F Κριτική: Εξαναγκασμός - Compulsion (2017) - FilmBoy Κριτική: Εξαναγκασμός - Compulsion (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Εξαναγκασμός - Compulsion (2017)




    Μια γυναίκα ανησυχεί για τη σχέση της όταν ο φίλος της δεν περνάει πολύ χρόνο μαζί της και καθυστερεί συχνά τα βράδια. 
    Καθώς υποψιάζεται ότι την απατά, αρχίζει να τον παρακολουθεί με την αναζήτησή της να την οδηγεί έξω από το εξοχικό του σπίτι. 
    Αυτό που θα ανακαλύψει όμως εκεί είναι πέρα από τη φαντασία της.

    Άλλη μια ταινία που συνεχίζει την παράδοση των ισπανικών θρίλερ και έρχεται αυτή τη φορά από τον πρωτοεμφανιζόμενο Angel Gonzalez
    Παρά τη μικρή διάρκεια (70 περίπου λεπτά), την απλότητα στο βασικό στόρι, αλλά και την οικονομική παραγωγή η οποία χαρακτηρίζεται από περιορισμένο καστ και τοποθεσίες γυρισμάτων, το αποτέλεσμα με βάση τα αρχικά δεδομένα είναι άκρως πετυχημένο.

    Η ταινία ξεκινάει περισσότερο σαν ένα κοινωνικό δράμα χαμηλών αλλά ρεαλιστικών ρυθμών, το οποίο κινείται γύρω από την πρωταγωνίστρια. 
    Εδώ συναντάμε τη Marina Esteve η οποία είναι πολύ καλή στο συγκεκριμένο ρόλο καθώς καταφέρνει να μας μεταδώσει με ευκολία όλους τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά του χαρακτήρα της. 

    Έτσι νιώθοντας μόνη και προδομένη από τον σύντροφό της αρχίζει να τον παρακολουθεί προσπαθώντας να ανακαλύψει την αλήθεια. 
    Όταν όμως φτάσει στο σημείο της αποκάλυψης, τα πράγματα παίρνουν μια πιο άγρια τροπή. 



    Γιατί η αποκάλυψη μοιάζει με μια απογύμνωση της διφορούμενης ανθρώπινης φύσης. 
    Όμορφη και δημιουργική, αλλά ταυτόχρονα βίαιη και καταστροφική. 

    Υπηρετώντας λοιπόν αυτά τα πιο σκοτεινά στοιχεία, ο ρυθμός και η ένταση της ταινίας ανεβαίνουν, όπως και η βία για την οποία όμως ο σκηνοθέτης αποφεύγει την απεικόνιση ωμών σκηνών, ξεγλιστρώντας από αυτές με έντεχνη σκηνοθεσία και έξυπνο μοντάζ το οποίο δεν εμμένει σε τρομακτικές λεπτομέρειες. 
    Ακόμα και έτσι όμως καταφέρνει είτε να μας καθηλώσει με τη δράση, είτε να μας προβληματίσει γύρω από την ανθρώπινη συμπεριφορά.

    Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα θρίλερ-σφηνάκι το οποίο συνδυάζει τη δραματική αγωνία του πρώτου μέρους με ένα έντονο και γεμάτο ένταση δεύτερο κομμάτι, σε μια διπρόσωπη ταινία όπως και οι πρωταγωνιστές.

    Η ταινία προβλήθηκε στο 5ο Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Εξαναγκασμός - Compulsion (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top