (2014) - FilmBoy Remake Originals: Με Σειρά Εξαφάνισης - In Order of Disappearance (Kraftidioten) (2014) - FilmBoy
  • Latest News

    Remake Originals: Με Σειρά Εξαφάνισης - In Order of Disappearance (Kraftidioten) (2014)



    Σε λίγες ημέρες κάνει πρεμιέρα και στις ελληνικές αίθουσες το Cold Pursuit, μία ταινία που μοιάζει με ένα ακόμη περιπετειώδες θρίλερ από αυτά στα οποία ο Liam Neeson πρωταγωνιστεί σωρηδόν τη τελευταία δεκαετία. 
    Θέλοντας να πάρουμε μια γεύση για το τι μας περιμένει και για αν θα πρέπει να ελπίζουμε σε κάτι διαφορετικό, είδαμε το Kraftidioten, τη Νορβηγική ταινία του 2014 στην οποία είναι βασισμένη.

    Το στόρι μας πάει στη Νορβηγία, εκεί όπου ζει ο Nils, ένας χαμηλών τόνων άνδρας που φροντίζει να κρατάει τους δρόμους ανοιχτούς με το εκχιονιστικό του. 
    Μία μέρα η ζωή του καταρρέει όταν μαθαίνει ότι ο γιος του βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση. 
    Γνωρίζοντας πως ο γιος του δεν είναι χρήστης, ο Nils προσπαθεί να μάθει τι πραγματικά του συνέβη και δεν αργεί να βρει την άκρη σε μια συμμορία που ελέγχει το εμπόριο ναρκωτικών στη μισή χώρα, και αποφασίζει να πάρει εκδίκηση.

    Εκ πρώτης ανάγνωσης αλλά και από τα πρώτα λεπτά της ταινίας συμπεραίνεις πως πρόκειται για μία ακόμη δραματική περιπέτεια δράσης στην οποία ο πατέρας παίρνει ένα όπλο και σκοτώνει τους δολοφόνους του γιου του. 
    Όσο όμως προχωράει η ταινία, κάτι δεν κάθεται καλά. 
    Οι πρώτοι ψύλλοι μπαίνουν όταν ο Nils μοιάζει να εξολοθρεύει υπερβολικά εύκολα τους πιο χαμηλόβαθμους της συμμορίας, παρότι το σενάριο δε δίνει καμία δικαιολογία για τις ικανότητές του. 
    Κάπου εκεί κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα δείγματα χιούμορ και εκεί οι ψύλλοι γίνονται ελέφαντες.


    Το Kraftidioten δεν είναι μια ταινία δράσης αλλά μια μαύρη κωμωδία! 
    Πρέπει να ομολογήσω πως δεν είχα δει το trailer, παρά μόνο του remake, έτσι η έκπληξη ήταν μεγάλη και δυστυχώς όχι ευχάριστη. 
    Παρότι έχει μια αξιοπρεπή βασική πλοκή, η ταινία προτιμάει να το παίξει Tarantino με το κατάμαυρο χιούμορ να προσπαθεί να σατιρίσει τη ζωή στη περιοχή αλλά και το ίδιο το είδος. 
    Δυστυχώς αυτό το πάντρεμα δεν δένει και στη τελική έχουμε ή μάλλον δεν έχουμε ούτε μία ικανοποιητική περιπέτεια ενώ το κομμάτι της μαύρης κωμωδία είναι μάλλον επιπέδου “Μαύρα Μεσάνυχτα” παρά Tarantino.

    Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Nils ξεπαστρεύει τους “μικρούς” της συμμορίας και πολύ νωρίς έρχεται η ώρα του αφεντικού, με το σενάριο να φλυαρεί ακατάπαυστα, να ρίχνει στο παιχνίδι νέες συνιστώσες ώστε να φτάσει στο επιθυμητό φινάλε, μέχρι το οποίο όμως ο θεατής ήδη παίζει με το κινητό του.

    Αν πιστέψουμε το trailer, το remake το οποίο σκηνοθετεί και πάλι ο Hans Petter Moland θα είναι πιο action oriented, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα καλό ή κακό νέο. 
    Πάντως ο Stellan Skarsgård στο πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν εξαιρετικός και μένει να δούμε τι ψάρια θα πιάσει ο Neeson.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Remake Originals: Με Σειρά Εξαφάνισης - In Order of Disappearance (Kraftidioten) (2014) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top