F Τί είδαμε στην πρώτη IMAX προβολή στην Ελλάδα! - FilmBoy Τί είδαμε στην πρώτη IMAX προβολή στην Ελλάδα! - FilmBoy
  • Latest News

    Τί είδαμε στην πρώτη IMAX προβολή στην Ελλάδα!


    Είναι γεγονός, η πρώτη IMAX αίθουσα στην Ελλάδα βρίσκεται και επίσημα σε λειτουργία!
    Σε μία όμορφη εκδήλωση, οι πολυκινηματογράφοι Cineplexx στη Θεσσαλονίκη χτες βράδυ έκοψαν τη κορδέλα στο μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα που έχει γνωρίσει το κινηματογραφόφιλο κοινό της χώρας και φυσικά δε μπορούσαμε να λείπουμε.

    Με τη καθυστέρηση του Δημάρχου να μας τσιτώνει λίγο το νευρικό σύστημα, έφτασε επιτέλους η ώρα να μπούμε στην πλήρως ανακαινισμένη Αίθουσα Ι. 
    Με το που περάσαμε στο τούνελ εισόδου, μας υποδέχτηκε αυτή η φετίχ μυρωδιά της "καινουργίλας", ενώ ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα είδαμε από κοντά την κολοσσιαίων διαστάσεων οθόνη που σου κόβει την ανάσα και δε βλέπεις την ώρα να φωτιστεί με εικόνες.

    Αφού καθίσαμε στις ολοκαίνουριες δερμάτινες και υπεραναπαυτικές θέσεις, ο κ. Χάρης Αντωνόπουλοςmanaging partner της Cineplexx Ελλάδος, μας υποδέχτηκε θερμά, με τους κ.κ. Christian Langhammer, CEO και συνιδρυτή της αλυσίδας Cineplexx και Giovanni Dolci, managing director της IMAX Europe να μας λένε λίγα λόγια για τη τεχνολογία IMAX.

    Ωραία όλ' αυτά αλλά δε βλέπαμε την ώρα να σβήσουν τα φώτα και να ανάψει ο προβολέας, και αυτό δεν άργησε... 
    Η προβολή ξεκίνησε με μερικά demos που επιδείκνυαν τις δυνατότητες της τεχνολογίας, τα οποία μας προσέφεραν μια πρώτη γεύση, όμως μάλλον κράτησαν λίγο περισσότερο, και με δεδομένο ότι ακολουθούσε η προβολή του Aquaman, μιας ταινίας που θα προσέφερε ένα πολύ πιο εντυπωσιακό θέαμα από στιγμιότυπα αγώνων Nascar και φυσιολατρικά τοπία, ίσως θα έπρεπε να είναι κάπως πιο περιορισμένα.

    Και επιτέλους τα φώτα σβήνουν, και το γεμάτο μούσκλια λογότυπο της Warner Bros εμφανίζεται στην οθόνη, σημαίνοντας την έναρξη. 
    Κατ' αρχάς, σε αυτό το άρθρο δε θα κρίνω τη ταινία, μιας και η κριτική του Γιώργου Νυκταράκη με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. 
    Έχοντας όμως το πλεονέκτημα να έχω ήδη δει το Aquaman σε μια "παραδοσιακή" αίθουσα, αυτό που κοίταξα είναι αν η IMAX3D προβολή θα έκανε τη διαφορά.

    Και την έκανε από το πρώτο δευτερόλεπτο! 
    Η wall2wall τεράστια οθόνη απλά δεν σου επιτρέπει να μην εντυπωσιαστείς, ενώ χάρη στη κορυφαία ποιότητα εικόνας (12k αν δε κάνω λάθος) μπορείς να μετρήσεις τα λέπια στη στολή της Mera ένα-ένα!
    Η 3D έκδοση ήταν πάρα πολύ καλή, όμως ως μια ταινία που δεν γυρίστηκε σε αυτό το φορμάτ αλλά η μετατροπή έγινε στο post-production, μπορεί ποιοτικά να ήταν κλάσεις ανώτερη από αντίστοιχες προσπάθειες που έχουμε δει στο παρελθόν, όμως δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό. 
    Αναμένουμε ταινίες όπως τα How to Train Your Dragon: The Hidden World και Alita: Battle Angel για να δούμε και αυτή τη τεχνολογία σε όλο της το μεγαλείο.

    Εκεί όμως που το IMAX πραγματικά ΤΑ ΣΠΑΕΙ είναι στον ήχο. 
    Οι υψηλές προδιαγραφές που έχει θέσει η εταιρία για το ηχητικό σύστημα που πρέπει να έχει μια τέτοια αίθουσα πραγματικά πιάνουν τόπο. 
    Δεν έχετε βιώσει πιο all-around ήχο, και η φύση της ταινίας βοήθησε πολύ στο κάνει το θεατή να νοιώσει πραγματικά στο βυθό. 
    Βγαίνεις από την αίθουσα και ακόμα "γουργουρίζουν" τα σωθικά σου!

    Δε θα γλυκάνω το χάπι, μια μέτρια ταινία σε απλή αίθουσα, είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακή από κάθε άποψη, αλλά παραμένει μια μέτρια ταινία και σε IMAX3D.
    Αν λοιπόν το Aquaman σου πετάει τα μάτια έξω, μόνο να φανταστούμε μπορούμε την αίσθηση που θα νοιώσουμε σε μια πραγματικά καλή (γκουχ Christopher Nolan γκουχ) ταινία.

    Σπεύστε για να βιώσετε κι εσείς την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία IMAX μόνο στα Cineplexx!

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τί είδαμε στην πρώτη IMAX προβολή στην Ελλάδα! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top