F Πρόσωπα & Ιστορίες - Visages Villages (Faces Places) - FilmBoy Πρόσωπα & Ιστορίες - Visages Villages (Faces Places) - FilmBoy
  • Latest News

    Πρόσωπα & Ιστορίες - Visages Villages (Faces Places)


    Το Γαλλικό ντοκιμαντέρ που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και μπήκε στις 10 καλύτερες ταινίες του 2017 για το περιοδικό TIME, έρχεται στις αίθουσες.

    H One from the Heart παρουσιάζει την ταινία φαινόμενο της πρόσφατα βραβευμένης με Όσκαρ για το σύνολο της καριέρας της, Agnes Varda και του διεθνώς αναγνωρισμένου φωτογράφου και εικαστικού JR

    Η ταινία έκανε την Παγκόσμια Πρεμιέρα της στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών αποσπώντας το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ (ανάμεσα στα ντοκιμαντέρ σε όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ) και συνέχισε τη φεστιβαλική πορεία της στα φεστιβάλ του Τορόντο, όπου κέρδισε το Βραβείο Κοινού, της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Σαν Σεμπαστιάν και του εκλεκτικού Τέλιουραϊντ ανάμεσα σε πολλά άλλα, ενώ είναι Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. 

    Η ταινία Πρόσωπα & Ιστορίες αποτελεί την Επίσημη Ταινία Έναρξης του επετειακού 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί και αφιέρωμα στο έργο της Agnes Varda, ενώ θα βγει στις αίθουσες σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη στις 15 Μαρτίου.
    Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρα από την καλλιτεχνική επιτυχία η ταινία συμπεριλαμβάνεται στις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του Γαλλικού σινεμά στις ΗΠΑ για το 2017 και οι προβολές της συνεχίζονται τέσσερις μήνες μετά την έξοδό της!


    H 89χρονη Agnes Varda, μία από τις εμβληματικές φιγούρες της Νουβέλ Βαγκ, και ο διεθνώς αναγνωρισμένος 33χρονος φωτογράφος και εικαστικός JR συνεργάστηκαν στη σκηνοθεσία αυτού του μαγευτικού οδοιπορικού που συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με την ταινία δρόμου. 
    Συγγενικές ψυχές, η Varda και ο JR μοιράζονται το πάθος για τις εικόνες και πώς αυτές δημιουργούνται, παρουσιάζονται και μοιράζονται. 

    Μαζί, ταξιδεύουν σε χωριά της Γαλλίας στο φορτηγό– φωτογραφικό θάλαμο του JR, συναντούν ντόπιους, καθημερινούς ανθρώπους, μαθαίνουν τις ιστορίες τους και δημιουργούν τεράστια πορτρέτα τους. 
    Οι φωτογραφίες τοποθετούνται σε τοίχους σπιτιών, σε αχυρώνες, σε εργοστάσια, ακόμα και σε τρένα, αποκαλύπτοντας την ανθρώπινη φύση και την ιστορία όσων φωτογραφίζουν αλλά και των ίδιων των δημιουργών. 

    Η ταινία Πρόσωπα & Ιστορίες καταγράφει αυτές τις ζεστές και απρόβλεπτες συναντήσεις και το αποτύπωμα που αφήνουν, καθώς και τη φιλία που ολοένα και δυναμώνει ανάμεσα στους δυο σκηνοθέτες που όσο ταξιδεύουν εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο ο ένας τον άλλον.  
    Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας αριστουργηματικός ύμνος στην ομορφιά των απλών ανθρώπων και των απρόσμενων ιστοριών τους και βέβαια στην υπέρτατη αξία της μνήμης.

    Στους κινηματογράφους από 15 Μαρτίου.

    ΔΤ από την One From The Heart.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Πρόσωπα & Ιστορίες - Visages Villages (Faces Places) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top