F The Grinch trailer: Ο αγαπημένος (;) ήρωας του Dr Seuss επιστρέφει σε νέα ταινία - FilmBoy The Grinch trailer: Ο αγαπημένος (;) ήρωας του Dr Seuss επιστρέφει σε νέα ταινία - FilmBoy
  • Latest News

    The Grinch trailer: Ο αγαπημένος (;) ήρωας του Dr Seuss επιστρέφει σε νέα ταινία


    Παρότι η σχέση μου με τα λογοτεχνικά είναι όση και εκείνη του Michael Bay με τη συναρπαστική ανάπτυξη χαρακτήρων, πάντα είχα την αίσθηση ότι οι ιστορίες του Dr Seuss δεν είναι τόσο γνωστές στη χώρα μας, τουλάχιστον όχι τόσο όσο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

    Προσωπικά τον γνώρισα μέσα από τις κινηματογραφικές διασκευές, με την πρώτη μου επαφή να είναι άκρως δυσάρεστη, με το ανεκδιήγητο How the Grinch Stole Christmas του Ron Howard να συμπεριλαμβάνεται στη πολύ μικρή λίστα με τις ταινίες που δε κατάφερα να δω μέχρι τέλους, ενώ το The Cat in the Hat που ήρθε λίγα χρόνια αργότερα, δε μπόρεσα να αντέξω ούτε το trailer!
    Αντίθετα με τις αποτυχημένες live-action μεταφορές, οι animated απόπειρες ήταν εξαιρετικές, με τα Horton Hears a Who! και The Lorax να είναι δυο ιδιαίτερα αγαπημένες ταινίες.

    Έξι χρόνια μετά λοιπόν, η Illumination Entertainment, επιστρέφει με μια νέα ταινία κινουμένων σχεδίων, και αποπειράται να σώσει κάτι από τη καμένη γη που άφησε πίσω του ο Howard, με το νέο The Grinch.
    Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή, με τον Grinch, ένα πράσινο γκρινιάρικο, κακότροπο πλάσμα, να προσπαθεί να καταστρέψει τα Χριστούγεννα της γειτονικής Whoville.

    Το σενάριο έχει γράψει ο Michael LeSieur (Keeping Up with the Joneses), ενώ τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει ο Yarrow Cheney (συν-σκηνοθέτης του The Secret Life of Pets) με τον διάσημο παραγωγό Scott Mosier (Clerks, Dogma) που εδώ κάνει το δημιουργικό του ντεμπούτο, ενώ ο Benedict Cumberbatch έχει δανείσει τη φωνή του στον ήρωα.

    Το πρώτο trailer, παρότι αρκετά μεγάλης διάρκειας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εισαγωγικό ή teaser, αφού ουσιαστικά δε μας δίνει παρά μια πρώτη ιδέα από το ύφος της ταινίας και του χαρακτήρα και τίποτα περισσότερο, από τα οποία δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα.

    Το The Grinch θα δούμε στις αρχές Δεκέμβρη και μέχρι τότε θα δούμε αρκετά ακόμα trailers που θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις εντυπώσεις, όμως μέχρι τότε, απλά meeeh…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Grinch trailer: Ο αγαπημένος (;) ήρωας του Dr Seuss επιστρέφει σε νέα ταινία Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top